Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Skoda mea....Octavia 1.2TSI, la stadiul de dorinta cel putin  (Citit de 15481 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
Re: Skoda mea....Octavia 1.2TSI, la stadiul de dorinta cel putin
« Răspuns #33 : Iulie 11, 2011, 10:11:23 a.m. »
Da, la vouchere in momentul in care iti vine masina le predai. NU stiu in schimb ce se intampla daca o iei in leasing si dai vouchere.

Pentru ca la CREDIT sau la banu` jos voucherele se considera ca si avans. La leasing voucherele se scad din valoarea masinii.

Eu am dat comanda pe 29 Martie si mi-a venit pe 17 Mai. Deci am avut 7 saptamani distanta. Motor 1.8 tsi.

Cat despre drive test la Openservice.... nu au masini de drive test. Cel putin in martie/aprilie nu au avut. Eu am facut drive test cu masina personala a agentului de vanzari: Un O2 2.0 TDI cu ~ 100.000 Km. Mergea bine masina lui. Mie mi-au zis 8 saptamani si mi-a venit in 7 saptamani. Eu am fost multumit de Openservice.

Offline bulan78cdv

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 133
  • Doar Inscris
  • Auto: OFL 2l 140cp
« Răspuns #32 : Iulie 11, 2011, 10:06:33 a.m. »
Putem comanda masina in Timisoara si ti-o vor trimite la Iasi,nu este o problema.

Offline Toffefe

• Junior
  • *
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 26
  • Doar Inscris
  • Auto: BMW E39 520D
« Răspuns #31 : Iulie 11, 2011, 09:55:59 a.m. »
hmm...daca dau comanda acum sa zicem, si predau tichetele la dealer, nu ma incadrez? se ia in considerare fix momentul cand vine masina?

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #30 : Iulie 11, 2011, 09:46:28 a.m. »
Toffefe, as vrea sa clarific niste lucruri pentru tine:
-in primul rand, nu uita ca o comanda de 1,2 TSi dureaza 4luni si jumatate, si una de 1,4 TSI dureaza 5 luni. Pe de alta parte programul rabla se inchide la 30 noiembrie, si oricum o dai, masina nu iti vine mai devreme de 15-30 decembrie; cu alte cuvinte nu te vei mai incadra in programul REMAT, deci risti sa nu mai poti folosi bonurile valorice. Anul trecut programul Rabla s-a prelungit pana pe 10 ianuarie , dar nu exista nici o garantie ca si anul acesta va fi la fel.
Asa ca, chiar daca vei da o comanda de TSI in aceasta saptamana, risti sa ratezi programul REMAT (daca se prelungeste pana pe 10 ian, esti la limita)
-o comanda de 1,6 mpi dureaza cam 9 saptamani, dar trebuie sa verifici informatia la mai multi dealeri;
-actuatorul de la wastegate-ul de la ansamblul turbo de la 1,2 TSI nu se va schimba prea curand, dupa parerea mea. Zforis si-a schimbat tot ansamblul turbo joia trecuta, si i-a venit unul identic cu cel vechi (adica turbosuflanta IHI si acutator Mahle); am vazut ca ai dat un mail la skoda, e f frumos din partea ta, dar sa stii ca in prezent Skoda nu da semne ca ar vrea sa schimbe actuatorul de la wastegate (ca asta e problema, nu turbina); sunt si eu curios ce vor raspunde, dar parerea mea e ca nu au intentie sa il schimbe prea curand.
-in aceste conditii eu nu mi-as lua 1,2 TSI; parerea mea e sa iti alegi 1,4 TSI cu 4 ani garantie, sau sa te indrepti spre motorina sau, de ce nu, spre alta marca de masina. Si eu mi-am comandat 1,2 TSI si acum alerg dupa dealer sa imi schimb comanda in 1,4 TSI.
Decizia e a ta, eu doar te-am informat cum stau lucuririle in momentul de fata, iti doresc bafta in continuare, si daca mai ai nelamuriri asteptam sa ne intrebi.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Toffefe

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #29 : Iulie 11, 2011, 09:23:36 a.m. »
@bulan78cdv: deocamdata, am inceput doar informarea pe forum, nu am luat legatura cu dealarul din Iasi, nici macar nu am programat un test-drive. astept inca sa mai strang pt avans, sa mai dau ceva pe langa tichete. luna asta, clar nu fac nicio miscare, cel mai devreme in august, iar daca strang bani cum imi doresc, la inceputul lui septembire vreau sa dau avans-ul. vad ca esti din Timisoara, din pacate eu sunt in Iasi.

Offline bulan78cdv

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 133
  • Doar Inscris
  • Auto: OFL 2l 140cp
« Răspuns #28 : Iulie 11, 2011, 12:35:54 a.m. »
Cat ai obtiunut discount?Te pot ajuta.

Offline Toffefe

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #27 : Iulie 10, 2011, 12:38:20 p.m. »
Nu am facut inca test-drive cu nicio masina, oricum luna asta cel putin nu fac nicio miscare...vreau sa mai strang de avans plus ca sunt prins cu treaba la servici de nu-mi vad capul. Daca zici ca pot obtine 500 euro reducere, cred ca merita sa pun niste airbaguri cortina, in caz de Doamne fereste le voi aprecia.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #26 : Iulie 10, 2011, 10:47:05 a.m. »
E ok sinteza ta, cu o singura mentiune: 1.6 MPI va consuma cam cat 1.4 TSI. In plus, o Octavia cu 1.6 MPI se misca sensibil mai bine decat un Fiat Albea cu 77 CP, te rog sa confirmi sau sa infirmi dupa ce vei face test drive-ul cu motorul asta.
E bine ca ai dat mail la Skoda Cehia, insa cred ca vei primi un raspuns evaziv, nu va recunoaste un responsabil cu relatiile cu clientii de la Skoda ca sunt probleme la ansamblele turbo si la 1.2 TSI (poate doar subtil aici). Probabil ca iti va raspunde ceva de genul "we are continuously working on imporving our autos and the customers' satifaction...". Daca totusi au o versiune de soft de care sunt ei convinsi ca rezolva din problemele 1.2 TSI, atunci raspunsul va fi putin mai categoric. Daca dai comanda cu o versiune care are si optionale, atunci ea se va fabrica de noua si bineinteles ca vei avea ultima versiune de soft, insa asta nu inseamna ca va fi ok. Asa ca te sfatuiesc sa tratezi cu moderatie raspunsul si sa nu iei o decizie doar pe baza lui. Daca vei lua 1.2 TSI si vei avea probleme, el nu te va putea ajuta, tot la Porsche Romania si la reprezentantele Skoda va trebui sa apelezi. Cea din Iasi e foarte slaba la partea de service, iar la relatiile cu clientii sunt dezatru (nu sunt afirmatii aruncate gratuit, am avut probleme cu ei).
La 1.2 TSI, daca in aproape 2 ani nu s-au rezolvat cum trebuie problemele pana acum, sansele sa se rezolve in 1-2 luni sunt foarte mici. Eu la momentul asta as alege intre cele 2 TSI-uri 1.4 TSI cu mai putine dotari.
La un pret de 17200, reducerea minima pe care trebuie sa o obtii este de 5-600 de euro. Suna bine configuratia de care zici.
Vad ca nu reusesc sa te conving sa iei airbag-uri cortina :) asa ca nu voi mai insista.
Inca ceva: ai facut test drive-uri cu masina pe care intentionezi sa o cumperi? Incearca sa mergi cu toate 3 motoarele pe care le iei acum in calcul. Si neaparat sa mergi putin cu cel pe care te vei decide inainte de a da comanda.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline satlantis

• Gold member
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 1033
  • Auto: yeti 1.4 tsi
« Răspuns #25 : Iulie 10, 2011, 10:10:58 a.m. »
Eu as alege fara sa stau pe ganduri 1.4 tsi. Foarte interesant mail-ul tau si va ajuta si pe actualii posesori de 1.2 tsi , dar si pe viitorii doritori de 1.2. Te rog sa postezi si raspunsul cand va veni. :082:
1.4 tsi... de la 1.8T

Offline Toffefe

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #24 : Iulie 10, 2011, 09:13:23 a.m. »
@ff_2004_06: f frumoasa si interesanta configuratia. e clar, trebuie facut test driver cu 1.6 mpi.
Dupa cum vad lucrurile stau cam asa:
1.6 mpi - avantaj: multe dotari + o viata cam lipsita de griji
            - dezavantaj: consum mai maricel, lipsa cele de-a 6 treapta, cuplu mai mic (nici cu 1.4 mpi nu mi-a fost rusine pana acum, dar Fiat Albea e mai usoara cu vreo 200 de kg , cred, decat Octavia)

1.2 tsi - avantaj: cuplu + consum satisfacator, ma incadrez in buget cu optionalele, aproape ca la 1.6 mpi
          - dezavantaj: stau cu frica in san  :-SS , asta bineinteles daca nu s-au remediat oficial problemele

1.4 tsi - avantaj: cuplu + putere + alta constructie decat 1.2tsi
          - dezavantaj: nu prea ma incadrez cu optionalele, desi cred ca as merge linistit doar cu esp+maxidot la ea

Ieri, am trimis un mail catre cei de la Skoda din Cehia, mai anume unui domn care tot am vazut ca raspunde la mailuri in exemplele de pe forum:

Citat
Hi Mr. Vladimir,
My name is  :D from Romania and i`m planing to buy a Skoda Octavia 1.2TSI. I know that there were/are some problems with the turbocharger delivered along with this 1.2TSI unit and that now a new supplier is delivering the turbocharger. If i place an order in August/September will i receive the new turbocharger on my 1.2TSI engine? Are there chances to receive a unit that is already in stock and has the old problematic turbocharger? Also will i receive the latest software update?

If not, i can wait and place the order when i will be sure i will get the improved turbocharger unit.Please let me know what do you think and if its safe for me and for my budged to place an order now.

Doar un raspuns pozitiv la mailul asta va readuce 1.2 tsi-ul in cursa.

LE: o configuratie drive 1.4tsi, esp+radio bolero, parasolare duble, comenzi volan+maxidot = 17200, daca as obtine de la dealer un discount de 300 euro, sigur 100% as lua configuratia asta. :D
« Ultima Modificare: Iulie 10, 2011, 09:23:55 a.m. de Toffefe »

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • ...
« Răspuns #23 : Iulie 10, 2011, 12:00:16 a.m. »
Uf, grea alegere. :) Dar ai rabdare, gandeste-te bine si nu te grabi.
Legat de diesel, intr-adevar, nu prea se justifica. In plus, cutia de viteze manuala de pe diesel nu e cea mai potrivita. Nu stiu daca si pe 1.6 MPI vine exact aceeasi cutie (si cu ambreiajul reglat la fel), poate cineva de aici ne poate lamuri, daca nu, da un telefon la un dealer. Singurul avantaj il reprezinta valoarea la revanzare la diesel si usurinta cu care vei vinde masina. De aici si o alta intrebare: cat intentionezi sa o tii?
Am facut pe configurator urmatoarea incercare: Noua Octavia Drive Plus MPI - OFERTA + optionale: airbag-uri cap, ESP, 4 geamuri electrice, parasolare duble (ieftin si folositor), Bolero, scaune incalzite (care te obliga la scaun pasager reglabil pe inaltime), senzori parcare spate, stergator luneta, suport ochelari, tempomat, volan in 3 spite cu pachet sumar piele si comenzi pt radio + Maxidot. Total: 16385 euro (din care 2620 optionale). Chiar daca e oferta deja, cu siguranta mai poti obtine o reducere suplimentara de la dealer astfel incat sa te incadrezi in buget, ba poate sa mai pui si inca una-doua optionale. Daca test drive-ul cu Octavia cu motorul asta (atentie la motor, cutie si cum vin impreuna) te multumeste, eu zic ca merita, e o masina cu ceva dotari.
Daca 1.2 TSI iese din discutie, 1.4 TSI cred ca merita o sansa. Un avantaj mare aici (pe langa motorul in sine) este cutia manuala cu 6 rapoarte. Insa varianta Drive deja costa 16 000 de euro, daca mai pui doar ESP si airbag-uri cortina, deja ajungi la 16800. Sa zicem ca te-ai incadra in buget cu reducerea de la dealer, dar vei avea o masina cu mult mai putine dotari. Deci ai o alegere de facut: motor mai puternic sau mai masina mai confortabila (cu dotari mai multe).
Legat de "picatul" turbinei: eu nu as merge pana la a scoate TSI-ul complet din ecuatie din cauza riscului asta. Insa, la numarul de km pe care ii faci tu, chiar daca iei garantia suplimentara de 4 ani, s-ar putea sa ai probleme dupa acesti 4 ani. Nu cred ca 1.6 TDI te-ar scuti de grija asta, are si el turbina care poate sa cada ca si la TSI. Nu sunt raportate prea multe cazuri din astea, insa numarul de 1.6 TDI-uri cumparate e mult mai mic decat 1.2 si 1.4 TSI-uri.
Cred ca putem continua discutia dupa ce ne zici cat ai de gand sa tii masina. Si conteaza foarte mult sa faci un test drive cu 1.6 MPI si sa decizi daca ai putea trai cu el. Daca dealerul nu are O2 FL cu motorul asta, ar trebui sa aiba o Tour cu el, fa test drive cu ala, motorul si cutia sunt aceleasi deci poti sa vezi ce te intereseaza.
Si uite asa mi-a venit ideea sa configurez si un Tour (noul, identic ca design exterior cu O2 non FL) cu 1.6 MPI. A iesit la 15200 euro. E de luat in calcul daca te poti lipsi de: design-ul nou al O2 FL, Maxidot, Bolero (am pus Swing), comenzi pe volan, senzori parcare si pachet sumar piele (se rezolva cu imbracatul volanului in piele ulterior, 250 - 300 RON).
Inca ceva: chiar daca nu eram convins ca preturile reviziilor la motoarele pe benzina sunt mai mici decat la cele pe motorina, sa stii ca revizia la un 1.6 MPI e mai ieftina decat la un 1.9 / 1.6 TDI cu cel putin 100 - 150 RON. Nu e o suma mare, dar totusi e o diferenta.
E bine ca ai inceput cu ceva timp inainte sa studiezi, nu e o decizie usoara. Mai ales daca esti printre cei care nu isi permit sa schimbe masinile la 2-3 ani.
Si inca ceva: eu recomand DSG-ul cu tarie tuturor, insa ar insemna un cost in plus, si nu unul neglijabil. Plus ca nu il poti pune cu 1.6 MPI. Si de aici inca o intrebare pentru tine: poti si vrei sa cresti bugetul pentru achizitia masinii?
@N_Fabia:
Ai ales bine Fabia in detrimentul VW Polo, nu se justifica diferenta de pret + Fabia e mai spatioasa si intretinerea e mai ieftina.
Nu o menajezi pe Fabiuta deloc daca mergi cu turatii sub 2000, ba dimpotriva, risti sa strici turbina mult mai repede. Iti recomand sa iti schimbi stilul de mers cat mai curand posibil: schimbatul sub 2000 e ok pana motorul trece de 70 - 80 de grade, apoi trebuie sa cresti turatia la care schimbi - spre 2500 - 3000 (stiu ca in oras nu se poate in modul D fara sa muti coloana de masini din fata ta :) , o solutie pe care eu o aplic: folosesc modul S cand motorul e la 90 de grade, nu neaparat cu accelerari bruste). Ca ii mai dai o talpa din cand in cand, asta e foarte bine.
Cred ca e cel mai lung post al meu, sper ca macar Toffefe sa aiba rabdare sa il citeasca :)

Offline N_Fabia

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Pitesti
  • Mesaje postate: 124
  • de orice masina exita posesori nemultumiti
  • Auto: Fabia Star 1.2 DSG7
« Răspuns #22 : Iulie 09, 2011, 06:22:51 p.m. »
Toffefe opteaza diesel cr.Daca o folosesti o viata scoti diferenta din combustubul. Daca o vinzi vei obtine un pret mult mai bun si o poti vinde usor.
Incerca sa vinzi un TSI de 1.4. Imediat vine cererea de discount ca consuma mult mai ales la viteza.
Asa ca eu zic fa calculele bine, bine si daca poti diesel si DSG esti tare. As considera aceasata varianta optima si de aici construeste variante si comparale.
.....mintea de pe urma.

Offline N_Fabia

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Pitesti
  • Mesaje postate: 124
  • de orice masina exita posesori nemultumiti
  • Auto: Fabia Star 1.2 DSG7
« Răspuns #21 : Iulie 09, 2011, 06:11:33 p.m. »
@ff_2004_06. Referitor la motorizarea 1.2 TSI cu DSG. Nu n-am probleme pina acum la 3000 km. Dar cind vad pe forum relativ mule defectiuni la turbocharger culmea nu la DSG simt c-am facut o alegere neinspirata legata de motorizare. N-am cumparat de la VW ca n-aveau la dsg tickete. (polo-diesel cr, dsg a fost optiunea initiala).
Ma rog o folosesc numai prin oras, si daca se strica mai am alte fiare pe linga casa in caz ca sta prin service cu lunile. Oricum Fabiuta incerc s-o menajez mergind la turatii sub 2000rpm. Din cind in cind cite o repriza lent spre 180Km/h pe centura Pitestiului.
Deci repet nu am probleme cu 1.2 TSI dar am un gust amar cind var multi TSI-isti cu probleme la motor aici pe forum, acesta fiind motivul pentru care n-as mai alege TSI si nici nu-l recomand considerindu-l nefiabil. Imi imaginez pe cineva bucuros c-a scapat de rate pe la 50000km si hop belea trebuie sa schimbe turbina iar bani nervi sacrificii. Se duce viata de ripa cu TSI-ul.  Asa ca Toffefe eu zic sa scoti din ecuatie TSI-ul pentru o viata lipsita de griji. E ieftin acum dar probabilitatea de defectare este mare mai ales la 1.2 tsi.
.....mintea de pe urma.

Offline Toffefe

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #20 : Iulie 09, 2011, 05:43:46 p.m. »
Bun, deocamdata am reusit sa extrag cateva idei:
1. neaparat test-drive cu 1.6 mpi
2. luat in considerare un efort financiar suplimentar pt 1.4tsi sau 1.6 tdi( am vazut ca varianta greenline vine cu un consum de 3.8% si ESP standard, desi e cu 1500 E peste cat mi-am propus eu sa cheltui)
3. 1.2TSI - de evitat pana nu exista o confirmare cat de cat oficiala ca au rezolvat problema turbinei si a furnizorului.

@ff_2004_06: ma gandesc totusi ca nu se justifica pt mine un diesel la cati km am sa fac <12000/an, majoritatea in oras. Ce zici..din diferenta rezultata de consumul mai mic amortizez macar pretul reviziei fata de un motor pe benzina? E neaparat mai fiabil motorul diesel decat acel 1.2TSI? La urma urmei, perfomantele ambelor se datoreaza unei turbine.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • ...
« Răspuns #19 : Iulie 09, 2011, 04:41:10 p.m. »
In primul rand:
@Toffefe: Eu zic sa nu scoti 1.6 MPI din ecuatie inca, daca ai putea sa faci un test drive, ar fi perfect. Performantele sunt peste un motor de 1.4 (nu turbo). Daca mergi asa putin si mai mult in oras, eu m-as gandi la DSG. Nu merge configuratorul acum deci nu stiu daca se poate pune pe 1.6 MPI, am sa ma uit mai tarziu. Hai sa-ti zic "patania" mea, poate te ajuta sau macar te pune pe ganduri :) : in 2008 mi-am luat o Fabia 1.4 TDI 70 CP noua de pe stoc (Ambiente, mi-am mai pus aparatori noroi, alarma cu inchidere centralizata si 4 difuzoare suplimentare + ulterior volan piele). Era prima masina noua, am fost incantat... asta m-a tinut cam un an, apoi nu m-a mai multumit masina din mai multe motive (cele mai importante doua: motor prea zgomotos si dotari prea putine). A mai durat 2 ani si am reusit acum 1,5 luni sa imi iau alta. De aceea, ti-as recomanda sa iti iei cat mai multe optionale astfel incat sa nu te nemultumeasca masina in 1-2 ani + un motor care sa te multumeasca (desi nici asta nu poate tine la nesfarsit). Sper sa nu trebuiasca sa alegi dintre astea doua, dar presupun ca va trebui sa faci un compromis mai mic sau mai mare. La TSI-uri (ca si la TDI-uri), consumurile pe hartie sunt bune, se si pot obtine in realitate in anumite conditii. Insa ia in calcul ca (mai ales la TSI-uri), daca adopti un stil sportiv de condus, consumurile vor fi mult peste cele de pe hartie.
Daca poti sa iti iei 1.4 TSI, mergi pe varianta asta. Motorul e super si la cati km vei face tu pe an, costurile cu benzina (care va trebui sa fie de calitate, parerea mea) nu vor fi foarte mari. Insa te sfatuiesc inca o data sa iei ESP si aribag-uri cortina ca si primele optionale din lista. Daca mai poti lua si altele, fa un efort, nu iti va parea rau.
Vad ca esti din Iasi. Daca esti curios cum merge o O2 cu 1.9 TDI, putem face un test drive cu masina mea, poate devii fan diesel :)
La km pe care ii vei face tu pe an, poti lua garantia de 4 ani in limita a 60 000 de km, e 3xx euro, nu 6yy ca si cea cu 120 000 km.
Daca faci credit la Porsche, Casco cred ca va avea un pret rezonabil. Poti sa obtii o oferta orientativa de la ei pe baza valorii masinii pe care o vei lua.
Apoi:
@landser: e ok sa ai preferinte, insa nu toata lumea le are pe aceleasi. 1.2 TSI si 1.4 MPI nu paraie si nici nu fasaie. Si O2 cu oricare dintre aceste motoare nu sunt submotorizate, sunt masini care se adreseaza unor utilizatori pentru care sportivitatea masinii nu reprezinta un criteriu important. Am 2 prieteni care au 1.6 MPI si nu se plang de consumul de ulei. Si apoi care e problema sa completezi putin ulei (care iti ramane de la revizie) o data la cateva mii de km? Nu am vazut raspunsul la intrebarea "ai condus Octavia cu 1.2 TSI?". Eu am mers si cu 1.6 MPI pe O2 si mi-a placut.
@N_Fabia: ai probleme cu motorizarea aleasa? Citisem mai demult ca esti multumit. Oricum, motorul 1.2 TSI cu DSG pe Fabia pare o combinatie frumoasa.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()