Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: "Blue Torch" - Fabia Combi Confort 1.9SDI  (Citit de 152219 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Sorin83

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti, militari
  • Mesaje postate: 1339
  • Auto: O2 2.0 TDI BMN
Re: "Blue Torch" - Fabia Combi Confort 1.9SDI
« Răspuns #79 : Octombrie 20, 2008, 04:00:12 p.m. »
Off topic: M-as baga si eu  :015: de data asta fara cele 3 avertizoare sonore...
Caracteristicile acestor păsări sunt culoarea cenușie și cântecul lor prin care masculul marchează teritoriul și care se poate asemăna cu denumirea dată păsării. Coada este lungă și pestriță.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #78 : Octombrie 20, 2008, 03:57:09 p.m. »
Eu prefer sa rad la urma. Tocmai pt ca stiu ce stiu.  ;)
Doar Dan P. si CRISTI mi-au dovedit calitati indubitabile pana acum. Insa eu prestez cu masini cu suspensie stock... asadar conteaza si masina, nu doar soferul. Dar chiar si asa, count on me. Indiferent de masina cu care sunt, un dus iti va lipsi la final.  B-)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #77 : Octombrie 20, 2008, 03:52:22 p.m. »
 Nu a fost cine trebuie acolo. :)) Maybe next time.
Land Rover Discovery 3

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #76 : Octombrie 20, 2008, 03:50:06 p.m. »
Acest post se adreseaza in special celor care au facut drive-test cu 1.9SDI la Paltinis...si daca florin si aby129 citesc aici, astept si impresiile lor dupa coborarea de la Paltinis la Rasinari (pt cine nu stie, este vorba de serpentine adevarate  :D)

Asadar, am avut chef de nebunii...si am coborat intr-un mare fel...totul a fost la extrem: acceleratii la podea  in depasiri, frane de motor, acceleratii la iesirea din curba, anvelope care au scartait in fiecare viraj, ce mai...o proba de drum la limitele masinii/motorului.

Cifre Paltinis-Rasinari:

Viteza medie= 56km/h
Consum mediu=3,6%
Distanta= aprox 15km cred

Am depasit absolut tot, am condus violent...dovada mirosul general al masinii in Rasinari. Si cel mai important, nu a reusit nimeni sa ma ajunga...
Mi s-a spus ca "soferul domne a facut asta posibil, nu masina...". Eu va asigur ca pe bicicleta nu reuseam la fel, deci e si meritul masinii...stock.

Acum, pt cine pare imposibil, florin si aby129(mai putin, ca a ramas in urma, avand copilul cu el) ma pot sustine cu cuvintele lor... Mooooaama, ce chef de racing am avut !  :-SS  :">

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #75 : Octombrie 13, 2008, 04:40:52 p.m. »
Nu mai este mult si vine revizia...am ales sa merg pe Mobil 1 de la Westone si un Prolong pt motor.
Revin cu impresii dupa ce ajung sa fac revizia...mai am numai 3000 km !
Apoi...ma pregatesc sa-i fac un mic dopaj...  :P

Offline Sorin83

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti, militari
  • Mesaje postate: 1339
  • Auto: O2 2.0 TDI BMN
« Răspuns #74 : Octombrie 03, 2008, 12:59:10 a.m. »
Da este destul de ciudat mai ales daca ne gandim ca greutatea mai mare a octaviei ar trebui sa apese mai mult pe roti.
Poate are fabia suspensie sport... :P
Caracteristicile acestor păsări sunt culoarea cenușie și cântecul lor prin care masculul marchează teritoriul și care se poate asemăna cu denumirea dată păsării. Coada este lungă și pestriță.

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #73 : Octombrie 03, 2008, 12:08:33 a.m. »
Am observat ceva interesant: desi rotile sunt pe 14" si talonul este de 60mm parca, modul in care resimt in masina denivelarile drumului este mult mai accentuat la Fabia decat la Octavia 4x4, unde am intr-adevar suspensie de drum greu dar talonul rotilor pe 17" este de numai 45mm... Ciudat, nu ?  :-?

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #72 : Septembrie 07, 2008, 11:53:37 p.m. »
Multumim, stapane turbo dieselar !  :032:

Offline C o s m i n

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 5853
  • ZEN Master
  • Auto: Fabia 287 Nm
« Răspuns #71 : Septembrie 07, 2008, 12:59:19 p.m. »
aveam eu cateva linkuri utile de pe vremea cand am studiat schemele electrice de fabia ca voiam sa montez tempomat pe cea veche...pe asta si-a batut altcineva capul
Foarte frumos arata "tractorasul". Multi km siguri!
Din categoria "Consultatii ZEN, FU, CHI, HI, PAN",lectia numarul 1:
Cand disperarea te cuprinde si crezi ca problema skodei tale nu are solutie, asculta-ti vocea interioara, care spune: LEAGA CU SARMA

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #70 : Septembrie 07, 2008, 02:51:40 a.m. »
Primele poze...ultima, cea in care proiectoarele chiar vor lumina, mai tarziu saptamana viitoare.

Butonul nou, in pozitie "proiectoare aprinse", dar fara placuta plastic cu pictograma, pt ca asa cum am spus, sunt in imagine si nu s-a potrivit:

Maneta CC-ului...si butonul in pozitie "proiectoare aprinse", in fundal:

Si masina vazuta din fata, cu proiectoarele montate:

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #69 : Septembrie 05, 2008, 10:48:14 p.m. »
Ha-ha...crede-ma, am agenda bogata in contacte utile. Dar...curios, nu la cineva de la Skoda am gasit salvarea !  =))

Offline C o s m i n

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 5853
  • ZEN Master
  • Auto: Fabia 287 Nm
« Răspuns #68 : Septembrie 05, 2008, 07:26:48 p.m. »
Doru, n-ai stiut pe cine sa suni.. :71:.
Din categoria "Consultatii ZEN, FU, CHI, HI, PAN",lectia numarul 1:
Cand disperarea te cuprinde si crezi ca problema skodei tale nu are solutie, asculta-ti vocea interioara, care spune: LEAGA CU SARMA

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #67 : Septembrie 05, 2008, 06:24:11 p.m. »
Dupa indelungi tatonari si asteptari, intr-un final am ajuns sa fac montajul de proiectoare si tempomat la Fabia.
Desigur, zicala cu "socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ" este adevarata ! Mi s-a intamplat si mie aseara. Asadar...plec eu f sigur pe mine cu piesele la mine, convins ca in 3 ore sunt inapoi acasa. Ajung si incepem demontatul...

...si de aici povestea incepe sa se schimbe. Dam jos volanul, desfacem sub bord sa ajungem la Bornetz si panourile cu mufe si ... avand in vedere ca sunt 3 fire ce trebuie conectate la montajul unui CC pe Fabia 1, doua isi gasesc repede locasul...dar al 3-lea "ne ramane in plus". Cu toate ca exista manual instalare, cu poze si explicatii detaliate, ceea ce ni se indica nu gasim practic pe masina ! Si da-i si cauta...intai pe Autodata 2007, apoi pe ELSA 3.3...si nimic !
Nici macar la Seat Ibiza sau Polo nu gasim ceva relevant...intr-un final, descoperim ceva ce pare a fi solutia ! O mufa alba este cheia. Dar...practic, acea mufa nu avea contacte libere ! :(  Trec 2 ore in care nu stim ce si unde...cu toate ca la prima vedere, totul parea sa decurga facil. Incepem si dam telefoane... Energizer 2007 (aici pe forum) este prima persoana cu care incercam sa dam de cap problemei...si incercam...si degeaba...si se face ora 23, eu fiind de la 19.45 sosit la locul faptei. Masina desfacuta toata, cu tot felul de piese si fire peste tot, eviscerata aproape...
Si, cum se intampla de cele mai multe ori, la miezul noptii vin si ideile salvatoare. Gasim un varcolac care nu are somn si poseda ultima versiune ELSA 3.5 !!! Si da, dupa 10 min de convorbire telefonica, depistam si mufa si pinul corecte pt conectarea ultimului fir la calculatorul de motor ! Nu voi uita niciodata aceste date :)) Treptat, masina este echipata la loc, activam CC-ul si pe la ora 1 noaptea...facem probe pe stradute ! :)) FUNCTIONEAZA !!!  <:-P
Asadar, multa munca, putin ghinion, apoi mult noroc si in final reusita ! 150 RON manopera. Dar am plecat amandoi mai destepti !

Si cum in cele 2 ore de brainstorming pt CC nu puteam sta cu mainile in san, am tras si firele pt instalatia electrica a proiectoarelor. As putea face un DIY, dar din pacate fara poze :( Ce m-a surprins f tare: butonul de lumini ce include faza pt proiectoare este exact pe dos decat cel ce nu le contine, deci sunt de-a dreptul in oglinda !  :042: Normal, romani fiind, am renuntat la capacul cu pictograme in favoarea butonului nou, ca doar conteaza mai putin figrile de stil si mai mult o lumina suplimentara la masina ! Si, pt ca trebuia sa fie ceva imperfect, acest lucru s-a dovedit a fi faptul ca nu am avut mufe si pini sa legam firele la mufele din proiectoare...ce a ramas pe saptamana viitoare, eu comandandu-le azi la PoRo. Pret manopera 150 RON. Si multe dureri de spate si de degete !

Da, da, stiu, vreti poze. Voi face in acest week-end si le voi posta aici. Sunt multumit totusi dupa atata chin. Si, inca o data, atrag atentia celor ce va comandati masini noi: nu va caciuliti fara motiv, sunt accesorii sau optionale care mai tarziu NU  se mai pot pune deloc pe masina, iar pt altele veti cadea din picioare pana va veti bucura de ele. Asta daca mai gasiti pe cineva dornic de atata migala si sincer, vazand ce inseamna asa ceva, nici macar eu nu le-as mai pune inca o data ! :))

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #66 : Septembrie 03, 2008, 06:57:07 a.m. »
  De aceea l-am apreciat la scena deschisa.  =D>
Portofelul tau chiar s-a indragostit de SDI. :))
Land Rover Discovery 3

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #65 : Septembrie 03, 2008, 12:19:46 a.m. »
Adevarat, Nicu...nu incape comparatie intre cele doua...cu care de altfel am mers saptamana trecuta multi km si de pe o zi pe alta, masini diferite. Dar venind de pe 1.8T nu m-am simtit frustrat pe SDI, pt ca am invatat sa-l exploatez bine si mi-a fost fidel. De aceea l-am apreciat la scena deschisa.  =D>

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()