Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Utilizarea programului de diagnoza VAG-COM 409.1-S  (Citit de 107315 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dodobird

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 481
Re: Utilizarea programului de diagnoza VAG-COM 409.1-S
« Răspuns #37 : Iunie 11, 2009, 02:23:48 p.m. »
NU ...daca era asa de simplu cu card , hdd extern etc se facea deja. Exista totusi posibilitatea folosirii internetului pe laptopul cu diagnoza dar din nefericire nu e asa de simplu, trebuie sa iti cunosti perfect calculatorul, sistemul de operare si softurile aferente inclusiv ceva toolsuri sigure, deoarece cea mai mica neatentie poate duce la deznodamantul neplacut. Este extrem de riscant si deci nu recomand decat profesionistilor in IT dar si lor doar daca studiaza ceva timp ce este acest vcds si ce vrea el de la populatie. Nu uitati un "mic amanunt": 90 % din timpul si resursele acestui soft sunt folosite doar pentru protectie si autodistrugere !
Pe de alta parte o reinscriere este 1oo ron cam 33% din pretul uneia noi ! Nu prea merita !
In schimb poti folosi un stik usb sau memoria mentionata sa "aduci" si instalezi orice vrei de pe net (de la alt computer conectat la net) pe laptopul de diagnoza.
Orice mai putin upgrdeuri sau drivere legate de vcds, binenteles.
PS - modelul acesta il recomand cu caldura iubitorilor de carte el fiind un excelent EBook accesibil in orice conditii de deplasare sau stationare.  :D
Si DA, 805.0 are la ora actuala cea mai mare baza de data si functionalitate din lume  =)) , copia mai buna decat originalul  =))
« Ultima Modificare: Iunie 11, 2009, 02:31:47 p.m. de dodobird »
Dacia 1310 1,6 8V + Octavia Tour 1,8 20V-T

Offline Sorin83

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti, militari
  • Mesaje postate: 1339
  • Auto: O2 2.0 TDI BMN
« Răspuns #36 : Iunie 11, 2009, 01:20:17 p.m. »
M-am hotarat pana la urma la un Asus eee pc 1000h cu hdd de 160 gb si baterie cu 6 celule. Am facut decizia asta in special datorita dimensiunilor reduse ale netbook-ului (are display-ul de 10") si autonomiei acestuia (minim 3.5 h).
Pana la urma ce interfata trebuie sa-mi iau pentru a o putea folosi perfect pe masina personala?
N-as putea instala cumva 805-ul (pentru ca probabil are cea mai mare baza de date cu coduri) pe un card de memorie si sa-l rulez de-acolo? In felul acesta atunci cand am calculatorul conectat la internet pur si simplu as scoate cardul.
Caracteristicile acestor păsări sunt culoarea cenușie și cântecul lor prin care masculul marchează teritoriul și care se poate asemăna cu denumirea dată păsării. Coada este lungă și pestriță.

Offline dodobird

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #35 : Iunie 11, 2009, 09:56:43 a.m. »
Da Intel Atom EEPC desi este ceva mai lent , l-am testat cu VCDS 805.0 si merge OK nu sunt probleme raspunde frumos la diagnoza in timp real atat ISO/KWP cat si CAN.

Offline Turbocip

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 43
  • TDI FOREVER
« Răspuns #34 : Mai 31, 2009, 12:08:05 a.m. »
Cu un notebook care are un Intel Atom iti faci treaba foarte bine / plusul lui fata de un laptop este ca ai spatiu mai mult , adica te asezi si tu lejer cu el "in brate" ;
Eu am de ex un MSI WIND U100 si isi face treaba excelent
Exact cum spune si Master 4X4 - interfetele VAG-805 - daca esti legat la internet se updateaza singure fara sa te anunte si nu iti mai poti face treaba cu ele / Cele mai stabile sunt 607 si te poti lega pe internet fara probleme
Deci eu iti sugerez sa iti iei un notebook - alegerea iti apartine tie  :)
toate bune
SKODA OCTAVIA TOUR 1.9TDI 118CP
AUDI A4 1.9TDI 170CP

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #33 : Mai 27, 2009, 12:12:24 a.m. »
Merge mai lent, normal. Si daca iei un laptop numai pt diagnoza, apai sa nu-l conectezi la Internet ever, mai ales daca interfata nu este originala.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Sorin83

• Gold member
« Răspuns #32 : Mai 26, 2009, 11:56:51 p.m. »
Multumesc pentru raspunsuri si pentru amabilitate.
Caracteristicile acestor păsări sunt culoarea cenușie și cântecul lor prin care masculul marchează teritoriul și care se poate asemăna cu denumirea dată păsării. Coada este lungă și pestriță.

Offline F L O R I N

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 3747
  • Octavia 2 , 2.0 TDI 140CP cu DSG
« Răspuns #31 : Mai 26, 2009, 11:54:11 p.m. »
Si merge la fel de bine ca un laptop in scopul asta sau e mai lent?

Merge fara probleme.Uite,la proxima intalnire la care voi participa o sa ti l dau sa l testezi. ;)

Offline Ioan

• Gold member
  • Locaţia: Hunedoara
  • Mesaje postate: 666
  • Auto: 1.9 TDI (BXE)
« Răspuns #30 : Mai 26, 2009, 11:46:33 p.m. »
Intr-o astfel de aplicatie nu vei simtii diferenta. Un netbook are avantajul autonomiei. Te tine bateria intre 4 si 5 ore !!!
Skoda Octavia 1.9 TDI (BXE) Elegance 2008

Offline Sorin83

• Gold member
« Răspuns #29 : Mai 26, 2009, 11:42:55 p.m. »
Si merge la fel de bine ca un laptop in scopul asta sau e mai lent?

Offline F L O R I N

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 3747
  • Octavia 2 , 2.0 TDI 140CP cu DSG
« Răspuns #28 : Mai 26, 2009, 11:39:38 p.m. »
Eu mi am luat un EEPC Asus pe care il folosesc strict la diagnoze.  ;)

Offline Ioan

• Gold member
  • Locaţia: Hunedoara
  • Mesaje postate: 666
  • Auto: 1.9 TDI (BXE)
« Răspuns #27 : Mai 26, 2009, 11:34:25 p.m. »
Atata timp cat are interfata USB si ca sistem de operare Windows XP nu vad care ar fi problema.
Skoda Octavia 1.9 TDI (BXE) Elegance 2008

Offline Sorin83

• Gold member
« Răspuns #26 : Mai 26, 2009, 11:26:28 p.m. »
Vin si eu cu o intrebare:
Ce configuratie  ar trebui sa aiba un laptop pentru rularea optima a unei interfete vag-vom 805.
Vreau sa-mi cumpar un laptop in acest sens si nu vreau sa cheltuiesc mai mult de ~1000 ron.
Oare ar merge pe un netbook pe care l-as lua nou in banii astia (Intel Atom N270 la 1.6 GHz, 1 GB RAM DDR2) sau ar fi mai bine sa-mi iau un laptop SH cu o configuratie mai buna?
Sincer m-ar incanta mai mult netbook-ul prin faptul ca e atat de mic si as primi si garantie la el.

Offline dodobird

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #25 : Aprilie 11, 2009, 08:03:29 p.m. »
Deci LUCI :
1-Nu instala inca 805.
2-Am probat 311.2 pe Vista si PARE ca merge (nu am fost la masina ca e pe un fix). Merg toate comenzile "la rece".

3- Eu nu am inteles insa toate datele problemei inca: tu ai o interfata seriala COM de tip VAG-COM 409 ? Daca da asteapta sa testezi vag-caom 311.2 care eu zic ca merge si pe VISTA. Asta inseaman ca obligatoriu si 409.1 merge pe Vista.
4-E posibil sa conteze si calculatorul dar sunt sanse putine sa fie el de vina  :|

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #24 : Aprilie 10, 2009, 10:26:31 p.m. »
sub xp nu am  mai incercat. e pe un calculator fix, si  oricum, e cam greu sa-l scot la masina. Luni instalez 805.0, iar zilele astea nu am mai avut timp de absolut nimic.

nu este dezlipit vreun fir, pentru ca pe portabil mi-o recunoaste (interfata)

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
« Răspuns #23 : Aprilie 10, 2009, 03:56:03 p.m. »
din prima nu merge cu vista ca si cu xp
cu vista apar probleme mereu la porturi
nu stiu exact ce i-a facut omul ca sa functioneze
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()