Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Contactare client post-vanzare  (Citit de 48427 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline IULIAN

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1150
  • B-791-RLY
Raspuns: Contactare client post-vanzare
« Răspuns #80 : Mai 12, 2008, 11:13:09 p.m. »
si crezi ca asta e un avantaj? nu toata lumea prefera adrenalina in schimbul confortului.... :(
Skoda Octavia II 1.9 TDI, gri antracit - din iulie 2010

Offline Lrddth

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 619
  • Petrol Power
« Răspuns #79 : Mai 12, 2008, 11:11:02 p.m. »
Pentru că nu toată lumea vrea ce vreau eu la o maşină. Motivul pentru care eu n-am luat Octavia 2 1.6MPI sau FSI fiind că e lentă faţă de Fabia 1.6MPI.

EDIT 1:N-am vrut să-mi iau O2 1.8TFSI având doar opţiunile de pe Trend sau Elegance, aşa că am optat pe o altă maşină cu un raport putere/greutate bun, pe benzină. Am echipat-o cu tot ce am vrut şi am ajuns la acelaşi preţ cu o O2 1.6MPI Elegance.
Chiar vroiam Octavia 2, dar mai am şi alte criterii după care mă uit când îmi cumpăr o maşină, nu doar că-mi place.
Aşa, am ajuns să îndrăgesc Făbiuţa asta, care, la început nu mi-a plăcut, fiind un fan mai mare al Fabiei 1 hatchback. Aş fi tentat să conduc un 1.4 101CP Fabia 1 hatchback, să văd cum se simte pe şosea faţă de a mea, din nefericire nu-s prea multe pe aici...

EDIT 2: Iulian, în primul rând, îmi pare foarte rău că te-am supărat. Nu am vrut să supăr pe nimeni cu primul meu post.
Ideea din el era că, dacă nu aveam deja o bună cunoaştere a maşinilor, în general, şi mă duceam acolo cum o fac mulţi, fără să ştie cine ştie ce, se putea să mă întorc acasă cu o Fabia 2 1.2 HTP sau O2 1.6MPI, sau orice altceva, luate chiar de pe stoc, mai puţin ce vroiam eu. Eu, când m-am dus la Brady, n-am mai stat să-mi explice consultantul de vânzări ce e ce şi nu l-am întrebat ce aş putea să-mi iau în suma respectivă de bani. M-am dus direct şi i-am spus: "Vreau o Skoda Fabia 2, 1.6MPI, Orange Tangerine, interior Chic Ivory, ESP, TPM, climatronic, geamuri electrice spate, jante Atria, fără inscripţionare motorizare!" (cred că mi-a scăpat ceva, dar nu contează). El pun pariu că era gata să-mi vândă un 1.2HTP sau un 1.4MPI, dar nu mă interesau.
Dar acesta am fost eu, care ştiam ce înseamnă ESP, de ce am nevoie de jante de 16" şi de ce vreau motorul de 1.6. În schimb, nu toţi ştiu aceste lucruri, şi când se duc să-şi ia o maşină, efectiv le este băgată pe gât una. Mulţi caută drept vânzători oameni care ştiu să vândă, nu care să explice cumpărătorilor ce şi cum, din acest motiv eu n-aş fi un bun vânzător... sau poate aş fi, dar aş vinde mai puţine... cine ştie.
Oricum, cam asta vroiam să spun cu acel post foarte scurt, scris puţin mai devreme. Nu am nimic cu Octavia 2 şi nici cu motorul de 1.6 ce o echipează, atât timp cât nu e a mea, deoarece nu ar fi potrivită stilului meu de condus.
« Ultima Modificare: Mai 13, 2008, 12:08:22 a.m. de Lrddth »

Offline IULIAN

• Gold member
  • B-791-RLY
« Răspuns #78 : Mai 12, 2008, 11:04:09 p.m. »

Iulian, Alex (Lrdth), vorbiti impreuna si va intelegeti separat  :))  Asa este, majoritatea vanzatorilor de Skoda au pentru o anumita suma o anumita masina. Total gresit.

De exemplu eu vand Fabia cu motor de 1,4MPI de obicei si Octavia 2 doar daca e musai si nu se poate altfel cu motor de 1,6MPI, altfel, direct 1,9TDi, 2.0tdi ori 1,8T. Pe Octavia Tour evit cat pot de mult 1,6MPi cu minunata lui cutie de viteze (timoneria).

D-rive si daca omul nu are decat o anumita suma de bani si nu vrea o masina mica (fabia) si vrea o masina de familie(Octavia) dar nu se poate incadra la ce ii recomanzi tu ca pret ( octavia 1.9 tdi, 2.0 tdi) ce faci? il trimiti acasa sa mai faca rost de bani....? sau incerci sa ii arati avantajele si dezavantajele masinii?
eu nu inteleg de ce toata lumea considera ca 1.6 mp nu e buna penru Octavia II...pai atuncii inginerii de la skoda de ce au mai montat acest motor pe Octavia?

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #77 : Mai 12, 2008, 09:15:18 p.m. »
OT: Am mai spus-o, la 1.4MPI si 1.6MPI pe Tour sunt cutii de conceptie mai veche (Golf 3) pe tije, la 1.9TDI si 1.8T sunt pe cablu, deci nu exista probleme de reglat timonerie.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline d-rive

• Gold member
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 1560
  • just me!
« Răspuns #76 : Mai 12, 2008, 09:04:43 p.m. »
La Tour nu sunt probleme cu cutia in cazul lui 1,9TDi. Doar pe 1,4 si 1,6 MPi.
Poate ca ar fi fost bine de facut un topic cu ce e bine si cu ce nu e bine sa iei de la Skoda. Tot ce spun eu aici sunt doar constatari si nu pareri ale mele.
« Ultima Modificare: Mai 12, 2008, 09:07:04 p.m. de d-rive »

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #75 : Mai 12, 2008, 09:03:54 p.m. »
d rive,sa inteleg ca acea cutie de viteze pt 1.9 la oct tour e mai buna decit la 1.6mpi?sau sunt la fel?
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
« Răspuns #74 : Mai 12, 2008, 09:01:17 p.m. »
@Nicu, banuiesc ca glumesti ;) Deci eu trebuia sa iau vreo 4600 euro luna asta dupa rationamentul tau  =))

Iulian, Alex (Lrdth), vorbiti impreuna si va intelegeti separat  :))  Asa este, majoritatea vanzatorilor de Skoda au pentru o anumita suma o anumita masina. Total gresit.

De exemplu eu vand Fabia cu motor de 1,4MPI de obicei si Octavia 2 doar daca e musai si nu se poate altfel cu motor de 1,6MPI, altfel, direct 1,9TDi, 2.0tdi ori 1,8T. Pe Octavia Tour evit cat pot de mult 1,6MPi cu minunata lui cutie de viteze (timoneria).

Offline Lrddth

• Gold member
  • Petrol Power
« Răspuns #73 : Mai 12, 2008, 08:45:22 p.m. »
Măi... nu. Îmi place Octavia 2, doar că eu vroiam cel puţin 1.8TFSI pe ea... 1.6 nu-mi ajungea. Am ajuns la Fabia 2 pt că mă ducea mult prea mult 1.8TFSI-ul şi nu-l vroiam chiar "stock".

Offline IULIAN

• Gold member
  • B-791-RLY
« Răspuns #72 : Mai 12, 2008, 08:39:56 p.m. »
in viziunea ta O2 1.6 mpi e vreun jeg de masina...un exxperiment nereusit al celor de la skoda..iar fabia ta o fi vreun supersonic.....

hai lasa-ma..... :039:

Offline Lrddth

• Gold member
  • Petrol Power
« Răspuns #71 : Mai 12, 2008, 07:35:24 p.m. »
Norocul meu că eu ştiam deja ce vroiam, că cine ştie cu ce 1.2HTP veneam acasă... sau O2 1.6mpi.
Dar na... ştiam mai multe despre Fabia 2 decât consultantul de vânzări...

Offline Crina

• Stupid people piss me off!
  • Gold member
  • Mesaje postate: 927
  • Auto: Karutza
« Răspuns #70 : Mai 12, 2008, 07:27:45 p.m. »
Insa ESP-ul costa ceva bani. Nu zic ca nu e util, dar e, la fel ca si stergatorul, un lucru optional. Adica se poate trai si fara el. Deci, in functie de bugetul si temperamentul fiecaruia, ESP-ul e o optiune sau nu.
Alex, eu am luat ASR si discuri frana spate care intrau in ESP daca-l luai din start, deci as mai fi platit in plus doar vreo 100 si ceva de euro... pe care i-as fi dat bucuroasa daca stiam atunci tot ce am aflat dupa :( Doar ca acel consilier de vanzari nu prea stia sa prezinte diferite configurari cu plusuri si minusuri. Si de fapt, despre asta e vorba din pacate. Te duci la dealer si sa zicem ca habar n-ai de masina, ar trebui sa te ajute sa ti-o configurezi optim, sa vada cam ce-ti doresti si sa te ajute, cum zicea si d-rive

Offline nicu

• Gold member
  • Mesaje postate: 520
« Răspuns #69 : Mai 12, 2008, 07:02:51 p.m. »
si care este undeva la maxim 200 E de masina
BMW 530xD 240CP
Vectra C GTS 150CP

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
« Răspuns #68 : Mai 12, 2008, 05:45:55 p.m. »
1. Foarte multi consilieri cauta sa vanda masinile de pe stoc. Acesti consilieri sunt cei mai slab pregatiti. Rezultatul actiunii lor se vede, nu o sa mai luat niciodata o masina de la ei.
2. Cand vinzi o masina analizezi intai nevoile si dorintele cumparatorului si nu pui problema ca si cum tu, consilier de vanzari cumperi masina aia ci te gandesti si esti atent la ceea ce iti spune omul din fata ta. Doar cumparatorul stie ce vrea, cat de mult vrea. Datoria consilierului este sa prezinte dotarea de serie, optiunile, sa explice ce face una si ce face alta. Foarte fin poate sugera un anumit optional care chiar merita. Dictonul dupa care merg eu e cam asa: eu propun, sugerez si tu ca si client alegi.
In felul asta evit situatiile de genul: "de ce nu mi-ai zis domne sa-mi pun si ESP, VSR, CCP, PCR, PSD, PUR si toate inventiile din lume.

Avem colegi de forum care clar au patit treaba asta. Li s-a vandut o masina care era pe stoc ca acel consilier sa isi incaseze cat mai repede comisionul. Din pacate exista si astfel de consilieri de vanzari in Romania. Din pacate unii chiar fac si cursuri de vanzari dar tot cum stiu ei vand. Apropos, am participat si eu la primul stagiu al unui asemenea curs si am ramas impresionat de calitatea lui, am invatat multe lucruri noi si bune, am regasit foarte multe principii care eu le consideram corecte...

Da Sorin, se ia comision din valoarea masinii dar te asigur ca suma nu este nicidecum cea la care s-ar gandi repede oricine. Important e sa vinzi facand omul fericit si multumit. Banii vin de la sine dupa aia.

Offline Sorin83

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti, militari
  • Mesaje postate: 1339
  • Auto: O2 2.0 TDI BMN
« Răspuns #67 : Mai 12, 2008, 05:44:49 p.m. »
e ciudat totusi ca nu incearca sa te convinga sa pui cat mai multe. presupun ca ei isi iau comision % din valoarea masinii
Caracteristicile acestor păsări sunt culoarea cenușie și cântecul lor prin care masculul marchează teritoriul și care se poate asemăna cu denumirea dată păsării. Coada este lungă și pestriță.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #66 : Mai 12, 2008, 05:33:12 p.m. »
OK, stergatorul nu e o chestie scumpa asa ca e absurd sa convingi pe cineva sa nu-si ia.

Insa ESP-ul costa ceva bani. Nu zic ca nu e util, dar e, la fel ca si stergatorul, un lucru optional. Adica se poate trai si fara el. Deci, in functie de bugetul si temperamentul fiecaruia, ESP-ul e o optiune sau nu.
bicicleta

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 26, 2026, 09:12:57 p.m.]

Cine suntem si ce putem face pt a va ajuta? de vquzby
[Iunie 26, 2026, 10:41:53 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

* Mesaje recente