Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Skoda Octavia Elegance 1.2 TSI 105cai  (Citit de 13976 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
Re: Skoda Octavia Elegance 1.2 TSI 105cai
« Răspuns #7 : Octombrie 01, 2012, 10:29:59 p.m. »
Iar probleme nu s-au raportat nici dupa un an de fabricatie...

Este unul pe clubford care a ramas fara "turbo" intr-o depasire :) S-a rezolvat problema pe garantie (o valva de pe la turbina). Oricum nu sunt multi si nici nr de km nu e mare.
« Ultima Modificare: Octombrie 01, 2012, 10:32:55 p.m. de iwolffy »

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
« Răspuns #6 : Octombrie 01, 2012, 10:21:01 p.m. »
Ce pot sa spun ca sunt de acord cat de cat cu AVATAR...eu am testat 1.2TSI pe un Leon Copa si acolo s-a miscat chiar bine...da era modelul MY2012, deci ultimele modificari la soft si saiba sa zic...iar la luatul curbelor era mult peste a mea Octavie...Numai la turatii mai joase si peste 3500 rpm se simtea diferenta de putere fata de al meu 1.4TSI.
Asta cu 1.0 Ecoboost pe Mondeo este marketing pur ai celor de la Ford sa arate ce supermotoras este ca urneste si o nava amiral cum este Mondeo...cumva trebuie sa faca reclama la acest supermotoras.
1.6 Ecoboost , chiar si cel de 150CP este insa superb....si are un consum foarte bun raportat la puterea lui. Iar probleme nu s-au raportat nici dupa un an de fabricatie...
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #5 : Octombrie 01, 2012, 06:53:59 p.m. »
Si Skoda au pus daca nu ma insel 1.4TSI-ul pe Superb, cu un real "succes".

Probabil noua motorizare il va transforma in Ford Morteo. :)
« Ultima Modificare: Octombrie 01, 2012, 06:55:53 p.m. de roberto »
Land Rover Discovery 3

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #4 : Octombrie 01, 2012, 06:50:14 p.m. »
Raman la parerea pe care am exprimat-o si cu cativa ani in urma, este motorul ideal.....pt. Fabia. Nu aruncati cu pietre, e doar o parere personala.

Tu zici ca 1.2 TSI e ideal pentru Fabia :) Ford baga 1.0 EcoBoost pe noul Mondeo :P

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #3 : Octombrie 01, 2012, 06:44:47 p.m. »
Da, eu sunt in asentimentul tau, Fabia sau Polo. Acolo este mai potrivit fireste !
Insa nu pot fi de acord ca este o varianta "submotorizata" pe Octavia, pt ca se achita bine de sarcini si are resurse peste motorizarile aspirate prezente in gama (1.4 si 1.6).

P.S. Cred ca Stef13 a ales f bine combinatia 1.2TSi + DSG7, mi-ar placea sa o vad la lucru.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #2 : Octombrie 01, 2012, 06:39:34 p.m. »
Raman la parerea pe care am exprimat-o si cu cativa ani in urma, este motorul ideal.....pt. Fabia. Nu aruncati cu pietre, e doar o parere personala.
Land Rover Discovery 3

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Skoda Octavia Elegance 1.2 TSI 105cai
« Răspuns #1 : Octombrie 01, 2012, 06:31:10 p.m. »
Intrucat eram curios, dupa dezbaterile incinse de pe acest forum, mai ales dupa actiunile de resoftare si "saiba", azi am luat masina intr-un drive-test cat se poate de critic !

Din capul locului mentionez ca masina de drive-test este fabricata in iunie 2012, asadar a venit cu ultimele modificari direct din fabrica, lucru confirmat si la verificarea VIN-ului ei in ELSA  :082:

Km la bord: 9950km (asadar rodaj pe final)

Am rulat 22km in toate modurile posibile, alegand un traseu jumatate oras, jumatate centura asa ca am avut treceri la nivel de CF, curbe ac de par, curbe la 90 grade, linii drepte dar si semafoare. Totul pt un drive-test cat mai pertinent...Nu am urmarit decat motor + cutie, cu ochii in turometru si urechea la turbina. Nu am cuplat deloc AC, pt a vedea exact resursele motorului.

Puncte tari:
- motor silentios, totusi si antifonare buna a habitaclului
- de la treapta III in sus masina este chiar agila, in ciuda gabaritului (desigur, pastrand proportiile...)
- tr. I si II, atat de discutate aici de posesori, mi s-au parut decente, nicidecum ca abia urnesc masina din loc. Desigur, exista un mic lag si nu am avut plecarile cele mai sportive ale vietii mele, dar va asigur ca DESI NU AM DECUPLAT ASR, am reusit fara probleme sa scartai putin anvelopele la plecarea de pe loc !
Tinand cont de cilindree si putere/cuplu, consider motorizarea 1.2TSI peste 1.4MPI / 1.6MPI ca resurse.
- daca se merge frumos si elegant cu masina, consumul scade la cifre decente (in cazul meu, 7,7%)
- filtreaza bine denivelarile drumului.

Puncte slabe:
- consumul devine o piatra de hotar daca mergeti sportiv cu masina: in cazul meu a urcat la 9% !
Imi vine in minte CityGo care la cateva sute kg mai putin si numa 60cai, deloc menajata !, nu a trecut de 5,5% !
- intrarile si mai ales iesirile mai aprige din virajele stranse sunt penalizate de cuplul motor, mai ales ca tr.a II-a nu ofera o plaja prea mare pt forjat odata ajuns in apexul virajului (aici seamana cu 1.9TDI unde tr. a II-a sufera de o plaja prea mica de cuplu, doar a III-a mai aduce sporul necesar)

Concluzie:

Consider ca Octavia 1.2TSI este o masina pt cei care doresc performante suficiente pt un mers legal si spatiu suficient pt familie. Nu este o masina sportiva datorita greutatii in principal, dar nici nu vei lua claxoane de la motorizari aspirate pana in 1600cmc la semafor, pt ca trage decent.
Cine vrea sa se deplaseze in oras cu spatiu mai putin dar la jumatate din consumul lui 1.2TSI este invitat sa ia un CityGo in 4 usi, este ideala masina, usoara si vivace, ajutata de o etajare buna a CV si o curba de cuplu bine gandita pt oras.

Da, stiu, toti va ganditi ce voi spune la un versus 1.2TSI pe Octavia, fata de1.0T 125cai pe Focus sedan...
Pe scurt: plusul de 200cmc se simt in sarcina, iar pana la 70-80km/h nu se vede diferenta de cai de la Ford.
Ca motorizari as spune ca doar pe autoroute se vor vedea diferentele date de CV in 6 rapoarte si desenarea curbei de cuplu, in rest diferente insesizabile.
Ceea ce insa se vede de la o posta si daca cineva sta prost cu vedere, de la primele atingeri, este ca Octavia FL la interior este o CLASA peste Focus. Indiscutabil !
Nu are toate optionalele de la Ford, dar ceea ce ofera, ofera cu mai mult stil.
Pacat ca nu puncteaza la fel si la design-ul exterior.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 20, 2026, 06:30:58 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

* Mesaje recente