Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Mazda CX-30, frumoasa si rosie  (Citit de 407077 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
Mazda CX-30, frumoasa si rosie
« Răspuns #286 : Septembrie 08, 2021, 06:14:38 p.m. »
In US nu prea se asteapta dupa masini noi ci le ia lumea de pe stoc; cand nu prea mai sunt pe stoc si vrei masina acum, te uiti la SH.
Am citit putin si e o combinatie de chipset shortage, cu Hertz/Avis care nu au mai luat masini in 2020 si sa le puna pe piata SH/etc.

Asta cu deprecierea mica e o chestie de moment apăruta in 2021 si nu va mai tine mult; e posibil sa fie specific pentru piata din US unde asteptarile sunt altele (vreau masina si o vreau acum).

https://www.autoweek.com/news/industry-news/a36863741/used-car-prices-skyrocketing/

Sent from my iPhone using Tapatalk
« Ultima Modificare: Septembrie 08, 2021, 06:20:29 p.m. de Iulian M »

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4546
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
Re: Mazda CX-30, frumoasa si rosie
« Răspuns #285 : Septembrie 08, 2021, 05:55:13 p.m. »
Civicul meu are 2 ani vechime si a avut pret de catalog de 22 500 euro. Daca deprecierea e de numai 7%, ar insemna sa o dau cu  19 500 euro...as da-o maine chiar si pe 18 000 euro, dar nu cred ca imi da cineva.  :042:
Totusi, ce inseamna ,,shortage" la achizitia de masini? E termenul de asteptare mai mic la masinile second hand?
Pe de alta parte si masinile noi s-au scumpit...ma uit la Honda Civic, vad pe stoc numai masini de 25 -26 000 euro, iar la CRV am primit oferta de la dealer de min. 38 000 euro. Acum 2 ani, cand mi-am luat Civicul, preturile erau sensibil mai mici.

In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #284 : Septembrie 08, 2021, 03:58:15 p.m. »
Iulian, tu muncesti numai pentru masini?
Nu inteleg intrebarea.
E urata cu crengi
De acord.
Acum la mine masinile SH au crescut la greu din cauza la mai multi factori (in general shortage); am colegi care au vandut masini de 3 ani cu pretul de nou.
KBB zice ca masina mea e $28k acum vanduta la privat (si a fost pret de lista $30k in 2019 cand am luat-o eu).
Mi se pare un moment bun de vandut o masina rulata 2 ani cu o depreciere de 7% fata de pretul de lista, bagat pe un leasing bun (sub $200/luna) si cu diferenta de bani investit in ceva :D

Traim vremuri interesante cu piata asta; daca intr-adevar imi dau astia $28k pe masina acum, practic in doi ani am platit doar asigurare si benzina. Am o impresie ca situatia actuala nu va tine mult si va fi un reset mai spre "normalitate" poate prin 2022.
Însă bănuiesc că la voi nu-i disponibil...

Nu e.

Mazda in schimb a lansat Mazda MX-30 si a fost sursa de amuzament ca vor $33k pe o masina cu 100 mile range pe final de 2021 :D ; si-au dat si ei seama de asta si masina a fost lansata doar in California.

Luna asta ajung prin Romania si, pentru prima oara, n-am mai inchiriat masina (ultima oara m-am chinuit cu gasit parcari si Uber mi s-a parut foarte ieftin).
« Ultima Modificare: Septembrie 08, 2021, 04:30:15 p.m. de Iulian M »

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #283 : Septembrie 08, 2021, 08:47:06 a.m. »
E urata cu crengi, chiar și pentru un SUV, sau o Toyota :D Bine măcar ca n-are cvt...
La ce o ajuta garda la sol?
Dacă ar trebui sa iau SUV unul dintre puținele pe care l-aș lua e citroen C5. Ala măcar e foarte confortabil, suspensiile alea cu capăt de cursa hidraulic chiar se simt, e bine insonorizat, și are trei scaune adevărate în spate, toate reglabile. Însă bănuiesc că la voi nu-i disponibil...

Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3204
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #282 : Septembrie 08, 2021, 08:35:42 a.m. »
Iulian, tu muncesti numai pentru masini?

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #281 : Septembrie 08, 2021, 12:27:59 a.m. »
Tesla? pai aia e mai varza ca Mazda.
Daca tot imi mananca timpul, ma forteaza spre Lexus si Toyota; au si reprezentanta mai aproape de mine.
RAV4 ala cu motor aspirat cu injectie duala, cutie automata cu convertizor, garda la sol de 8.6" (CX-5 are 7.5", CX-30 are 7") si sistem AWD cu torque-vectoring pe spate e bun pt nevasta-mea.
« Ultima Modificare: Septembrie 08, 2021, 12:37:21 a.m. de Iulian M »

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #280 : Septembrie 07, 2021, 11:33:59 p.m. »
Ai adunat o groaza de probleme la ea... Ai dreptate sa ii dai papucii.
Dă-o la buy back la Tesla :D
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #279 : Septembrie 07, 2021, 06:31:58 p.m. »
Doar Mazda3 vanduta in Australia are guri de ventilate in spate; e un topic la americani cu retrofit. (la fel si Honda Civic, tot in Australia are guri de ventilatie spate; probabil acolo piata cere asa ceva).
In Europa in schimb avem VW Golf si Skoda Octavia cu clima pe trei zone (ceva ce nicio compacta japoneza/coreea nu are; nici macar multe mid-size sedan n-au).

Azi am lasat Mazda din nou la service pentru termostat si le-am printat si TSB-ul si incercuit paragraful cu piesa reparata in noiembrie 2020 iar termostatul meu schimbat a fost produs in octombrie 2020 si tot poate prezenta probleme.
Pe langa eroarea cu senzorul de lumina (care e salvata si in MyMazda si au TSB cu o piesa noua) mai am si un suierat de rulment pe spate intre 80-120km/h dar toate la timpul lor (cel putin pare de rulment dar ar putea fi si diferentialul de la AWD cu toate ca Mazda zice ca e 100FWD cand nu e cazul; cert e ca variaza cu viteza); intai sa rezolve cu termostatul si apoi sa scap de masina :D
« Ultima Modificare: Septembrie 07, 2021, 06:40:39 p.m. de Iulian M »

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #278 : Septembrie 07, 2021, 12:06:10 p.m. »

Eu sunt aproape convins ca as alege 3 berlina Desi CX30 e mai apropiat de un hatch clasic decat de un suv sau chiar crossover.
Nu cred ca CX30 e in mod obiectiv mai spatioasa decat 3 berlina. Insa pozitia fiind o idee mai inalta dai scaunele ceva mai in fata si ramane mai mult loc in spate la picioare. CX30 fata de 3 hatch are avantajul ca nu are geamurile alea mici in spate si tavanul negru...

In spate intr-adevar materialul e mai bun la 3 (indiferent ca e hatch sau berlina) insa in spate oricum stau dracii care oricum le umplu de noroi. In schimb are guri de ventilatie in spate, la 3 nu stiu de ce nu le-au bagat...
« Ultima Modificare: Septembrie 07, 2021, 12:11:51 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #277 : Septembrie 06, 2021, 05:56:16 p.m. »
Am fost weekendul asta la cabana unui prieten ce si-a luat un CX-30 cu interior alb si l-am "butonat" si eu; acelasi motor ca pe Mazda3 a mea (dar fara probleme de termostat) si interiorul asemanator, ceva mai spatios si cu cateva materiale mai slabe (gen plastic tare in spate pe portiere).

Pe gri mi se pare ca arata ceva mai bine ca acel plastic negru e cumva mascat.
Fata de Mazda3, masina se simte ceva mai mult ca o compacta (wheelbase 104,4" vs 107.3") si motorul pare ceva mai galagios dar eu cred ca stai mai aproape de motor in CX-30 (care e mai scurt decat Mazda3 hatchback).
CX-30 la mine e doar cu $650 mai mult ca Mazda3 si acum, daca ar fi sa aleg din nou, CX-30 mi se pare mult mai ok ca si masina de familie fata de Mazda3 (plus mare de vizibilitate (chiar daca geamurile tot sunt mici) si spatiu); bineinteles, 2.5l turbo :D
« Ultima Modificare: Septembrie 06, 2021, 06:05:59 p.m. de Iulian M »

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #276 : August 30, 2021, 12:27:41 p.m. »
Conteaza cred, la o masina pe care o surubaresti singur esti mai inclinat sa o tii mai mult. Gen inca juma' de secol dupa ce ar fi trebuit s-o schimbi :D
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #275 : August 29, 2021, 10:06:43 p.m. »
Chiar acum cateva ore s-a intamplat sa ajung pe o strada unde era o expozitie de masini si ma uitam la ce interioare frumoase au fata de majoritatea interioarelor de acum.
Si astea sunt masini de acum 50-70 de ani.
Multi mosnegi pe acolo cu: "I bought this one in '57 and did the oil changes myself ever since".

« Ultima Modificare: August 29, 2021, 10:08:15 p.m. de Iulian M »

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #274 : August 29, 2021, 08:13:40 p.m. »
Eram la un pas sa zic ca cei mai dibaci măcar mai schimba câte un bec însă nici asta nu mai e posibil cu lejii. Când se ard schimbi direct mașina :D

Zici tu ceva acolo cu detailing ul... Însă chiar și asa... Suna un pic ghei sa lustruiesti in viitor o mașină pe care n-o conduci :D
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #273 : August 29, 2021, 06:28:20 p.m. »
Poate de asta a si prins acum cu detailing la masini, ca nu mai ai ce repara singur si asa faci si tu ce poti :P
Am frecat-o pe una la exterior si pe alta la interior :D

« Ultima Modificare: August 29, 2021, 06:32:25 p.m. de Iulian M »

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #272 : August 29, 2021, 09:20:24 a.m. »
Probabil când vor combina deep learning cu algoritmii de optimizare genetica.  :D

Eu cred ca conducerea autonoma va transforma iremediabil mașina în aspirator, va rupe orice legătură emotionala. Deja faptul ca n-o mai repari / întreții singur a diminuat legătura emoțională dintre șofer și mașina, când nici n-o s-o mai conduci o elimini complet. Eu unul nu-s convins ca as cumpăra o mașină autonoma. Decizia ar fi pur una economica, fără parte emoțională, iar la profilul meu de utilizator probabil iese mai ieftin car sharing. Nu simt nevoia sa dețin o mașină în care sunt pasager.

Revenind la mașinile momentului, am avut acum ocazia sa vad la treaba și farurile cu matrice led. Ca luminozitate nu-s peste niște xenoane bune (cum sunt cele de la skoda) însă faptul ca mergi cu faza lunga fără să-i orbești pe cei din fata e magic.

Alta observație legata de resoftare, a început sa funcționeze cât de cât ecranul ala cu condusul eco. Înainte păreau ca merge doar cronometrul pentru i-stop,restul de valori stăteau pe 0. Acum par ca merg toate, am și un copacel de eco ce sunt, însă valorile pentru autonomia sporita sunt poltergeist complet, scad, cresc, in 300m câștigi 300km,etc.

Mazda CX-30 Rosie 2020

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()