Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: TDI (PD) vs. Common - rail  (Citit de 39461 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
Re: TDI (PD) vs. Common - rail
« Răspuns #32 : Aprilie 14, 2009, 05:03:20 p.m. »
... Ii lipseste insa brutalitatea Motorului PD pe care noi o stim si o iubim.
 ,deoarece un benzinar aspirat de aceeasi putere va avea castig de cauza la accelerare,fara a produce aceleasi efecte asupra soferului.
noi vrem senzatii tari  :O)

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #31 : Aprilie 14, 2009, 04:24:37 p.m. »
De aia nu suntem toti la fel, de aia masinile sunt diferite...
Insa ceea ce spunea Fabian mai sus, degeaba trage de la 3000 cand eu merg in regim constant la 2000 rpm si atunci vreau sa o calc, got it?
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline GTI paua

• Gold member
  • Locaţia: Cj
  • Mesaje postate: 641
« Răspuns #30 : Aprilie 14, 2009, 01:44:43 p.m. »
... Ii lipseste insa brutalitatea Motorului PD pe care noi o stim si o iubim.
Nu se tine cont de doua aspecte?
Brutalitatea de care pomeniti este data de turbina si nu de injectoare,care in cazul CR este de alta structura conceputa tocmai pentru liniaritatea functionarii motorului.
Brutalitatea pe care o reclamati se repercuteaza in suspensii si ambreiaje uzate prematur. ;)
De asemenea acel efect de cap strivit in tetiera este doar un balon de sapun ,deoarece un benzinar aspirat de aceeasi putere va avea castig de cauza la accelerare,fara a produce aceleasi efecte asupra soferului.
« Ultima Modificare: Aprilie 14, 2009, 01:55:15 p.m. de GTI paua »
Priveste in retrovizoare daca te urmeaza ingerul tau pazitor...
....................................

Offline Sorin83

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti, militari
  • Mesaje postate: 1339
  • Auto: O2 2.0 TDI BMN
« Răspuns #29 : Aprilie 14, 2009, 12:52:34 p.m. »
Eu am facut comparatie intre motorul meu 2.0 tdi pd 170 Cp si noul 2.0 tdi CR 170 CP de pe pe un Superb.
Concluzia: nu as da niciodata motorul meu PD pe noul CR de la VAG.
Noul motor este intr-adevar mult mai cizelat. Este mai silentios si merge mai liniar. Ii lipseste insa brutalitatea Motorului PD pe care noi o stim si o iubim.
Caracteristicile acestor păsări sunt culoarea cenușie și cântecul lor prin care masculul marchează teritoriul și care se poate asemăna cu denumirea dată păsării. Coada este lungă și pestriță.

Offline GeeMan

• Gold member
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 1161
  • TDI Virus - Pozitiv
« Răspuns #28 : Aprilie 14, 2009, 11:56:19 a.m. »
tdci = cr ??? acolo sa vedem comparatia ;)
Sustin ceea ce zice Fabian mai sus.

Saptamana viitoare se pare ca voi mai avea un FFocus diesel, o sa dau relatii calde despre motor/consum atunci.
numa multam, nu ne intereseaza! :P :))
Octavia II Elegance, 1.9TDI , + Power-box,
Gri Satin meta

Offline dansim

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 25
« Răspuns #27 : Aprilie 14, 2009, 11:32:26 a.m. »
C vine de la Common Rail...

Saptamana viitoare se pare ca voi mai avea un FFocus diesel, o sa dau relatii calde despre motor/consum atunci.
Skoda Octavia Tour, 1.9 TDI , 90CP(ALH), 2005

Offline RRS

• Gold member
  • Fotograf Youtubar
« Răspuns #26 : Aprilie 14, 2009, 11:13:12 a.m. »

Offline dansim

• Junior
  • *
« Răspuns #25 : Aprilie 14, 2009, 11:02:53 a.m. »
Comparatie intre 90 CP TDI, (ALH) (motorul meu) si 1.6 TDCI, 90 CP  (masina de serviciu).
Concluzii:
1. motorul TDI are un consum foarte bun in comparatie cu tdci-ul.
2. 1.6 TDCI-ul are performante slable in treptele inferioare (1, 2 ,si putin si in  3) cand pare ca trage in gol, dar in treptele superioare "rupe asfaltul". De vina e si tubina cu geometrie variabila fata de turbina de pe TDI cu geometrie fixa.  E drept ca aceste performante sunt platite cu un consum mare de motorina. Cu TDI trebuie sa "cazi" pe cuplul dupa care performantele sunt best-effort! Dar consumul este foarte bun!
3. Din punct de vedere al fiabilitatii, TDI-ul este campion!
4.Daca ar fi sa ma refer si la masina per ansamblu , Fordul pare facut de amatori in comparatie cu Octavia mea. E drept ca Octavia nu are tempomat, nu are scaune asa de confortabile, nu are tinuta de drum asa buna fiindca pachetul de drumuri grele iti da senzatia de barca, are tendinta subviratorie in curba vs Ford care parca se muleaza pe sosea, dar per total Skoda da clasa Fordului la capitolul fiabilitate(pentru sceptici va rog accesati clubford si va veti convinge repede).

FYI: motorul 1.6 TDCI, 90 CP este facut in colaborare cu PSA, deci il veti gasi si pe masinile PSA sub numele HDI. Si da....este mult mai elastic cu TDI, fiind un motor reusit.

Sanatate

Dansim... 308-ul poate are alta cutie de viteze, fordul la fel, alte rapoarte,la astea te-ai gandit?
Ai comparat un PD cu un CR de aceeasi putere (CP)? pe acelasi drum, acelasi sofer, acelasi tip de combustibil, stare tehnica a masinii etc.?

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
« Răspuns #24 : Aprilie 14, 2009, 10:12:31 a.m. »
Foarte bun comentariu danielardelian. Personal am condus ambele tipuri de motoare si pot spune fara sa clipesc ca un motor CR este indiscutabil, din punct de vedere al performantelor, peste TDI! Afirmatia asta o fac ,in conditiile in care am masina din semnatura, deci nu fac nici o reclama CR-urilor. Este pur si simplu un observatia obiectiva. E adevarat ca, la un consum sportiv, consumul sare destul de mult la CR , in comparatie cu TDI-ul, dar referindu-ne strict la perdormante NU SE COMPARA.
FYI: am condus de la VAG: 90 CP, 110 CP si 131 CP + 4 MOTION, dar un TDCI de la ford (spre ex. 1.6 90CP sau 1.8 115CP) e net superioar la sprint, acceleratii la turatii mari si elasticitate. Imi povestea un coleg, care are 308, ca a facut transfagarasanul cu un hdi, condus..doar cu viteza a 3-a!! Lucru imposibil cu tdi-ul meu.
Raman fan TDI din mai multe puncte de vedere: fiabiliate, consum si cum spunea un confrate mai sus, din cauza sunetul inconfundabil al motorului tdi. Dar trebuie sa admit ca ...dpdv al performantelor au ramas in urma. Hac...parerea mea... Sanatate
ca orice CR la capitolul elasticitate la turatii mari e mai bun Fordul dar nici pe departe nu e campion http://www.zeperfs.com/en/duel1268-1200.htm
insa  sa nu uitam ca povestim despre CRul VAG care mi se pare obosit in special ca performante (cu un diesel n-o sa stai in 4000 de ture ca sa incepi depasirea)
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline RRS

• Gold member
  • Fotograf Youtubar
« Răspuns #23 : Aprilie 14, 2009, 07:34:41 a.m. »
Doar ca, la clasic diesel nu vei avea prea multi caluti...

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #22 : Aprilie 13, 2009, 11:08:27 p.m. »
Strict dpdv al fiabilitatii, as alege dieselul non-PD cu mare bucurie. Cel mai mic consum de combustibil, cel mai mic consum de ulei (sa nu zic zero) si cele mai putine probleme de service (cel putin generatiile de autovehicule VAG echipate cu aceasta gama de motoare). Am condus non-PD, am condus PD, am condus CR. Toate cu avantaje si dezavantaje clare, dar tragand linie, as merge pe un motor clasic turbo diesel.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #21 : Aprilie 13, 2009, 10:41:55 p.m. »
o precizare, dupa mers in paralel cu toate 3 tipuri

-tdi - AHF- ul consuma putin, oricat as calca-o.
 PD - mananca mult (6%) oricat de economic as merge, si nu depaseste 7% oricat de brutal as merge. Totusi pe autostrada poti scoate un consum de 5%.
CR - haotic. prin oras ia 12-14%. Daca se mai incalzeste mananca 7-8. Pe autostrada sau la mers intins 6% (motor 2200cmc). De vreo 2 luni media pe oras e cam 9-10. nu e o problema cu motorul, am auzit mai multi oameni ca motoarele CR au o plaja mare de consumuri

Offline RRS

• Gold member
  • Fotograf Youtubar
« Răspuns #20 : Aprilie 13, 2009, 05:28:35 p.m. »
Cu o mentiune - mai sus se spune ca PD trage mai bine la 2000rpm, si care ar fi folosul...pai mergand in croaziera la 2000 rpm nu e folosul ca trage mai bine de acolo decat de la 3000 in depasire???? Nu scade repede puterea, chiar in comparatie cu CR.

Este discutabil, depinde de fiecare cum ii place, mie imi place sa traga brutal ca un PD, decat ca si CR care imi da impresia ca sunt cu un benzinar...

Voi spune ca generatia actuala si cea care vine de CR e mai buna, in momentul in care vor trece 3-4 ani si fiabilitatea va putea fi pusa in discutie.
Dansim... 308-ul poate are alta cutie de viteze, fordul la fel, alte rapoarte, la astea te-ai gandit?
Ai comparat un PD cu un CR de aceeasi putere (CP)? pe acelasi drum, acelasi sofer, acelasi tip de combustibil, stare tehnica a masinii etc.?

Offline dansim

• Junior
  • *
« Răspuns #19 : Aprilie 13, 2009, 11:19:41 a.m. »
Foarte bun comentariu danielardelian. Personal am condus ambele tipuri de motoare si pot spune fara sa clipesc ca un motor CR este indiscutabil, din punct de vedere al performantelor, peste TDI! Afirmatia asta o fac ,in conditiile in care am masina din semnatura, deci nu fac nici o reclama CR-urilor. Este pur si simplu un observatia obiectiva. E adevarat ca, la un consum sportiv, consumul sare destul de mult la CR , in comparatie cu TDI-ul, dar referindu-ne strict la perdormante NU SE COMPARA.
FYI: am condus de la VAG: 90 CP, 110 CP si 131 CP + 4 MOTION, dar un TDCI de la ford (spre ex. 1.6 90CP sau 1.8 115CP) e net superioar la sprint, acceleratii la turatii mari si elasticitate. Imi povestea un coleg, care are 308, ca a facut transfagarasanul cu un hdi, condus..doar cu viteza a 3-a!! Lucru imposibil cu tdi-ul meu.
Raman fan TDI din mai multe puncte de vedere: fiabiliate, consum si cum spunea un confrate mai sus, din cauza sunetul inconfundabil al motorului tdi. Dar trebuie sa admit ca ...dpdv al performantelor au ramas in urma. Hac...parerea mea... Sanatate
« Ultima Modificare: Aprilie 13, 2009, 12:53:09 p.m. de dansim »

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
« Răspuns #18 : Decembrie 04, 2008, 01:38:27 p.m. »
gagica din dreapta nu se ingramadeste, ci spune "ai innebunit?" sau se uita in retrovizoare si intreaba "iar incepi?"
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()