Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 203996 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mad.hatter

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 348
  • Amat Victoria Curam
  • Auto: Octavia 3 FL 1.8 tsi 4x4 DSG6
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #1712 : Octombrie 14, 2019, 09:26:30 p.m. »
este posibil sa ai dreptate
Love.Drive.Eat.Prey

Offline Avenger

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita
  • Mesaje postate: 325
  • Auto: O3 RS TSI
« Răspuns #1711 : Octombrie 09, 2019, 04:36:41 p.m. »
Stie cineva daca Ea888 gen 3 a fost montat numai pe O3 incepand candva din 2013 Q3?
« Ultima Modificare: Octombrie 09, 2019, 04:42:16 p.m. de Avenger »

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #1710 : Septembrie 24, 2019, 03:12:25 p.m. »
Tu esti numarul 2.Vizitator e number one =))
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline mad.hatter

• Membru de baza
  • **
  • Amat Victoria Curam
« Răspuns #1709 : Septembrie 24, 2019, 10:54:35 a.m. »
@matei sunt in foarte mare masura de acod cu stefan; consumul asta este, chiar daca motoul nu este mare; intretinerea este acceptabila - excluzand din start consumul ca pentru asta exista 3 cilindri sau alte chestii hipertehnologizate. daca nu mergi mult, e bine ca ai ales benzina; eu am vreo 13500 km cu a mea si mia mult de jumate am mers pe-afara. consum pe termen lung e 8. iarna si vara, cu scuane incalzite respectiv clima o sa te sperie consumul instant; nu-ti face probleme, consumul se stabilizeaza dupa 10000 km. daca configurezi style, poti sa renunti la marea navigatie si sa iei bolero - android auto sau apple car play. nu plang dupa navi, niciodata n-am facut-o. utili in oras sunt senzorii pentru unghi mort, uneori el duc lipsa. ai dreptate cu cauciucurile, da' gandeste-ta ca scartarii aleg preturile mici, fara sa se gandeasca la anataje. nu lua roti pe 18, 17 sunt mia mult decat ok; daca te hotarasti, spune-le sa-ti dea jante de tabla cu cauciucuri de iarna.
@vizitator tu ai pe spate punte independenta? nu de alta, da' in afara consumului, care ar trebui sa fie 1% dupa capatnaile multora, asta era marele cui al lui pepelea aka dealbreaker. tu mergi cu dilaru' in masina la test?  :))
Love.Drive.Eat.Prey

Offline madalinp

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti, Romania
  • Mesaje postate: 24
« Răspuns #1708 : Septembrie 23, 2019, 08:44:01 p.m. »
Faptul ca nu are suspensie McPherson pe spate si are punte nu e un dezavantaj, fiind un sistem mai simplu de intretinut. Pe viraje se comporta foarte bine pentru o masina de familie (se presupune ca la munte sau unde gasesti zone virajate esti tot cu familia... :) . La nivel de confort, nevasta-mea, fiica-mea...maica-mea...si alte persoane care au stat pe bancheta spate nu s-au plans niciodata ( eu am o O3, 2.0 tdi, manuala, anvelope 225/45/17...poate contribuie si alea la stabilitate...). De asemenea am mers si singur cu ea si am fortat-o pe zone virajate....mi s-a parut mult mai stabila ca O2 detinuta anterior (McPherson pe spate...2.0 tdi...manuala dar 205/55/16 la anvelope).
Frana de mana manuala sau electromecanica...e o chestiune de alegere...personal prefer manuala pentru simplitatea sistemului, comparativ cu electromecanica (daca vorbim strict de CV manuale).
Daca ma intrebi pe mine, 1.5 tsi, manuala + ceva optiuni e f ok ca benzinara skoda (2.0 tsi e din alta liga si se preteaza mai bine la gama RS la skoda).

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

Using Tapatalk

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #1707 : Septembrie 23, 2019, 09:51:16 a.m. »
@Matei: avand in vedere ca Octavia III face-lift este la capat de viata, poti obtine discounturi bune. In aceasta situatie as lua una noua si nu una second hand.
Masina este OK, foarte spatioasa, motorul mai mult decat suficient, scaune confortabile (insa neaparat sa pui suport lombar la scaunele fata). Eu ii gasesc 3 minusuri:
-nu are punte independenta pe spate, si asta o face instabila si neconfortabila pe drumuri proaste si/sau virajate; pentru mine a fost deal breaker
-suspensiile sunt cam tari ptr drumurile noastre...castigi stabilitate la mers pe autostrada dar pierzi confort in oras la trecerea peste liniile de tramvai si alte denivelari
-are frana de parcare manuala (clasica). Poate pe tine nu te deranjeaza, dar eu am ajuns sa fiu fan al franei electrice.
Ma rog, nu lua masina fara sa o testezi ptr ca poate nu iti plac confortul si tinuta de drum. Eu stiu 2 persoane care, din cauza punctelor 1 si 2 de mai sus, nu au tinut masina mai mult de 1 an, apoi au vandut-o si au trecut pe alta marca. Incearca sa mergi cu ea si in curbe, si pe drumuri mai proaste, sa iti faci o parere. Pe mine dealerul m-a dus doar pe Sos Pipera si Soseaua de centura, unde drumurile sunt f bune...dar am mers cu masina unui prieten pe drumuri mai proaste si mi-am schimbat parerea.
Adica masina e buna ptr 90% din situatii...pentru restul de 10%, vezi daca iti place.
Asta e parerea mea!
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline stefanB

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 40
  • Auto: 2.0 TSI 4x4 DSG7 190
« Răspuns #1706 : Septembrie 22, 2019, 01:25:44 a.m. »
@Matei

Consumul in zilele aglomerate din București va fi 10-12%, extraurban 5-6,x%.

Cel mai bine faci test drive si vezi cum ti se pare zgomotul. Eu zic ca este destul de ok antifonata.

O revizie cu schimb de ulei si toate filtrele aprox 700 - 900 lei in functie de ce ulei alegi.

Mergi la mai mulți dealeri si vezi ce oferte primești. Cu ofertele primite mergi la ceilalți dealeri, apoi o iei de la capăt. Probabil ca vei obtine un 4%, mai departe depinde de tine cum negociezi.

Încearcă să configurezi si un style sa vezi cum ieși.

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #1705 : Septembrie 21, 2019, 09:53:14 p.m. »
Nu a precizat noua/sh..
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3201
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #1704 : Septembrie 21, 2019, 07:50:38 p.m. »
tu vrei masina noua? ca cineva ti a bagat topicul aici.ca banuiesc ca un smart nou si cu rabla, cam aici e pretul?

Offline Matei

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 1
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Octavia III
« Răspuns #1703 : Septembrie 20, 2019, 09:16:23 p.m. »
Salutare. Sunt pe punctul de a lua o Skoda Octavia III SMART 1.5 TSI/110 kW/150 CP / Manuala, 6 trepte. Cel putin pe asta mi s-a pus pata iar la 15.700 euro mi se pare ca altceva mai bun nu as putea sa iau (sunteti bineveniti sa ma contraziceti, cu exemple clare bineinteles).
- consum real urban si extraurban (consumul orientativ. stiu ca fiecare are stilul lui :) ).
- zgomotul din habitaclu la 130 km/h - ca exemplu mi-am luat teapa secolului cu un Fluence 1.6 benzina si la 130 km/h (4000+ rpm) e ca si cum as avea motorul in dreapta, pe scaunul pasagerului. Lasand la o parte consumul: 13% urban si minim 7% extra care mi se pare putin exagerat.
- masina se comporta bine in general? (oras, autostrada, munte, etc)- preturile reviziilor la reprezentanta sunt acceptabile?

Masina o sa fie de familie, 70% oras si 30% concedii (aprox. 10000-15000 km pe an).
Multumesc pentru eventualele raspunsuri

Offline CyborgSky11

• Gold member
  • Locaţia: Mures
  • Mesaje postate: 613
  • Auto: Audi, Skoda, VW, BMW
« Răspuns #1702 : Septembrie 05, 2019, 10:17:23 a.m. »
Nu vă mai speriți atât că nu dispar mașinile consumatoare de petrol devreme, nici măcar dieselul, în următorii pe puțin 30 ani. Sunt lupte de marketing și cucerirea piețelor, cu motoare cu apă (electroliză, vezi china, japonia) și electrice. Cam iau foc astea electrice ,
 dar greu și cu încărcatul. Iar asta cu ,,nu-mi iau diesel ca pute,, și scoate fum , este  =)) :042:
« Ultima Modificare: Septembrie 05, 2019, 02:57:35 p.m. de CyborgSky11 »

Offline mad.hatter

• Membru de baza
  • **
  • Amat Victoria Curam
« Răspuns #1701 : Septembrie 03, 2019, 04:14:38 p.m. »
am uitat o varianta: megane rs !!!  :))
Love.Drive.Eat.Prey

Offline Avenger

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita
  • Mesaje postate: 325
  • Auto: O3 RS TSI
« Răspuns #1700 : Septembrie 03, 2019, 12:59:45 p.m. »
Aoleu unde ajunge discutia de la "saracutul" de RS. Daca la cazan te referi la bmw-uri care fiecare cocalar si-l ia si arata cine-i el. Tocmai de aceea caut Rs-ul benzina sa le-o dau. Si apoi daca eu ma tem de probelemele de la TSI ce sa mai zic de probelemele de la "tunate" squ de circuit. Poate daca castig la loto... =))

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #1699 : Septembrie 03, 2019, 12:57:29 p.m. »
Uiti ca majoritatea "sportivilor" nu sunt dispusi sa toceasca un rand de pneuri la o iesire pe circuit. Si la urma urmei, o altfel de competitie ii intereseaza, intr-un loc mult mai vizibil.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #1698 : Septembrie 03, 2019, 10:10:54 a.m. »
.... sau ia un cazan (de preferinta rwd), prepara-l, ia o platforma (ca n-o sa mai fie road legal) si fa-ti de cap pe circuit sau vreun campionat de amatori (exista inclusiv unele pentru Citroen C1).  Nu e neaparat foarte scump insa chiar ai adrenalina si probabil o sa ai si ocazia sa vezi diferenta dintre sport si "sport".
Poti incerca si viceversa.... fa o iesire pe circuit cu o masina  smechera de strada. Si poate ai ocazia sa fie prin zona unul cu un cazan de 100CP de trei ori mai ieftina si mai slaba care dupa fiecare viraj mai pune o secunda intre el si tine si o sa ai o revelatie :D
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()