Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204039 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #1592 : August 01, 2018, 12:28:59 p.m. »
Motorul e curat, suruburile intacte (teoretic nu s-a umblat la motor), scurgeri nu am vazut, dar nici nu au urcat masina pe elevator pentru mine.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline mad.hatter

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 348
  • Amat Victoria Curam
  • Auto: Octavia 3 FL 1.8 tsi 4x4 DSG6
« Răspuns #1591 : August 01, 2018, 12:04:28 p.m. »
valva egr n-are legatura cu distributia si cutia de viteze. din cate zici tu, acolo sunt bubele; daca are probleme cu marsaRierul, poate fi uleiul, sau poate fi mecanica problema, gen ambreiaj prajit (placuta de presiune mancata etc.) sau aerat. daca motorul e frumos si shiny si totul miroase a nou, sa fii sigur ca NU are 25000 km. ai urcat-o pe elevatir sa te uitidupa scurgeri (ulei sau antigel), peticeli, la bucsaraie, capete de bara, amortizoare si cam tot ce inseamna timonerie? motorul e curat inauntru?
apropo, un 318 xd, manual, cu 30000km costa in jur de 18000.
Love.Drive.Eat.Prey

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1590 : August 01, 2018, 10:24:04 a.m. »
Intre timp am fost si am vazit masina, si chiar am mers la un test drive prin curtea dealerului.
Impresii pozitive:
-masina arata f bine vizual, nu pare stramba sau reparata, nu avea zgarieturi pe nicariei
- am ridicat capota motorului si totul era nou, parca prea nou. La interior inca mirosea a nou, nu arata semne de uzura evidente, desi tapiteria nu mai stralucea de curatenie ca in prima zi
-la test-drive mi s-a parut o masina solida, inchegata, cu frane OK si cu directie precisa
Impresii negative:
-masina intra destul de greu in vitezele I si II, cam impingeam/trageam tare de schimbator sa o bag in primele 2 viteze
-desi am forta f mare in brate, din vreo 25 incercari o singura data am reusit sa bag masina in marsalier: schimbatorul pur si simplu nu intra in aceasta pozitie; dealerul ma ajuta cu mana lui, spunand ca nu forta e cheia ci obisnuinta, si intr-adevar, lui ii iesea; trebuia sa tragi de schimbator stanga cat de mult se putea, apoi sa faci o miscare de ocolire in unghi de 45 grade catre spate, si masina intra in marsalier; cu toate astea nu imi iesea. Eu am mai mers cu 320d cu cutie manuala, si nu imi amintesc sa fii intamplinat vreo problema la schimbarea vitezelor sau la intrarea in marsalier
-dupa ce am tot mers cu vit I si II, am inceput sa simt oboseala in piciorul stang, semn ca ambreiajul tine tare. Nu e ca la Opel Insignia Grand Sport, care pot sa spun ca tine criminal de tare, insa tine cam tare si asta dauneaza confortului in oras
-aerul conditionat racea foarte bine, dar tot simteam un vaj pe la cap. Ei bine, la Mercedes am facut pestera in masina, si nu simteam nici un curent
Dupa test-drive am cerut sa vad istoricul, dealerul amabil m-a invitat la un birou unde s-au verificat intrarile in service: masina intr-adevar are 25 000km si o intrare pe garantie pentru schimbarea valvei EGR.
Am intrat si pe autodna (asta la mine acasa) si acolo avea 2 inregistrai la rubrica avarii, dar nu se specifica cat de mari.
Ma rog, cam bat in retragere acum, nu mi-a placut deloc cum se conduce in vit I si II.

Offline mad.hatter

• Membru de baza
  • **
  • Amat Victoria Curam
« Răspuns #1589 : Iulie 31, 2018, 03:33:44 p.m. »
@vizitator man, eu cunosc eprosnal oameni care au cumparat masini cu 7 km, de fapt rulate si cosmetizate f frumos. masini de 70-80k Euro, nu pocnitori. director, samsar, tot aia :))  calitatea este mult sub renumele cobalcescu, de ani de zile. in fine, mergi, uita-te, dar nu o lua. fa-ti un favor. mai asteapta pana in septembrie si testeaza, pentru noi,definitiv, noul 2.0 tsi 4x4  :046: :78:
Love.Drive.Eat.Prey

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1588 : Iulie 31, 2018, 02:27:09 p.m. »
Nu e samsar, e director. Dar a lasat treaba pe mana unui samsar, in care nu stiu daca sa am incredere. :(
Eu stiam ca si-au rezolvat problemele cu distributia la N47...dar in ziua de azi te poti astepta la orice.
ma rog, merg sa vad masina, sa o verifice in baza de date BMW si iau o decizie.
Ce ma retine pe mine este faptul ca masina e de la o firma de inchirieri, si stiu oameni care s-au tepuit cu masini cumparate de la firme de inchirieri din Romania (cu o gramada de daune si reparatii proaste facute pe la tot felul de service-uri).
« Ultima Modificare: Iulie 31, 2018, 02:29:24 p.m. de vizitator »

Offline mad.hatter

• Membru de baza
  • **
  • Amat Victoria Curam
« Răspuns #1587 : Iulie 31, 2018, 01:29:55 p.m. »
@vizitator 1.8d la 21000E este mult, in primul rand. in al doilea rand, orice ar vrea sa cumpere o masina pentru rental, indiferent de firma care se ocupa cu asta, nu este numia necunoscator, ci si naiv. in al treilea rand, motorul ala a papat ulei, a avut probleme cu distributia si cu consumuri maricele si una din serii a fost afectata de scandalul cu noxe trucate. asta, la munchen. in locul tau as ramane la motorasul tau si as cauta cu totul altceva. de exemplu, un hyundai i30 sau chiar i40. ceva mic, care sa nu te arda la buzunar, cum vrea sa faca cunostinta ta. ah, inca ceva: cobalcescu si filaret nu au ramas cum erau acum 10 ani, intelegi de-aici ce vrei. de intretinere nu zic nimic, e mai mult ca la superb benzina.

https://vindecoder.eu/bmw daca nu gasesti istoricul aici, menegerul tau samsar merita capacit, cu dragoste, ca-ntre prieteni.
Love.Drive.Eat.Prey

Offline sunshine

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 95
  • Doar Inscris
  • Auto: Fabia 1.4 AUB 74kW
« Răspuns #1586 : Iulie 31, 2018, 12:24:59 p.m. »
Eu am închiriat de 2x mașini până acum și de fiecare dată au venit cu anvelope de vară și fără trusă medicală și extinctor.
Prima dată chiar am avut probleme din cauza aceasta pentru că era februarie și am fost până la munte, în Alpi cu ea. Combinația de anvelope de vară posibil umflate peste presiunea recomandată (mașina era nouă, avea 400km la bord când am luat-o) și ESP a fost neplăcută.
Când le-am cerut socoteală, la sfârșit, au zis că era vina mea că nu am optat pentru o mașină cu nuștiuce pachet de iarnă și au băgat scuza că nu erau oricum obligatorii. Asta se întâmpla anul acesta în Franța, mașina fiind închiriată de la o companie cu greutate în domeniu (și ar fi trebuit să se comporte ca atare).

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1585 : Iulie 31, 2018, 09:36:29 a.m. »
Pe de alta parte am observat ca are anvelope de iarna Continental. E o practica uzuala la firmele de inchirieri sa nu schimbe anvelopele, si sa ramana si vara cu cele de iarna? Intreb pe cei care apeleaza mai des la masini inchiriate.

Offline _R_A_D_U

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 165
  • Incepator
« Răspuns #1584 : Iulie 30, 2018, 07:48:47 p.m. »
...
Plus ca asa vand ei Premium Selection? Asta pare masina care a stat pe tusa in ultimele luni.
Eu circul cu masina zi de zi. Ei bine, daca o spal, din cauza spumei active, dupa o ora discurile arata la fel. Dupa ce ii dau "o pedala",  discurile lucesc iara.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1583 : Iulie 30, 2018, 07:33:18 p.m. »
Pretul de catalog a fost  de 42000 euro. Cu siguranta compania de inchirieri a dat mai putin pe ea. Da, masinile închiriate nu sunt deloc menajate...dar sa nu uitam si ca mai are 3 ani garantie.
La Bmw Filaret am fost degeaba, inchisesera cand am ajuns eu. Incerc sa aflu istoricul cu tot cu reparatii/intrari in service  pe autodna.

Trimis de pe al meu SM-J510FN folosind Tapatalk

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #1582 : Iulie 30, 2018, 05:56:35 p.m. »
Eu zic sa stai deoparte de masini care au fost inchiriate.

Alea n-au fost menajate sa nu primeasca talpa cand motorul e rece si de multe ori sunt conduse cu pedala de acceleratie gen ON/OFF.

Stii ca pretul masinii noi a fost 42.000E sau ala e pretul acum pe site? Zic asta pentru ca o companie mare de inchirieri auto cumpara cu sutele de masini si au discount bunicel.

Plus ca asa vand ei Premium Selection? Asta pare masina care a stat pe tusa in ultimele luni.

« Ultima Modificare: Iulie 30, 2018, 06:01:01 p.m. de Iulian M »

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #1581 : Iulie 30, 2018, 02:46:38 p.m. »
Istoricul după vin il afli dacă mașina a fost reparata "oficial". Însă dacă a fost dauna totala, și un Dorel a cumpărat epava și reparat-o in fundul curții sigur apare în baza de date? Ar trebui ca incidentul sa fie introdus de cel care a troznit-o, sau de asigurare lui. Însă exista vreo lege să-i oblige ?
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1580 : Iulie 30, 2018, 02:28:57 p.m. »
Tot de la sixtsh este luata si aceasta, dar din Germania (au si in Romania un birou de vanzari).
Stie cineva daca cei de la BMW Filaret-Service au acces la baza de date a BMW din Germania? Ma gandesc sa trec pe la ei diseara sa vad daca poat sa imi spuna istoricul masinii pe baza seriei VIN.

Offline Givacom

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 892
  • VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
  • Auto: Passat B8 1.6 TDI
« Răspuns #1579 : Iulie 30, 2018, 02:00:17 p.m. »
@vizitator - in general firmele de inchirieri masini iti spun toate intrarile in service si accidentele avute, precum si defectele vizuale (lovituri/ zgarieturi/ etc).
Poti incerca si varianta de masini premium rulate de la bmw.de sau de la https://www.dbautohaus.de/
Alta variant este direct de la sixtsh.de
VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
ex - SKODA Octavia2 FL 1.6 TDI CR (2011)

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1578 : Iulie 30, 2018, 01:24:07 p.m. »
Intre timp am gasit masina scoasa la vanzare si pe Autovit
https:/ /....www.autovit.ro/anunt/bmw-seria-3-318-ID7GtXJb.html

pretul este de 20826 euro....deci nu mi-a facut mie mare reducere. :042:

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()