Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: BIA -Skoda Fabia Sedan 1.2HTP 12v Elite  (Citit de 173387 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
Re: BIA -Skoda Fabia Sedan 1.2HTP 12v Elite
« Răspuns #675 : Ianuarie 25, 2024, 01:43:37 p.m. »
Va multumesc frumos pt confirmare, Victor si Teo!  ;;)

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4533
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #674 : Ianuarie 25, 2024, 12:47:03 p.m. »
Nu pierzi garantia.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #673 : Ianuarie 25, 2024, 11:57:19 a.m. »
Teo, am intrebat daca foliile Llumar montate de service acreditat RAR, sa nu ii supere pe dealeri, ca sa pierdem garantia masinii. Nu am intrebat de Politia Rutiera sau Control Tehnic Trafic, care stiu ca daca vad certificarea foliilor, este in regula. Eu ma gandeam sa nu pierdem garantia masinii, pt ca il sfidam pe dealer cu folii mai ieftine si mai opace decat scumpetul de ,,sunset" sau ce nume or mai avea geamurile tratate din fabrica.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4533
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #672 : Ianuarie 25, 2024, 11:53:14 a.m. »
Foliile montate aftermarket nu sunt ilegale, dar trebuie sa fie montate de un atelier omologat de RAR, care sa iti dea o hartie privind omologarea lor. Agentul ti-o poate cere in trafic, daca te opreste, insa rar se intampla. Mie o singura data mi le-au cerut.  :082: Pe de alta parte, am vazut o discutie pe forumul Volkswagen, in care cam toti utilizatorii erau de acord ca geamurile sunset de fabrica nu fac fata soarelui puternic, si se recomanda montarea de folii aftermarket.  ;)
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3174
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #671 : Ianuarie 25, 2024, 11:01:24 a.m. »
N.au treaba cu garanția.
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #670 : Ianuarie 25, 2024, 10:04:22 a.m. »
Folii Llumar instalate la service de folii avizat RAR, intra in conflict cu garantia masinii? Noi evitam ,,Design" geamuri tratate, pt ca preferam cum are ibiza, maximul de opacitate aprobat de lege.
Skodarii sau mazdarii, adica cei care aveti Mazda, puteti regla unghiul tetierelor la scaunele din fata si la bancheta? Intreb pt ca pe bancheta mie tetiera imi impinge barbia in piept. Am vazut ca sun la moda tetierele aplecate inainte. Bia si Ibiza au tetierele confortabile, verticale.

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #669 : Ianuarie 22, 2024, 06:22:16 p.m. »
Par ca atunci când afla de probleme le rezolva nu se fac că ploua.
Mai putin cu termostatul electronic ce l-au rezolvat abia pe masinile din 2023: au renuntat complet la el si revenit la termostat mecanic.
(2019-2022 or sa tot schimbe d-alea electronice care sunt cateva sute de euro)

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2784
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #668 : Ianuarie 22, 2024, 06:19:08 p.m. »
Eu nu m-aș stresa foarte tare cu fiabilitatea ținând cont ca iei mașina noua și va avea garanție măcar 5 ani. Dacă peste 1-2 ani descoperi ca are probleme majore o măriți încă garanție. Sau le rezolvi tot pe garanție. 

Nu lua o mașină care te lasă rece doar de teama ca ailaltă n-o sa fie fiabila.  Oricum n-ai nicio garanție ca va fi fiabila niciuna, orice constructor poate să decidă să mai taie niște costuri și sa strice un model considerat fiabil anterior.

Mai degrabă mi se pare importanta politica de recall-uri.
Eu in ultimii 10 ani am avut trei mașini noi: Skoda Citroen și Mazda. 
Cei mai jegoși au fost cei de la Skoda. Deși știau (destul de repede, mult înainte de 4 ani) ca mașinile lor au probleme s-au tras pe c.r și n-au făcut recall pentru niciuna dintre problemele majore.

La mazda am avut doua recalls, unul cu ceva la amortizor de la portbagaj și al doilea mi-au schimbat radiatorul. Plus niște resoftari. Par ca atunci când afla de probleme le rezolva nu se fac că ploua.

La Citroen m-au chemat la un recall inclusiv când masina avea peste 10 ani (anul trecut, nici n-o mai aveam).
« Ultima Modificare: Ianuarie 22, 2024, 06:21:52 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #667 : Ianuarie 22, 2024, 06:13:33 p.m. »
           Aaa, ok, m-am linistit. Iulian, dragi skodari, noi venim de pe Bia din 2005 care are ABS si atat, oglinzi neincalzite si neelectrice. Ibiza din 2008 are climatronic in plus. Adica facem upgrade de la masini proiectate in 1999-2004. Cu ventilatie in podea si nereglabila pt locurile din spate suntem obisnuiti. Asta avem. Nu avem asteptari uriase. Vreau sa cumparam masina noua pt loc mai mult pe bancheta (ca ma inghesui intre Daiana si pisica), motor mai mare ca sa nu urle la 94% din capacitatea tehnica cum e Bia pe autostrada. Iar in caz de ananghie, cu o masina noua sar toti sa te ajute: dealerul, asiguratorul, asigurarea de calatorie.
            Va multumesc frumos ca va pasa de mine si stiu ca imi doriti numai binele. Insa eu acum traiesc acelasi upgrade ca si mama mea cand a trecut de la Dacia 1310 la Bia. Sunt/Suntem atat de in urma cu tehnologia auto, incat suntem coplesiti de cate se pot si exista.
Imi cer scuze pt ca intreb ,,ciudatenii" inclusiv cum am intrebat daca nu mai exista ventele din podea si sper sa nu va deranjez. Va multumesc foarte mult ca aveti rabdare cu mine!  >:D<
« Ultima Modificare: Ianuarie 22, 2024, 06:15:16 p.m. de Alejinxique »

Offline Iulian M

• Gold member
BIA -Skoda Fabia Sedan 1.2HTP 12v Elite
« Răspuns #666 : Ianuarie 22, 2024, 05:27:43 p.m. »
Are in podea dar alea nu prea sunt reglabile. Pe Octavia/Golf e pe trei zone asa ca are in consola spate panou de comanda sa setezi temperatura si ventilația.

Asta e mai important pentru pasagerii din spate. (cat de mult timp ai pasageri in spate si te interesează confortul lor)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #665 : Ianuarie 22, 2024, 05:10:47 p.m. »
Iulian, prin lipsa guri de ventilatie in spate, te referi ca nu are in cotiera dintre scaune sau ca nu are nici gurile de ventilatie in podea? Ibiza si Bia au in podea pt pasagerii din spate, deci acesta este etalonul cu care compar. Pe fuga am vazut toate masinile si nu am remarcat.
Avem garaj, deci nu sta in canicula sau gerul gerului.

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #664 : Ianuarie 22, 2024, 03:47:18 p.m. »
Daca vrei confort in spate, uita de Mazda3: n-are nici guri de ventilatie in spate si nici suspensie independenta.
Defapt pentru confort mergi pe Octavia: clima pe trei zone, poti selecta optiunea de geamuri laminate acustic si poti gasi si variante ce au suspensie independenta pe spate.

Vezi ca nici G150 ala nu-i atat de simplu pe cat crezi: vine cu sistem mild-hibrid si dezactivare de cilindri si daca e ceva ce nu merge cum trebuie, mai greu cu un service multi-marca sa-si dea seama de probleme.

Cu SkyActiv-X nu prea ai ce cauta deloc la service multi-marca; acolo si cand schimbi bujiile, trebuie sa le aliniezi cu pozitionarea unui semn la un anumit unghi :)  (instructiuni prin manualul de service sunt, dar trebuie gasit un mecanic care le cauta si urmareste).

Alta varianta e sa iei o masina in leasing operational si sa nu-ti bati capul. (poate fi si EV si castigi pe partea de utilizare urbana (lipsa vibratii, acceleratie rapida, raspuns bun la pedala, etc))
« Ultima Modificare: Ianuarie 22, 2024, 04:02:05 p.m. de Iulian M »

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #663 : Ianuarie 22, 2024, 02:10:24 p.m. »
Am ametit deja la atatia dealeri. Foarte multe podcast-uri vizionate in ritm maraton. Mie mi-ar placea Mazda pt ca in buget ofera inclusiv head-up display (HUD), arata mai frumoasa, inclusiv bordul din materiale moi. Nu e asa confortabila in spate, am uitat sa intreb daca pot regla tetierele la bancheta pt ca stau cu barbia in piept.
Recunosc, ca imi arunc confortul pt motor mai mare. Mai confortabila mi s-a parut Octavia. Desi Octavia 1 eu o tin minte mult mai confortabila si cu bancheta mai inclinata pe spate, ca asta ma intereseaza. La picioare am loc in cam orice masina. Serios, aleg motorul mai mare, numai sa nu aud huruit de motor ore, cum e cu Ibiza si Bia.
De Mazda s-a interesat mama la un amic care vinde piese auto. Spune ca nu se fabrica aftermarket iar OEM este cand se asteapta pt import.
Mihai se teme de Sky-Activ X pe otiv ca e recent aparut relativ cu 186cp i nu a gasit suficiente pareri plus ca nu are 10 ani istoric cunoscut ca alte motoare mai vechi pe piata. Suntem ametiti, confuzi. Am zis ca mai studiem acum Mazda. Azi am zis sa ne mai uitam la Megan. Nu e de tineret ca Arkana, dar macar nu imi trebuie scara, secretul dealerilor romani care nu vor sa o vanda.
Exista si un risc sa nu cumparam nimic si sa amanam. 2 ore i-a luat dealerului Mazda sa raspunda dupa ce am intrebat de Rabla i ca vrem pe comanda, nu pe loc din stoc. Noi am si vrea sa amanam oricum pana scapam de rotile de iarna. Pacat ca nu e vand cu all season, ca noua acelea ne trebuie.

Offline Iulian M

• Gold member
BIA -Skoda Fabia Sedan 1.2HTP 12v Elite
« Răspuns #662 : Ianuarie 22, 2024, 01:29:08 p.m. »

Sorin, motoarele studiate de noi sunt:
X-ul cu 2.0 si 186cp dar e tehnologie noua. Combina compresia, scanteia, cantitati mici de benzina, consum mic. Trece ocazional la 2 pistoane active din 4. Nu stim fiabilitatea pe termen lung pt ca exista doar de 4 ani.

Alternativa e 2.0 cu 150cp care e mai vechi si mai gasim informatii.

SkyActiv-X nu are dezactivare de cilindri ci G150-ul.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3193
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #661 : Ianuarie 22, 2024, 12:30:39 p.m. »
Alternativa ar fi Megane pt ca nu imi trebuie scara si e sedan mare ca si Octavia. Doar ca din pacate nu are optionale la fel ca si Arkana. Nu am vazut sa fie parcare automata. 
nu te ai uitat bine

[size=1.6rem]renault Easy Link 9,3"[/size][size=1.4rem]tablou de bord digital 10"[/size][size=1.4rem]senzor de avertizare pentru unghiul mort[/size][size=1.4rem]sistem de asistenta la parcare tip"maini libere" cu senzori fata/spate/lateral[/size][size=1.4rem]sistem monitorizare trafic pietoni in spatele masinii[/size][size=1.4rem]sistem multimedia cu Ecran de 9,3"[/size]

[size=1.8rem]1.290,00 EUR[/size]

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de Iulian M
[Aprilie 06, 2026, 12:50:32 a.m.]

* Mesaje recente

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de james kilowatt
[Aprilie 17, 2026, 05:21:12 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 01:07:59 p.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]