Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Lichidul de frana - prezentare  (Citit de 32781 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
Re: Lichidul de frana - prezentare
« Răspuns #28 : Noiembrie 04, 2009, 10:30:10 p.m. »
poti exemplifica.
dau rezultatele experimenteleor :))

Offline GTI paua

• Gold member
  • Locaţia: Cj
  • Mesaje postate: 641
« Răspuns #27 : Noiembrie 04, 2009, 10:20:48 p.m. »
Procedura asta Vag-Com se poate face si acasa daca am Vag-com?
Face parte din grupa: "nu incercati asa ceva acasa daca nu sunteti profesionist".  8-} . Deoarece procedura include si unitatea ABS, o butonare gresita poate provoca daune greu de reparat.
Priveste in retrovizoare daca te urmeaza ingerul tau pazitor...
....................................

Offline mario75

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 419
  • Auto: O2 BKD 2005
« Răspuns #26 : Noiembrie 04, 2009, 08:57:22 p.m. »
Eu asteptam ceva detalii pe aici :)

Daca aflu din alta parte va tin la curent.
Don't drive faster than your guardian angel can fly!

Offline L U C I

• Expert
  • trolez
« Răspuns #25 : Noiembrie 04, 2009, 08:56:17 p.m. »
cand ai detalii, te rog sa detaliezi

Offline mario75

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #24 : Noiembrie 04, 2009, 08:35:45 p.m. »
Mai prinsesem de undeva ideea asta ca cica ar trebui rulat un program pentru ABS, ori pentru a scoate si lichidul din ABS, ori bulele de aer. Nu mai stiu sigur, si ma gandeam ca este procedura de care zicea Master, insa habar nu am cum se face.

Offline L U C I

• Expert
  • trolez
« Răspuns #23 : Noiembrie 04, 2009, 08:33:14 p.m. »
ce ai mai rezolvat?

nimic. nu am mai avut timp de schimbat lichidul de frana... vito si un l criuser franeaza fff bine insa pedala se duce pana la fund (pe la jumatate infheata rotile, insa pedala se mai duce pana la capat), insa la SKODA pedala se intareste si trebuie apasat cu forta.
daca se face cald (cat de cat) pun dot super dot 4 cel putin in skoda.

Procedura asta Vag-Com se poate face si acasa daca am Vag-com? In ce consta ea? Sau schimbarea lichidului de frana presupune neaparat mersul in reprezentanta Skoda?
never heard of...

Offline mario75

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #22 : Noiembrie 04, 2009, 08:25:08 p.m. »
Bine ca am adus eu topicul in actualitate, si nu mi-a raspuns nimeni :(

Offline alexCT

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 121
  • Bone Crusher
  • Auto: 1.9TDI
« Răspuns #21 : Noiembrie 04, 2009, 08:20:49 p.m. »
Foarte utile link-urile de mai sus. :032: Am gasit raspuns la multe intrebari .
Skoda Octavia 1 1,9TDI (powered by Kiss Lorand)

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
« Răspuns #20 : Noiembrie 04, 2009, 07:41:12 p.m. »
am pus zilele astea llichid 5.1 in doua dintre masini. pedala pare mai elastica dupa schimbarea lichidului. masina opreste, dar trebuie apasat mai mult. inainte, la 1 cm de apasat pedala rotile inghetau, dar acum pentru acelasi efect pedala trebuie apasata pana aproape de fund. nu se pune problema aerisirii, schimbarea s-a facut fara a avea contact cu aerul, si am facut cate o aerisire de siguranta.

totusi, daca situatia persista revin la dot 4. m-a pus pe ganduri textul de pe capac "USE ONLY DOT 4 FLUID"
ce ai mai rezolvat?
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline mario75

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #19 : Noiembrie 04, 2009, 06:39:18 p.m. »
iar dupa manopera de schimbare, sa cereti sa ruleze procedura VAG-Com prin care se elimina aerul din instalatie (dureaza 30 min dar va scuteste de surprize !).

Procedura asta Vag-Com se poate face si acasa daca am Vag-com? In ce consta ea? Sau schimbarea lichidului de frana presupune neaparat mersul in reprezentanta Skoda?

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #18 : Iulie 01, 2009, 01:35:48 a.m. »
Exista pt modelele VAG dupa 2006 un lichid de frana recomandat si comercializat de grupul VW care respecta norma 501.14, lichid gandit special pt sistemele electronice gen ABS/ASR/ESP si care imbunatateste franarea cu ABS la temperaturi scazute, adica iarna...cand si probabilitatea sa intre ABS-ul este mai mare. De aceea este de luat in calcul de catre toti cei care doriti o franare mai buna pe timp de iarna !

Link-uri utile (cel spre domeniu romanesc va fi o exceptie, pt o mai usoara lecturare):

> http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=176904 (aici gasiti o lista completa de coduri VAG ce consider ca va da raspunsuri multora din voi in toate domeniile - alegere ulei motor, consumabile cutie viteze, etc)

> http://vwforum.vwforum.ro/lofiversion/index.php?t53861.html (are cateva mici inexactitati, dar informatie relevanta)

> http://www.rmeuropean.com/Part-Number/Brake-Fluid-DOT-4-LV2-(Low-Viscosity)-SAE-Specification--J-1703-FMVS-Standard---116-AudiVW-50114-(1-Liter)-__B000750M3_PEN_9BA48850.aspx (Pentosin 501.14)

> http://forums.tdiclub.com/showthread.php?p=2439299 (informatie excelenta !)

Pe de alta parte, exista si lichidele de frana RACING, care au pct de fierbere ridicat si care rezista f bine la fading in conditii de stres...Ele sunt Super DOT4 sau DOT5.1 si se folosesc in general in raliu, pe circuit, etc. Ele NU au certificarea 501.14 !

Se spune ca in mod normal ele pot coroda capetele de cilindru sau conductele clasice de frana...si ca in consecinta, utilizarea unui astfel de lichid frana ar trebui sa fie concomitenta cu inlocuirea furtunaselor frana din cauciuc cu unele metalice. Insa se pare ca este si mult marketing aici...pt ca discutand cu o persoana autorizata ce participa la cursele de dragracing, respectiv cu un oficial al firmei MOTUL Romania, am aflat detalii despre ce folosesc masinile de raliu si modul in care ele sunt servisate la sist de franare. Lichidul de frana se schimba la minim 2 curse. Care este clar ce stres inseamna...

Sper sa considerati utile aceste informatii si sa va re-considerati opiniile legate de modul in care lichidul de frana este ceva optional de schimbat la masina pe care o conduceti !
Cei care gasiti informatii suplimentare, rog sa le postati aici, multumesc !
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline L U C I

• Expert
  • trolez
« Răspuns #17 : Iunie 02, 2009, 03:08:22 p.m. »
dupa cum am mai spus, nu se pune problema aerisirii:
1- inlocuirea lichidului s-a facut contunuu, fara a avea contact cu aerul
2- am mai facut, totusi o aerisire ala final

Offline !onutz

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 54
« Răspuns #16 : Iunie 02, 2009, 02:47:06 p.m. »
suna a problema de aerisire, teoretic daca instalatia e pline de lichid si nu are aer trebuie sa ai o cursa mica la pedala si o pedala de frana ne...elastica :039:
Octavia II Elegance, APR STAGE I 1.9TDI

Offline L U C I

• Expert
  • trolez
« Răspuns #15 : Iunie 02, 2009, 12:39:41 p.m. »
corect, numai ca inainte pedala se intarea la 2 cm apasare, iar acum se duce pana la fund. ma asteptam sa fie si mai rigida, mai brutala. trebuie sa apesi jumatate din cursa pedalei pentru acelasi efect pt care inainte doar o "piscam".

Offline !onutz

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 54
« Răspuns #14 : Iunie 02, 2009, 10:27:15 a.m. »
ceea ce stiu despre lichid de frana nu am invatat-o de la masina, ci de la bicicleta.
la bicicleta am frane hidraulice pe 4 pistoane si folosesc lichid de frana.Ele au venit de la producator cu dot 4.Tineau super ok(unii vor rade...compari bicicleta cu masina....raspunsul este da: compar bicicleta care trebuie sa se opreasca de la 60km\h la 5km\h in 30m...deci ai nevoie de frane sa te opresti).
Dupa un sezon de dat am schimbat cu dot 5.1 OMV(deci nu ceva super stralucit dar dot 5.1).Situatia s-a schimbat si acum tin mai bine, sunt mai putin elastice, rezista mai bine la incalziri si nu mai este nevoie sa schimb lichidul de frana asa des deoarece rezista mai mult fata de dot 4.
Punctele de fierbere ale dot 5.1 sunt de 3 ori mai ridicate ca cele ale dot 4....de aici si performanta mai mare.
Asta e "review-ul" meu despre lichid de frana:). Sper ca nu am suparat pe nimeni cu comparatia mea, dar aici am putut sa testez dot-ul la limita...cu masina nu am incalzit franele inca cu diverse tipuri de lichid de frana :))
Concluzia e simpla....daca diferenta se simte la o frana pe o bicicleta, la masina ar trebui sa se imbunatateasca performantele cu un lichid de frana deasemenea mai performant:) <))
Octavia II Elegance, APR STAGE I 1.9TDI

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 20, 2026, 06:30:58 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

* Mesaje recente