Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Prezentare explicativa !  (Citit de 58977 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Admin

• Life is tough. Great!
  • Administrator
  • Locaţia: 47°47'24''N 22°53'24''E
  • Mesaje postate: 2603
  • Waste Allocation Load Lifter - Earth Class
Re: Prezentare explicativa !
« Răspuns #57 : Octombrie 13, 2010, 10:49:35 p.m. »
grv, gy ultragrip e recunoscut unul dintre cele mai performante profile de iarna alaturi de continental ts830, mergi cu incredere pe oricare dintre ele

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #56 : Octombrie 13, 2010, 10:46:39 p.m. »
Eu am Semperit de iarna, nu stiu cum se numesc. Foarte bune, am intrat prin zapezi iarna trecuta.
bicicleta

Offline grv

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 21
  • Auto: octavia tour sport
« Răspuns #55 : Octombrie 13, 2010, 10:37:05 p.m. »
ce parere aveti pt iarna good year ultragrip 7+ sau semprit alpin?
octavia tour sport ALH 66 kw 2006

Offline Fan-Skoda

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 368
  • Simply Clever
  • Auto: 1.4 TSI
« Răspuns #54 : Septembrie 29, 2010, 03:09:33 p.m. »
Aderenta crescuta datorata tipului de material, in plus se uzeaza f rapid in sezon cald.

Am aceeasi parere! ;)
Skoda O II Facelift 1.4 TSI Business ++

Offline lucacci

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 20
  • Auto: Skoda Octavia Tour
« Răspuns #53 : Septembrie 28, 2010, 09:54:59 p.m. »
Cu Matador toți au avut bube, sunt recunoscute ca fiind... execrabile. Intră în aceeași categorie ”rubbish”, alături de Kormoranurile de pe Logan  :-~

na bine ca eu am 4 matadoare de iarna  :-~

Offline ThunderBlue

• Gold member
  • Mesaje postate: 3246
  • Auto: skoda octavia 2
« Răspuns #52 : Septembrie 28, 2010, 09:49:15 p.m. »
Matador nu mi-as mai pune nici sa le primesc gratis. Mai bine niste sh-uri mai acatarii. Alea care mi-au venit pe masina, le-am facut vant la 15000 de km.

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #51 : Septembrie 28, 2010, 07:50:22 p.m. »
Cu Matador toți au avut bube, sunt recunoscute ca fiind... execrabile. Intră în aceeași categorie ”rubbish”, alături de Kormoranurile de pe Logan  :-~
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline lucacci

• Junior
  • *
« Răspuns #50 : Septembrie 28, 2010, 05:28:05 p.m. »
Poti pune orice,in afara de Matador si Debica.  :71:

ai avut ceva buba?  :-?

Offline B e b e

• Gold member
  • Locaţia: B-sti
  • Mesaje postate: 1268
  • Auto: O2 My2008 1.6FSI
« Răspuns #49 : Septembrie 28, 2010, 02:07:25 p.m. »
... producatorilor de anvelope care recomanda solutii optime privind raportul aderenta, durabilitate si consum de carburant in conditii date de carosabil uscat, umed, zapada, offroad etc ...

Eu merg pe varianta a doua ... Spor la schimbat roti  :082:

Sincer ma simt "sedusa si abandonata". Parca lipseste concluzia la toata povestea asta :)
Cheap Tunning: DRL, CH, LH, 2 lampi de ceata pe frana. Hard Tunning: plasa protectie radiator AC
VagCom 908

Offline Remi

• Expert
  • Mesaje postate: 326
  • Auto: Octavia II, 1,6 MPI
« Răspuns #48 : Septembrie 28, 2010, 01:34:02 p.m. »
Corect Master4x4 !
Skoda Octavia II Elegance 1.6 MPI, 2008

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #47 : Septembrie 27, 2010, 09:04:18 p.m. »
Aderenta crescuta datorata tipului de material, in plus se uzeaza f rapid in sezon cald.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline lucacci

• Junior
  • *
« Răspuns #46 : Septembrie 27, 2010, 07:30:17 p.m. »
in cazul nostru (pe soselel noastre) vom folosi un profil de iarna veritabil cu un castig mai mult sau mai putin important in aderenta pe uscat si temperaturi ridicate in detrimentul durabilitatii si consumului de carburant;

hmm, sa inteleg ca in cazul anvelopelor de iarna, chiar daca le folosesti vara, creste consumul? :-/  daca asa este, care ar fi motivul? (nu ma pricep:) )
« Ultima Modificare: Septembrie 27, 2010, 07:45:01 p.m. de lucacci »

Offline Remi

• Expert
  • Mesaje postate: 326
  • Auto: Octavia II, 1,6 MPI
« Răspuns #45 : Iunie 14, 2010, 12:39:50 a.m. »
Fizica la nivel teoritic este aceiasi si in clasa a VII - a si la nivelul cursurilor postuniversitare. Sigur ca nivelul la care abordam aceste concepte teoretice este diferit in functie de anul de studiu, de specializare si de scopul pregatirii. In concluzie, "reformularea" lui fortelady este "aproape corecta" si are aplicabilitate totala in discutia de fata. Studiul frecarii chiar daca este abordat teoretic prin intermediul fizicii, el este insa fundamentat prin intermediul unei alte stiinte numite "tribologie" sau, mai simplu "stiinta care se ocupa cu studiul frecarii si uzurii corpurilor". Pentru cine este interesat si dornic de cunoastere, la catedra de Organe de Masini si Tribologie http://www.omtr.pub.ro/ din UPB, sau la biblioteca IMST (TCM) din UPB va avea ocazia sa studieze lucrari si tratate de referinta in acest domeniu.
Concret, daca ar fi sa raspundem corect si argumentat la intrebarea din titlu, ar trebui sa solicitam date suplimentare.
Daca incercam sa le presupunem doar ar trebui sa facem urmatorul rationament:
- forta de frecare - ca marime ce se opune deplasarii/inaintarii prin alunecare depinde, asa cum bine s-a afirmat mai sus, de normala la suprafata de contact data de relatia N=m*g unde m=masa corpului in miscare si g=acceleratia gravitationala in acel punct si de "natura" suprafetelor aflate in contact aspect teoretizat prin intermediul coeficientului fortei de frecare la alunecare miu - coeficient variabil si cu alte marimi fizice printre care si temperatura (util de luat in seama in cazul nostru)
- forta de frecare - ca marime ce se opune deplasarii prin rostogolire (cu o importanta majora in studiul aderentei anvelopelor ), depinde si ea de o serie de factori, precum (printre multi altii, si in cazul nostru) structura anvelopei, modul de exploatare (ma refer la umflare corecta, montaj corect etc...)
- pentru ambele forte exprimate caracteristica geometrica a profilului isi manifesta influenta prin intermediul coeficientului de aderenta macrogeometric hai sa-i spunem un "miu" palpabil, "care se vede ochiul liber", aici putand sa facem comparatii intre profilul specific anvelopelor de iarna, profil caracterizat de un "miu" macrogeometric capabil sa "rezolve" situatii de aderenta "la limita" pe teren acoperit de zapada, zapada si apa etc; sau profilul specific anvelopelor de vara, caracterizat de o constructie geometrica ce permite atingerea unor viteze mari de rostogolire cu un nivel redus de zgomot si de asemenea caracterizat de o duritate crescuta in volum permisa de temperaturile la care se face rularea si de cerinta de durabilitate.
- si asa am fi tentati sa tot continuam, cineva mai devreme a atins un alt capitol - din intamplare studiat tot de tribologie - uzura si durabilitate, foarte strans legat de frecare dar care la randul lui introduce sau cere noi rationamente si/sau concluzii. Intrebarea este unde vrem sa ne oprim ? ...  :-?
In concluzie, practic:
a) luam exemplul celor din "industria" F1 unde se schimba doua randuri de anvelope intr-un circuit si unde evident se merge pe un profil (+ caracteristica de material sau miu) super aderent(eficient) insa la limita capacitatii de uzura, deci, in cazul nostru (pe soselel noastre) vom folosi un profil de iarna veritabil cu un castig mai mult sau mai putin important in aderenta pe uscat si temperaturi ridicate in detrimentul durabilitatii si consumului de carburant;
b) avem in vedere studiile producatorilor de anvelope care recomanda solutii optime privind raportul aderenta, durabilitate si consum de carburant in conditii date de carosabil uscat, umed, zapada, offroad etc ...

Eu merg pe varianta a doua ... Spor la schimbat roti  :082:
« Ultima Modificare: Iunie 14, 2010, 12:50:17 a.m. de Remi »
Skoda Octavia II Elegance 1.6 MPI, 2008

Offline F L O R I N

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 3747
  • Octavia 2 , 2.0 TDI 140CP cu DSG
« Răspuns #44 : Iunie 13, 2010, 03:02:13 p.m. »
Poti pune orice,in afara de Matador si Debica.  :71:

Offline dulamaa9

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 594
  • Auto: Skoda O2 1.9TDI 2007
« Răspuns #43 : Iunie 13, 2010, 02:06:43 p.m. »
dunlop/goodyear/michelin de 195/65/15 indice de viteza h greutate 91, dar ce modele? am vazut ca sunt mai multe feluri.
de               ContiPremiumContact 2 195/65/15 h indice de greutate 91 ce parere aveti? am gasit pe un site la bv http://www.nico-tyres.ro/#q=continental%20195%2F65%2F15%20de%20vara la pret de 241 per anvelopa.
se merita ca pret calitate? o sa ma mai interesez si despre cele recomandate de florin.
Life is a lesson. Live and learn.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Azi la 09:12:57 p.m.]

Cine suntem si ce putem face pt a va ajuta? de vquzby
[Azi la 10:41:53 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

* Mesaje recente