Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Skoda mea....Octavia 1.2TSI, la stadiul de dorinta cel putin  (Citit de 15480 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
Re: Skoda mea....Octavia 1.2TSI, la stadiul de dorinta cel putin
« Răspuns #3 : Iulie 08, 2011, 06:09:33 p.m. »
Toffefe, felicitari pentru alegerea marcii, Skoda are un raport calitate/pret bun.
Insa ar fi de zis urmatoarele:
1. motorul 1.2 TSI nu e cea mai fericita alegere. Pe orice forum Skoda / VAG ai sa gasesti problemele acestuia care dupa aproape 2 ani nu e sigur ca s-au rezolvat. Ba mai mult, incep sa cada piese scumpe (din fericire inca in garantie) gen turbina (am citit mai multe cazuri de turbine schimbate pe garantie, cele noi din pacate avand aceiasi producatori)... Deci si eu as zice sa te indrepti catre alt motor (1.4 TSI sau 1.6 TDI, asta din urma are si el ceva probleme dar nu la fel de grave si multe). Daca totusi motorul este 1.2 TSI, ia garantia suplimentara de 4 ani.
2. Nu te opri la un singur dealer, cere oferte si negociaza cu mai multi.
Din cate stiu, trebuie sa dai un avans si poti aduce tichetele Rabla (care trebuiesc validate, atentie sa ai dosarul complet la toate 3) pe parcurs, inainte sa ajunga masina.
In rest, ai de platit RCA (nu cred ca se poate pe o luna, minimul pe care il stiu eu e de 6 luni), CASCO, taxa de inmatriculare si altele care nu sunt totusi atat de mari. Si le platesti la venirea masinii, nu cand dai comanda.
Daca faci leasing, te obliga cei de la Porsche sa iti faci polita CASCO, va fi inclusa in rate. Daca e vorba de credit, aici sigur sunt colegi de forum care vor putea sa iti spuna exact, eu nu stiu.
La ce varianta si dotari optionale te-ai gandit?
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline Liviu-tsi

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: dolj
  • Mesaje postate: 397
  • Auto: OCTAVIA II FL,1.2 TSI
Re: Skoda mea....Octavia 1.2TSI, la stadiul de dorinta cel putin
« Răspuns #2 : Iulie 08, 2011, 05:51:04 p.m. »
Mergi la dealer si vei primi toate informatile .Numerele provizorii si asigurarea pe minim 6 luni le vei plati la ridicarea masini.

P.S Daca tot faci un credit nu te risca la motorul de 1.2tsi ca s-ar putea sa iti para rau si nu din privinta consumului sau al puteri pt ca face fata cu brio dar mie personal care am asa ceva mi-se pare un motor foarte sensibil ,ia mai bine tdi-ul de 1.6 ca parca nu are asa multe prb.

Offline Toffefe

• Junior
  • *
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 26
  • Doar Inscris
  • Auto: BMW E39 520D
Skoda mea....Octavia 1.2TSI, la stadiul de dorinta cel putin
« Răspuns #1 : Iulie 08, 2011, 05:33:35 p.m. »
Salutare,

Anul acesta, mai precis in 1-3 luni planuiesc sa dau avansul pentru o Skoda Octavia 1.2 TSI, restul urmeaza sa fie platit cel mai probabil printr-un credit. Nu am contactat dealerul decoamdata, practic in afara de familie nimeni nu stie ca vreau sa-mi iau masina, asa ca in afara de informatiile gasite pe net nu prea am idee cum se procedeaza.

Am sa prezint mai intai cum cred eu ca vor decruge lucrurile, asteptand eventuale corecturi din partea voastra:

1. Merg la dealer - Openservice Iasi
2. Probabil o sa fiu eu nevoit sa fac rost de cele 3 tichete
3. Aleg configuratia si demarez procedura de contractare a creditului (PorscheBank probabil)
4. Pe langa cele 3 tichete mai dau si o parte din bani cash
5. Astept masina

Incep sa platesc prima rata la credit din momentul aprobarii lui sau cand intru in posesia masinii? Mi-ar convenii mai mult sa incep sa platesc creditul dupa ce primesc masina, presupun ca mai devreme de 2 luni oricum nu vine, din motive financiare.
Polita casco in cazul unui credit la PorscheBank se incheie dupa livrarea masinii? Pot sa merg eu la un broker de asigurari si sa-mi faca o polita la un asigurator agreat de PorscheBank, sau e neapart sa-mi taie cei de la PorscheBank chitanta pt casco?

Prespun ca trebuie sa platesc si niste taxe de genul: numar provizoriu, rca pe 1 luna, etc. Le voi plati la inceput sau la primirea masinii?

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()