Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Cum sa repar masina lovita pe un RCA de la Euro ins?  (Citit de 60107 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline judge

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1178
  • Auto: Utilaje agricole
Re: Cum sa repar masina lovita pe un RCA de la Euro ins?
« Răspuns #48 : Iunie 06, 2012, 08:45:19 a.m. »
Opriti-va pret de o secunda si uitati-va in interiorul vostru (e un 'vostru' impersonal, poate chiar colectiv, deci nu trebuie sa se simta cineva vizat), iar nu la altii. Lasati reflexul asta romanesc de pasare a responsabilitatii de tipul "Nu eu, nenea, un om" (o gluma recurenta, de altfel, in cercul meu de prieteni).

NU E VINA AUTORITATILOR. Daca RCA nu ar fi obligatorie, cati si-ar face asigurarea, in ciuda faptului ca ar fi perfecti constienti ca nu ar putea plati despagubiri pentru prejudiciul cauzat unui tert? Si nu ar putea plati nici macar pentru o Dacie distrusa, ca sa nu mai vorbim de ceva mai scump.

Eh, si atunci, despre ce vorbim exact?

Offline oaspetele

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita
  • Mesaje postate: 343
  • Auto: SUPERB 2.0TDI 125KW
« Răspuns #47 : Iunie 06, 2012, 05:05:27 a.m. »
Ma prefac doar putin, ca sa zic asa.

Ideea e ca pana la urma au fost retrase. Suspectez acolo o graba in parcurgerea etapelor de punere pe piata a medicamentelor. In mod normal niciun mare productaor nu cred ca risca (aici e cinism) sa despagubeasca zeci de pacienti sau urmasi de-ai lor stiind in mod clar ca medicamentul respectiv e cu probleme.

referitor la Avandia, un articol foarte bun, desi e tradus : http://elmetodogabriel.org/articles/ro/tag/avandia/
Până în prezent, GlaxoSmithKline a stabilit, în peste 10.000 de procese Avandia, plătind o suma estimata la 1 - $ 6 miliarde de dolari în despăgubiri.
Avandia a trecut testele iniţial de siguranţă şi a fost aprobat pentru utilizare în Statele Unite de către Food and Drug Administration, si a fost, de asemenea, pe larg prescris în Europa şi în alte ţări. Cu toate acestea, testele de siguranţă de produse farmaceutice, care are loc într-o de doua pana la trei ani, nu au evidenţiat reacţii adverse de a lua de droguri pe termen lung. De testare la două-trei ani este relevantă pentru medicamente folosite pentru a trata simptomele acute pe termen scurt, dar eşecul de a detecta efectele secundare ale lung-termingestion de Avandia sugerează că o alternativă pentru testarea de droguri pe termen lung trebuie să fie dezvoltat.

http://medlive.hotnews .ro/un-medicament-pentru-cancerul-de-prostata-s-a-dovedit-atat-de-eficient-incat-studiul-clinic-a-fost-oprit.html
Uite un exemplu bun.

Iar daca tot incercam sa devenim mai buni, ar trebui sa facem o adresa catre CSA in care sa le cerem socoteala vizavi de Euroins sau alte companii de genul acesta. Mai ales cei care au stit mai de mult de chestia asta.
Dar desigur, voi ati facut asta de mult.
« Ultima Modificare: Iunie 07, 2012, 08:30:45 p.m. de ff_2004_06 »
VW Golf VI 1.6MPI Trendline
Skoda Superb Combi Elegance 2.0TDI 125KW

Offline murillo

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Auto: O2 2.0 TDI
« Răspuns #46 : Iunie 05, 2012, 11:56:07 p.m. »
Credeam ca am depasit anii 90, caritasuri sau alte falimente bancare.
EU unul auzisem niste zvonuri subtiri legate de euroins. Nici acum nu sunt convins ca putem generaliza.

In orice caz, daca lucrurile stau asa, trebuie sa fii tampit sa sustii un sistem privat de asigurari de santate...in Romania, normal.

Hai, nu te preface naiv...

Pentru ca tot ai adus vorba mai devreme despre medicamente si ANM, fiind din cadrul sistemului, imi permit sa te contrazic. Iti sunt cunoscute cazuri precum Vioxx sau Avandia, mai recent, doar doua exemple, nu? Medicamentel care au stat pe piata si au fost prescrise cu incredere (desi se mai auzea si despre efectele adverse) atat timp cat firmele respective (MSD si GSK) aunfacut megaprofit. Ulterior EMEA si FDA, in mai mica masura, au ajuns la concluzia ca riscurile depasesc beneficiile si le-au retras APP. Cam asa si cu CSA si Euroins sau piata asigurarilor.
Octavia 2 Combi 2.0 TDI BMM 140 HP DPF DSG Elegance

Offline corin

• Moderator General
  • Locaţia: MS
  • Mesaje postate: 436
  • Per aspera ad astra
  • Auto: TOUR 1.6 BFQ AT
« Răspuns #45 : Iunie 05, 2012, 11:51:28 p.m. »
Firmele astea exista pentru ca le permite cineva sa existe.
Ma gandesc sa-m fac si eu firma de asigurare, banuiesc ca-mi trebuie doar buletinul, nu? Cu avocatul rezolv dupa aia, vorba lui Stefan. :D
Sunt curios daca au si nemtii euroinsul lor ca aia sigur au vreme sa stea pe forumuri sa vada care asigurare e mai morala la ei in tara...
"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #44 : Iunie 05, 2012, 11:29:30 p.m. »
Eu am ajuns la concluzia ca in Romania sunt multe "lucruri" pe principiul formei fara fond.

Eu nu stiu care asiguratori sunt buni si care nu sunt buni; este un alt criteriu in afara de pretul asigurarii?

Offline oaspetele

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #43 : Iunie 05, 2012, 09:34:45 p.m. »
Nu zic ca nu ai dreptate, dar mi se pare de-a dreptul hilar.
Credeam ca am depasit anii 90, caritasuri sau alte falimente bancare.
EU unul auzisem niste zvonuri subtiri legate de euroins. Nici acum nu sunt convins ca putem generaliza.

In orice caz, daca lucrurile stau asa, trebuie sa fii tampit sa sustii un sistem privat de asigurari de santate...in Romania, normal.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #42 : Iunie 05, 2012, 09:28:10 p.m. »
Cum putem sa-i indepartam daca le dam bani si le permitem astfel sa activeze in continuare?
Despre asta se vorbeste, sa renuntam noi ca si platitori la astfel de "companii de asigurari" pentru ca sa fie eliminati de pe piata. Dar daca alegem doar dupa pret in conditiile in care auzim de la patiti ca sunt probleme, atunci e doar vina noastra si ne meritam problemele si bataile de cap pentru ca nu am ales cum trebuie.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline oaspetele

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #41 : Iunie 05, 2012, 09:12:56 p.m. »
Locatia e aceeasi.

Pot intelege ca exista tepari, dar odata dovediti nu ar trebui indepartati ??
Nu pot conchide decat ca se exagereaza.

Ca fapt divers, asigurarea facuta pe Euroins a aparut dupa 2 zile, maxim 3 pe aces site
http://cedam.csa-isc.ro/

La superb, vazand acest topic, i-am cerut dealarului sa-mi faca la alta firma.
Si facu la groupama.
Desi a trecut o saptamana, nu apar ca asigurat.
L-am sunat pe dealer si i-am promis ca ma duc la politie daac sunt probleme, dar m-a asigurat ca e vorba doar de o incetineala in raportarea datelor...

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #40 : Iunie 05, 2012, 08:58:54 p.m. »
...
M-am gandit : e imposibil, totusi, ca in 2012 sa existe o societate de asigurari ACREDITATA de forurile competente si care sa traga tepe la nivel global (adica nu unu - doua cazuri izolate). Refuz sa cred asa ceva. E foarte grav, inadmisibil !!

In plus, la urma-urmei, daca asigurarile nu platesc, omul cu pricina se va indrepta impotriva mea, iar eu ma voi indrepta ulterior impotriva lor.
...
Prima fraza: cred si sper ca glumesti. :) Nu m-am uitat recent la locatia ta, dar cred ca esti in Romania totusi.
A doua fraza: si pentru 200 RON / an merita sa stai prin tribunale? De exemplu, pentru mine timpul si nervii mei valoreaza mai mult.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline oaspetele

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #39 : Iunie 05, 2012, 08:39:44 p.m. »
Multumesc pentru subliniere dar, spre deosebire de tine, eu am o intelegere buna, as spune, a modului in care functioneaza sistemul. Omul acela (poate) isi va recupera banii (si in mod cert nu toti) peste multi ani.

Te intreb direct si te rog raspunde-mi punctual: daca ai fi in locul lui, te-ar multumi situatia dificila in care te-a pus altcineva? Raspunde te rog cu DA sau NU.

Daca eu am o intelegere proasta, sunt exonerat. :)

Evident ca nu m-ar multumi situatia.
Dar daca ai reusi sa treci peste indignarea ce te-a cuprins, aproape proletara, ai vedea ca lucrurile nu stau chiar asa.
Uite cazul meu : intamplator, un nene ce imi face asigurari imi este dator cu o suma. Sansele de a recupera banii sunt destul de mici, vorbim de un timp decent. Asa ca il santajez cu faptul ca merg in alta parte pentru asigurari.
Cadem la pace, adica imi plateste el asigurarea si isi mentine comisionul.
Ma suna, ti-am facut la Euroins. Eu auzisem ceva zvonuri, dar nimic concret. Il intreb : nu e absolut nicio problema ? Nu ma voi trezi ca trebuie sa despagubesc eu in caz de ceva ??
Nicio problema, raspunde el. Doar am contract si ii cer despagubiri suplimentare, in caz ca fac figuri.
M-am gandit : e imposibil, totusi, ca in 2012 sa existe o societate de asigurari ACREDITATA de forurile competente si care sa traga tepe la nivel global (adica nu unu - doua cazuri izolate). Refuz sa cred asa ceva. E foarte grav, inadmisibil !!

In plus, la urma-urmei, daca asigurarile nu platesc, omul cu pricina se va indrepta impotriva mea, iar eu ma voi indrepta ulterior impotriva lor.
CE ROST MAI AU ATUNCI ASIGURAREA OBLIGATORIE ??

FEREASCA DUMNEZEU DE IMPLEMENTAREA ASIGURARILOR PRIVATE DE SANATATE IN ROMANIA !!!

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #38 : Iunie 05, 2012, 08:21:04 p.m. »
Foarte interesant, in loc sa fiti deranjati de cei care se ocupa de supravegherea jucatorilor de pe piata respectiva, va suparati pe un om care a avut de ales dintr-un grup de societati care au avizul statului ??

Ba, eu am specificat clar mai sus ;)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #37 : Iunie 05, 2012, 05:20:39 p.m. »
Multumesc pentru subliniere dar, spre deosebire de tine, eu am o intelegere buna, as spune, a modului in care functioneaza sistemul. Omul acela (poate) isi va recupera banii (si in mod cert nu toti) peste multi ani.

Te intreb direct si te rog raspunde-mi punctual: daca ai fi in locul lui, te-ar multumi situatia dificila in care te-a pus altcineva? Raspunde te rog cu DA sau NU.

Asta e una din problemele acestei tari: tu, si majoritatea, asteptati ceva din partea autoritatilor in loc sa faceti voi un minim necesar pentru a fi mai bine. Mai bine i-o trag eu aluia de langa - doar e treaba statului sa le dezlege pe toate, nu?

Domnule Oaspete, te poti minti cum vrei ca lucrurile stau altfel si ca tu ai facut tot ce trebuie. Realitatea e una singura.

Trist.

Offline oaspetele

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #36 : Iunie 05, 2012, 04:39:59 p.m. »
N-ai inteles ca ala ne da in judecata, recuperandu-si astfel dauna ??

Foarte interesant, in loc sa fiti deranjati de cei care se ocupa de supravegherea jucatorilor de pe piata respectiva, va suparati pe un om care a avut de ales dintr-un grup de societati care au avizul statului ??

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #35 : Iunie 05, 2012, 04:36:00 p.m. »
Din pacate nu, nu e doar problema 'voastra'. E si a amaratului care poate nu are CASCO si nu isi poate repara masina. Nu pot accepta ideea ca un om poate avea de suferit inutil datorita unei alegeri pe care am facut-o eu. Altii nu au aceste dileme morale. Va felicit, sunt sigur ca viata voastra e mai simpla.

Offline oaspetele

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #34 : Iunie 05, 2012, 04:29:35 p.m. »
Inseamna ca e doar problema "noastra", nu-i asa ??

:O)

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]