Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Cum sa repar masina lovita pe un RCA de la Euro ins?  (Citit de 60068 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Marsulici

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 165
  • diesel !!!
  • Auto: Fluence 1.5 dci 110
Re: Cum sa repar masina lovita pe un RCA de la Euro ins?
« Răspuns #78 : Iunie 06, 2012, 10:50:27 p.m. »
La Andrei e alta situatia ... cel care l-a lovit nu avea RCA valabil , deci societatea nu-si poate recupera banii pe regres. El a apelat la CASCO pe banii lui si asta va duce la o crestere de prima anul viitor.
Ce poate sa faca este sa-i ceara despagubiri respectivului si astfel firma la care are casco sa-si recupereze banii.

In rest daca cel care te-a lovit are RCA valabil si semneaza acordul amiabil declarandu-se vinovat , poti face reparatia pe CASCO-ul tau si firma isi va recupera banii de la societatea la care respectivul are RCA . Dar repet , doar daca are RCA valabil.

@Andrei : Imi pare rau pentru tine si stiu cum e sa fii in situatia ta ... mi s-a intamplat de 2 ori sa ma loveasca altul si sa stau fara masina 1-2 sapt. Nu doresc nimanui asa ceva :(
« Ultima Modificare: Iunie 06, 2012, 10:53:15 p.m. de Marsulici »

Offline corin

• Moderator General
  • Locaţia: MS
  • Mesaje postate: 436
  • Per aspera ad astra
  • Auto: TOUR 1.6 BFQ AT
« Răspuns #77 : Iunie 06, 2012, 10:33:50 p.m. »
Multumesc, dar am vrut sa imi confirme si Andrei lucrul asta. Poate ca nu se baga casco gratis daca polita de recuperat e de la euroins. :D
"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

Offline neobluenet

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 79
  • Auto: Octavia 2 FL 1.6 TDI
« Răspuns #76 : Iunie 06, 2012, 10:14:18 p.m. »
@Corin: Scria un pic mai sus ce se intampla daca ai casco si te loveste unul:

Cel mai simplu este atunci cand ai si casco, pentru ca te folosesti de casco si faci cu regres pe RCA ( poate fi Euro Ins ).
Te duci si deschizi dosar la Casco ( pe tine nu te taxeaza anul urmator ) si repari masina cu regres pe RCA ( adica este treaba firmei de Casco sa recupereze banii de la cei cu RCA - in cazul tau Euro INS ).
Si pentru ca masina se repara pe Casco este mult mai rapid.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #75 : Iunie 06, 2012, 08:53:50 p.m. »
Asta se prea poate :))
Eu ma refeream cand stai la semafor si intra unul in tine, de ex :D
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline corin

• Moderator General
  • Per aspera ad astra
« Răspuns #74 : Iunie 06, 2012, 08:40:59 p.m. »
Pai si eu ce vina am avut ca mi s-a fisurat parbrizul? Logica si asigurarile din RO sunt doua paralele care se intalnesc doar la  minus infinit.
"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #73 : Iunie 06, 2012, 08:38:25 p.m. »
Eu cred ca logic ar fi sa nu platesti in plus, daca vina nu-ti apartine.

Offline corin

• Moderator General
  • Per aspera ad astra
« Răspuns #72 : Iunie 06, 2012, 08:26:26 p.m. »
Pun si eu o intrebare, ca in situatia ta nu am fost, daca folosesti polita casco sa recuperezi un rca, anul celalalt nu platesti mai mult casco?

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1790
  • Auto: Toyota Corolla 1.8 hibrida 140
« Răspuns #71 : Iunie 06, 2012, 08:17:35 p.m. »
@Corin: ai dreptate, nu zic ca nu!!! Dar vezi, eu acum daca nu aveam CASCO facut stateam ca prostul dupa tip cu asigurarea RCA la Euroins si acela cu valabilitatea pe terminate...masina imi imi era reparata cu lunile, pe deasupra cine stie la ce atelier de cartier, deci stateam si cu lunile fara masina si cu reparatii mai de proasta calitate. Cum am mai spus, ai absolut dreptate, dar totusi in situatia mea imi pare nespus de bine ca am avut CASCO. Astfel deja masina imi este bagat in service si pe deasupra o sa am si o reparatie cat de cat de calitate superioara.
Toyota Corolla TS - 1.8 140, Dynamic, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline cosmo47

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: rm valcea
  • Mesaje postate: 155
  • vreau sa stiu cat mai multe despe motorul 1.2 htp
  • Auto: fabia 1.2 60Cp 44 kw
« Răspuns #70 : Iunie 06, 2012, 08:14:24 p.m. »
nu ma asteptam sa prezinte asa mare interes problema mea...

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #69 : Iunie 06, 2012, 08:08:29 p.m. »
Corin, Groupama din pacate este infiorator de scumpa la CASCO, a dorit sotia sa schimbe de la Allianz la ei dupa un eveniment suparator amintit si de tine (adica plateste polita full si aia se caca pe ei cand e vorba sa despagubeasca un eveniment rutier) si suma era DUBLA !!! Asa ca am ramas la Allianz...unde avea si RCA.

Offline zabronn

• Doar inscris
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 8
  • Doar Inscris
  • Auto: ocatavia 1.4 tsi
« Răspuns #68 : Iunie 06, 2012, 08:07:08 p.m. »
Cel mai simplu este atunci cand ai si casco, pentru ca te folosesti de casco si faci cu regres pe RCA ( poate fi Euro Ins ).
Te duci si deschizi dosar la Casco ( pe tine nu te taxeaza anul urmator ) si repari masina cu regres pe RCA ( adica este treaba firmei de Casco sa recupereze banii de la cei cu RCA - in cazul tau Euro INS ).
Si pentru ca masina se repara pe Casco este mult mai rapid.
Octavia 2 FL 1.4 tsi Business+

Offline corin

• Moderator General
  • Per aspera ad astra
« Răspuns #67 : Iunie 06, 2012, 06:37:39 p.m. »
Eu ma uit la fiecare leut de cand aveam carnet de cec pionieresc cu timbre :))
Am fost implicat in accident cu tip ce avea asig la asirom...aceeasi poveste, doua luni masina in service, drumuri, hai cu asiguratul, du-te dupa el, invita-l tu la sediul firmei de asigurare -mai bine sa-l aduci tu sa semneze ca  e de acord cu despagubirea-(poate, poate se razgandeste si mai treneaza reparatia si decontul, mai facem o contraexpertiza ca ce a scris politia nu are asa mare importanta, chiar daca tipul si-a recunoscut vina atunci in scris),etc.
Am avut casco la asirom, poate am mai scris, fara daune, anul urmator - pret mai mare. De ce? De aia!
Am facut la allianz de vreo 3 ani...in ultimul an mi-am schimbat parbrizul de la o pietricica...ooo dosar dauna, malus, asigurare mai mare, etc. Adica eu platesc ca fraierul cateva mii de euro in vreo 5 ani numai casco la firmele de asigurare si pentru 700 ron cat a costat cu totul parbrizul, asigurarea creste cum si cu cat vor ei. Aaa, vrei sa iesi din tara sa ai casco, pai ori faci completare la rca la ei, ori nu esti asigurat afara...si tot felul de chestii tembele numai sa dai cat mai multi bani.
Cum pot sa schimb lumea? Nu ma mai duc la ei si fac unde-i mai lesne. De ce ? De aia! Sa-si piarda clientii si profitul si sa coboare si ei din pret.
Iar pentru ca is om moral, in fiecare an o sa fac la alta firma rca-ul obligatoriu, sa se bucure toti de banii mei, dar sa nu treaca de 10-20 lei diferenta. Ar mai fi groupama si astra pe acelasi segment de pret. Dau cu banul... :D

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
« Răspuns #66 : Iunie 06, 2012, 04:59:48 p.m. »
Ai dreptate intr-o singura privinta. Sunt extrem de zgarcit cu banii mei. Dar nu cred ca despre asta discutam aici. Probabil asa sunt si cei de la euroins cu banii lor. Bravo lor.
Roaga-te sa nu te loveasca unul cu asigurare facuta la Euroins ... eu am fost lovit de un dobitoc care se uita dupa cai verzi pe pereti si am stat cu masina o luna si jumatate in service pana mi-au dat acceptul de plata. Am dat mail si la CSA, ca nu mai rezistam, si aia mi-au raspuns abia dupa ce au catadicsit cei de la Euroins sa-mi accepte dosarul; abia atunci mi-au spus si ei ca dosarul mi-a fost aprobat (dupa ce primisem raspunsul celor de la Euroins).
Cat despre pastrarea asiguratorilor rau platnici pe piata, cred cu indarjire ca asta se datoreaza "cotizatiilor" catre CSA, mai mult sau mai putin legale. Altfel nu vad niciun motiv pentru care ei ar mai putea activa in continuare. Totodata si noi suntem de vina ci ii mentinem pe linia de plutire, prin faptul ca ne uitam in buzunar pana la fiecare leut, fara sa ne gadim ca putem fi direct afi
« Ultima Modificare: Iunie 06, 2012, 05:11:04 p.m. de Shymano »
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline oaspetele

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita
  • Mesaje postate: 343
  • Auto: SUPERB 2.0TDI 125KW
« Răspuns #65 : Iunie 06, 2012, 04:44:49 p.m. »
Deci nu vrei sa ma simt cu constiinta mai linistita ?
 :))

Eu glumisem nitel.
VW Golf VI 1.6MPI Trendline
Skoda Superb Combi Elegance 2.0TDI 125KW

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4535
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #64 : Iunie 06, 2012, 04:33:51 p.m. »
nu am spus-o sa te simti tu cu constiinta mai linistita, am vrut sa arat un fapt: cand e vorba de RCA, si allti asiguratori fac la fel: te plimba, te plimba, numai sa renunti.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]