Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204493 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #1622 : Ianuarie 28, 2019, 08:57:37 a.m. »
Buna ziua,

O mare rugaminte, daca avem colegi printre noi din Cosntanta care pot arunca o privire sumara asupra unei masini de care sunt foarte interesat si nu as vrea sa bat drumul degeaba. Sau poate chiar cunosc masina.
Anultul este urmatorul:
https://www.olx.ro/oferta/ford-focus-IDbByaN.html#943e02f829

Va multumesc frumos.
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #1621 : Noiembrie 13, 2018, 08:47:06 p.m. »
Honda s-au dus la vale de 15 ani, crezând că-s mai destepti decât piata. ..
Pe de alta parte sunt de acord cu Bogdan  decât o epava sh de fițe mai bine o masina mai mica și mai noua și mai în garanție 
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #1620 : Noiembrie 13, 2018, 08:09:45 p.m. »
Probleme sunt la toate marcile si daca e sa le cauti, le gasesti.
Unele marci au o reputatie mai buna ca altele (ex. Toyota) doar ca in ultima perioada au adaugat si ei multa tehnologie si modelele mai noi si tehnologizate nu mai sunt atat de fiabile.

Honda a scazut mult in fiabilitate de cand au bagat tehnologii noi si motoare turbo ca sa devina competitivi; au probleme mari cu benzina in ulei cu 1.5t.
Eu am avut o Mazda noua cu motor aspirat si intr-un an de zile mi-a picat compresorul de A/C si ambreiajul. Ce-i drept, motorul a fost ok.
« Ultima Modificare: Noiembrie 13, 2018, 08:22:36 p.m. de Iulian M »

Offline mad.hatter

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 348
  • Amat Victoria Curam
  • Auto: Octavia 3 FL 1.8 tsi 4x4 DSG6
« Răspuns #1619 : Noiembrie 13, 2018, 07:57:02 p.m. »
eu zic ca e o chestiune de gusturi si pasiune emdie pentru condus, mecanica si tech.
nu pot sa zic "nu lua, frate, grupul vw"; toate au bube sau buboaie, depindede cum o verifici si cine o face, ca asta e un luxxx, mia ales la noi, azi. ca e centenar...
n-as cumpara aspirat.
superb e frumoasa si zic ca in portbagaj poti sa bagi 3 porci festinati.
condu, testeaza, verifica si daca ai chef si poti, ia ce-ti place.
n-as lua diesel.
nu diiscut consumul.
piesele au pret asemanator.
daca n-are istoric complet si credibil nu o cumpara. ai variante. pertinente. depinde ce vrei de la ea si de la tine.
Love.Drive.Eat.Prey

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3201
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #1618 : Noiembrie 13, 2018, 07:21:38 p.m. »
N-am vrut s-o spun eu! =))
Quovadis, cumpara superb 2.0 tdi 4x4 dsg 6.
1.Alex, in afara de generalitati, baga si tu o solutie, facem un poll. A, si vizavi de faptul nu-ti lua vw, incep destui posesori sa spuna asta. Nu pentru ca alte marci ar fi scutite de probleme.Nu, ci pentru ca, masina care o poseda i-a dezamagit. Fiabilitatea germana construita pe baza masinii poporului a lovit crunt. Si nimic nu-i ieftin sau macar accesibil. De alte marci chiar nu stiu, ca nu prea mai citesc alte forumuri. In schimb aflu cu uimire ca motoarele mazda aspirate de 2.0 si 120 cp consuma cat un 1,2 tsi.
2. Daca azi as avea 13000 E pentru o skoda octavia 3 tdi 4x4, as da sfatul cumpararii unei masini noi, mai modeste, dar noua si cu 5-7 ani garantie.
« Ultima Modificare: Noiembrie 13, 2018, 07:36:45 p.m. de bogdanpiatra »

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #1617 : Noiembrie 13, 2018, 07:11:08 p.m. »
N-ar fi rau sfatul sa stii :))
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #1616 : Noiembrie 13, 2018, 06:58:15 p.m. »
Daca tot interveniti, dati-i omului sfaturi concrete. Eu am vrut sa-i spun doar atat, ca nu te poti baza pe ce spun forumistii, sa caute pe net probleme, sa stii la ce te poti astepta si in functie de asta sa faca verificare temeinica la masina
Pai asta si face, cauta pe net :)  Dar sfaturi de genul asta putea primi si pe forumul Subaru sau Wartburg...
Oricum, inteleg ca totusi o idee concreta este... nu-ti cumpara din grupul VW :D
bicicleta

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #1615 : Noiembrie 13, 2018, 06:29:26 p.m. »
Pai alte sfaturi?Cine se baga sa-i garanteze omului ca motorizarea X cuplata la dsg si 4x4 il va scuti de neplaceri?Aratati-mi voi varianta de vw(tot concernul) fara probleme.......Pe aria de diesel tot mai des apar probleme cu pompa CP4 si pilitura.Pe 1,8 tsi cu ceva rulaj(drept ca pana in 2012, dar nici nu am cautat in profunzime) incep ceva cheltuieli si nu mici.Daca tot interveniti, dati-i omului sfaturi concrete. Eu am vrut sa-i spun doar atat, ca nu te poti baza pe ce spun forumistii, sa caute pe net probleme, sa stii la ce te poti astepta si in functie de asta sa faca verificare temeinica la masina.Altul cu sfaturi mai concrete este de asteptat, dar vad ca nu se baga nimeni de 12 ore.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #1614 : Noiembrie 13, 2018, 06:09:32 p.m. »
Bineinteles, dar astea-s sfaturi universal valabile, indiferent de marca, motorizare.
Aici omul incerca sa afle ceva pareri particulare despre un anume model.
bicicleta

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #1613 : Noiembrie 13, 2018, 04:20:59 p.m. »
Tu mai crezi ceva la concernul acesta? Or fi in regula, pana la proba contrara.Verificarea cu atentie a masinii sh trebuie sa fie temeinica.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #1612 : Noiembrie 13, 2018, 12:53:40 p.m. »
Din 2013 motorul 1.8TSI ar trebui sa fie OK, si pe partea cu distributia si pe aia cu consumul de ulei.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #1611 : Noiembrie 13, 2018, 11:55:29 a.m. »
Pai ce sfat putem sa iti dam?
Combinatia e ok, la toate motoarele.
2.0 CR are o problemuta cu pilitura de la pompa CP4, motoarele 1,8 mai o pun de un lant, consum ulei, etc, depinde de varianta, noroc, kilometri parcursi, etc. Haldexul se mai strica si el, dsg asemenea,la superb motoare mari e dsg 6 care e mai fiabil.
Conteaza cati km are, intretinerea, cat a fost de talpuita si etc etc............
daca iti spunem sa nu cumperi nu avem argumente prea daca iti spunem ca e ok si iei teapa dai vina pe noi.
Verifica temeinic masina, eventual pe la vreo reprezentanta, istoric service, o cruce mare , negociere,,,,,,,,,,,,si sa fie intr-un ceas bun.
« Ultima Modificare: Noiembrie 13, 2018, 11:58:23 a.m. de bogdanpiatra »

Offline Quovadis

• Doar inscris
  • Locaţia: Vaslui
  • Mesaje postate: 2
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Superb
« Răspuns #1610 : Noiembrie 13, 2018, 12:01:30 a.m. »
Va salut cu respect! Doresc sa achizitionez o skoda superb din anul 2013 si am fost atras de anuntul acesta!

https: //www.olx. ro/oferta/skoda-superb-IDbIyI8.html

Ce parere aveti?
Cum este superbul break automat in combinatie cu 4×4?

Multumesc frumos!
« Ultima Modificare: Noiembrie 13, 2018, 04:53:41 a.m. de M i c u t z u »

Offline CyborgSky11

• Gold member
  • Locaţia: Mures
  • Mesaje postate: 613
  • Auto: Audi, Skoda, VW, BMW
« Răspuns #1609 : Septembrie 28, 2018, 01:19:08 p.m. »
E un risc, dar cu rabdare si control temeinic o sa reusesti sa iei ce-ti doresti si conditii bune. Daca vanzatorul se opune,/ sau devine evaziv si ,,alunecos,, renunta imediat, nu e de tine. Vara asta venind din CO ghici ce vezi continuu pe platforme, masini bune dar cam 80% accidentate mai mult sdau mai putin, care pe Romania/Ungaria/Bulgaria preturile de reparatie sunt derizorii fata de tarile de export. Iar dupa reconstructie mai mult sau mai putin reusita , pretul masinii devine german =))

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #1608 : Septembrie 25, 2018, 12:56:53 p.m. »
M-am intalnit recent cu un prieten, manager la autocobalcescu, si mi-a propus sa imi vanda un BMW 318d, cutie manuala, adus de ei de la o reprezentanta BMW din Germania.
Masina are 1 an vechime, 25 000km, dotari multumitoare dupa gusturile mele, si mi-a lasat-o la un pret de pana in 21 000 euro
Am si copii dupa actele masinii (inclusiv seria VIN), insa pe mine ma intereseaza cum as putea verifica istoricul masinii pe baza seriei VIN. In ultima instanta o sa intru pe Autodna, platesc acolo 48 RON si aflu istoricul...insa ma intereseaza daca sunt si alte cai, in afara de Autodna.
La inceput am fost incantat de oferta, dar, am verificat primul  proprietar si este o firma de inchirieri masini din Germania; asta inseamna ca riscul ca masina sa fi avut accident e f mare.
Voi ce parere aveti?
PS: masina mai are 3 ani garantie internationala BMW

Nu am luat masina, insa intre timp vad ca a aparut din nou pe site la vanzari la Cobalcescu, la rubrica oferta saptamanii. Doar ca au reinceput cu pretul initial, lasand la o parte orice reducere: 19000 euro+tva .
Mi se pare foarte ciudat ca nu au vandut-o din iulie si pana acum....au trecut totusi 2 luni. Ceva e in neregula cu aceasta masina, mai ales ca o lasasera la 20600 euro.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()