Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Masinile germane (europene) vs Masinile japoneze (asiatice)  (Citit de 106375 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline alexxb

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 966
  • Auto: Octavia TDI
Re: Masinile germane (europene) vs Masinile japoneze (asiatice)
« Răspuns #12 : Aprilie 22, 2012, 10:22:37 a.m. »
Preaslaveam performanta motorului diesel care are performante foarte bune si consumul de asemenea. problema cu uleiul este destul de recenta si inca nu am luat o decizie ce sa fac dat fiind ca servicul stia de curgeri de ulei si cum ies din garantie vor sa dea jos motorul

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
« Răspuns #11 : Aprilie 22, 2012, 09:22:33 a.m. »
Si eu zic ça fiabilitatea cel putin la Toyota nu prea mai este. Detin un Rav4 2006 luata de noua(made in japan) care de cand am luat-o s-a mancat furtunul de turbo in primii 10000 de km, s-a defectat ceva butuc la coloana de directie, inca de noua apar ceva scurgeri oculte de ulei pe motor care imediat dupa ce a iesit din garantie baietii de la reprezentanta mi-au oferit posibilitatea sa dea jos motorul si cutia sa vada de unde vine(contra cost evident) si in plus la testele euroncap masina de test nu a declansat airbagurile frontale conform asteptarilor inregistrand un delay care se pare ca ar proveni de la ceva circuite de fire care se rup in momentul impactului. Evident ca toyota a corectat problema dar nu a rechemat in service si masinile deja vandute, deci existand riscul ca acesta sa se declanseze intarziat. In plus fata de asta masina scoate suspect de mult fum la acceleratii, baietii de la reprezentanta mi-au oferit contra cost ceva tratament pentru motor( motorul e un 2,2 d4d 140000 de km) ca cica ar scoate si un pic de fum albastrui....deci ziceti-mi ce pot sa mai zic de toyota. Chestia cu uleiul o las deocamdata asa sperand sa nu moara motorul....nici nu stiu ce sa fac.
Si in plus evident ca are niste materiale interioare execrabile.
Te cred si nu ma mai mir deloc Alexxb.
Insa este foarte interesant ca pana acum in mod repetat in mai multe posturi de ale tale mai vechi, preaslaveai Toyota Rav 4 pe care il detin parintii tai ca ce masina fiabila si buna este (asta pe cand nu erai multumit de motorul tau 1.6TDI) Acum ca esti multumit se pare prezinti si "the dark side of the toyota " :) :) :) In rest nu ma mai mira nimic in ziua de astazi...nici daca ar posta cineva aici ca are un Rolce Royce si are probleme cu duiumul..numai bine!
« Ultima Modificare: Aprilie 22, 2012, 09:24:46 a.m. de Andrei1980 »
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline judge

• Gold member
  • Mesaje postate: 1180
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #10 : Aprilie 22, 2012, 08:01:11 a.m. »
Mi se pare fascinant cum cineva poate trage o concluzie generala dintr-un caz particular.

Dupa logica ta, eu ar trebui sa concluzionez ca Toyota e indestructibila si evident, un exponent al fiabilitatii supreme.

Offline alexxb

• Gold member
  • Mesaje postate: 966
  • Auto: Octavia TDI
« Răspuns #9 : Aprilie 22, 2012, 02:13:19 a.m. »
Si eu zic ça fiabilitatea cel putin la Toyota nu prea mai este. Detin un Rav4 2006 luata de noua(made in japan) care de cand am luat-o s-a mancat furtunul de turbo in primii 10000 de km, s-a defectat ceva butuc la coloana de directie, inca de noua apar ceva scurgeri oculte de ulei pe motor care imediat dupa ce a iesit din garantie baietii de la reprezentanta mi-au oferit posibilitatea sa dea jos motorul si cutia sa vada de unde vine(contra cost evident) si in plus la testele euroncap masina de test nu a declansat airbagurile frontale conform asteptarilor inregistrand un delay care se pare ca ar proveni de la ceva circuite de fire care se rup in momentul impactului. Evident ca toyota a corectat problema dar nu a rechemat in service si masinile deja vandute, deci existand riscul ca acesta sa se declanseze intarziat. In plus fata de asta masina scoate suspect de mult fum la acceleratii, baietii de la reprezentanta mi-au oferit contra cost ceva tratament pentru motor( motorul e un 2,2 d4d 140000 de km) ca cica ar scoate si un pic de fum albastrui....deci ziceti-mi ce pot sa mai zic de toyota. Chestia cu uleiul o las deocamdata asa sperand sa nu moara motorul....nici nu stiu ce sa fac.
Si in plus evident ca are niste materiale interioare execrabile.

Offline Fleur

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 0
  • Skoda Octavia 2, 1.9 TDI, Toyota Avensis 2.0, D-4D
  • Auto: Skoda Octavia 2, 1.9
« Răspuns #8 : Aprilie 21, 2012, 09:07:11 p.m. »
sincer sa fiu nici macar lexus ,infinity si acura nu se compara cu mercedes bmw si audi si chiar cateva de la vw(tuareg si phaeton).Masinile asiatice vor ramane mereu corijente la capitolul calitate al plasticelor si design atat interior cat si exterior!...iar mitul cu fiabiliatea lor eu nu l cred.Poate or fi peste pejeu,reno dar peste cele germane niciodata!

Zici, da' n-ai avut niciodata o japoneza, asa-i?

Un nasuc varat intr-un Lexus te va face sa plangi langa Tuareg. Asta daca nu ti-e frica de deshidratare.

Cand sunt mort, nu stiu ca sunt mort. Sufera numai cei din jurul tau. La fel e si cu prostii...

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #7 : Aprilie 21, 2012, 08:59:02 p.m. »
Atunci cu parere de rau voi concluziona ca nu stii despre ce vorbesti.

Offline landser

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 269
  • Skoda Superb 1,9TDI AWX 131 CP BJ2007
« Răspuns #6 : Aprilie 21, 2012, 08:57:59 p.m. »
imagineaza ti bre si matale altceva ca nu glumesc.
Skoda Superb 1,9TDI AWX 131CP BJ2007/Skoda Octavia 1,9TDI AXR 101CP BJ2008

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #5 : Aprilie 21, 2012, 08:54:20 p.m. »
Bre, calitatea finisarilor poate fi privita subiectiv, dar la fiabilitate glumesti, nu?

Confirma-mi te rog ca glumesti caci altfel imi voi imagina altceva.

Offline landser

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 269
  • Skoda Superb 1,9TDI AWX 131 CP BJ2007
« Răspuns #4 : Aprilie 21, 2012, 08:27:34 p.m. »
sincer sa fiu nici macar lexus ,infinity si acura nu se compara cu mercedes bmw si audi si chiar cateva de la vw(tuareg si phaeton).Masinile asiatice vor ramane mereu corijente la capitolul calitate al plasticelor si design atat interior cat si exterior!...iar mitul cu fiabiliatea lor eu nu l cred.Poate or fi peste pejeu,reno dar peste cele germane niciodata!

Skoda Superb 1,9TDI AWX 131CP BJ2007/Skoda Octavia 1,9TDI AXR 101CP BJ2008

Offline Fleur

• Doar inscris
« Răspuns #3 : Aprilie 21, 2012, 07:34:15 p.m. »
De acord cu tine, 100%. Dar Lexus si Infinity nu au ce cauta pe acelasi forum cu Skoda.
Poate pe cel de Audi sau BMW, si nici acolo, sunt marci de lux si comfort, nu de motor si performanta. A nu se intelege ca nu stau bine si la capitolele respective.

Un pic off: am mers cu un prieten cu un Lexus de 5000 cmc (!) si l-am intrebat amuzat cat consuma in oras. Cand mi-a zis ca vreo 6%, m-am uitat asa  :^o . Dupa care a adaugat calm: e hibrid. Mi-a aratat un demaraj sport la ea...bate multe motoare laudate adanc pe forumuri.
Cand sunt mort, nu stiu ca sunt mort. Sufera numai cei din jurul tau. La fel e si cu prostii...

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #2 : Aprilie 21, 2012, 06:26:01 p.m. »
Toyota exceleaza la calitatea materialelor: http://www.220 .ro/auto/Volkswagen-Jetta-Versus-Toyota-Corolla/xDWBLifogK/   :71:
E adevarat, ultimele Avensis/Auris mai le spala obrazul. Aceeasi calitate slaba am intalnit-o insa si la Subaru, de la care sincer ma asteptam la mai mult.  :( Lucrurile se schimba insa cand vorbim de rudele mai bogate, Infiniti si Lexus, care pot sta cu capul sus linga orice europeana.
« Ultima Modificare: Aprilie 21, 2012, 07:34:42 p.m. de ff_2004_06 »
Land Rover Discovery 3

Offline Fleur

• Doar inscris
Masinile germane (europene) vs Masinile japoneze (asiatice)
« Răspuns #1 : Aprilie 21, 2012, 05:02:48 p.m. »
Plasticele ieftine cu care ne obisnuisera japonezii...

Ca posesor de japoneza, da-mi voie sa nu fiu de acord (un alt farmec al forumurilor :D).
Te invit la o pipaire (digitala si ochioscopica) a unor "plastice ieftine". Si nu comparativ cu un O2, desi pretul la acelasi nivel de optiuni nu e mai mare de 1500 de euro, ci chiar cu un L&K.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()