Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Azot in pneuri intre adevar si legenda  (Citit de 98023 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline F L O R I N

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 3747
  • Octavia 2 , 2.0 TDI 140CP cu DSG
Re: Azot in pneuri intre adevar si legenda
« Răspuns #212 : Noiembrie 20, 2009, 04:30:13 p.m. »
Cum sa fac bre presiunea daca aia mi au pus un manometru sa verifice presiunea si nu a f nevoie de azot. ;)

Offline Harlequin

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1460
  • Auto: SKODA Tour
« Răspuns #211 : Noiembrie 20, 2009, 03:02:55 p.m. »
Deci ai facut presiunea  :D

Offline F L O R I N

• Gold member
« Răspuns #210 : Noiembrie 20, 2009, 03:01:51 p.m. »
Pt ca mi le au verificat aia cand le montam fara a fi nevoie sa completeze.  :78:

Offline Harlequin

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1460
  • Auto: SKODA Tour
« Răspuns #209 : Noiembrie 20, 2009, 02:48:20 p.m. »
Eu nu pot sa spun decat ca,timp de 2 ani jumate nu am facut niciodata presiunea la rotile umflate cu azot,nici cand le am pus iarna pe masina dupa 7 luni de stat in beci unul peste altul,ceea ce ma face sa cred ca este cel mai indicat. Pur si simplu le am dat jos pe cele de vara si le am pus pe cele de iarna.

Daca nu ai facut niciodata presiunea...de unde stii ca sunt ok? :D Okiometric?

"Un grup de cercetatori britanici de la MDS plus unul de cercetatori canadieni de la BGS plus unul de romani de la CFR au descoperit ca azotul tine proaspete anvelopele indiferent daca afara sunt 75 de grade sau -82." Costa ceva sa faci asemnenea afirmatii? Fara suparare, am mai multa incredere in manualul de fizica din Romania decat in "un grup de cercetatori" visat de nu stiu ce artist-ziarist...  :D

Offline radioman

• Expert
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 966
  • Unii se nasc ca un 'original' si mor ca o "copie"
    • Radio Romania Constanta
  • Auto: Octavia 3 /2.0 TDI/150 CP
« Răspuns #208 : Noiembrie 14, 2009, 09:45:35 p.m. »
Ptr Toma Necredinciosu'... ;;)
 Un studiu realizat in SUA a demonstrat ca pneurile care sunt umflate cu azot au o durata de functionare mai mare. 
 In urma unui studiu realizat de Departamentul National de Transport si Securitatea Traficului pe Autostrazi (NHTSA) din SUA s-a ajuns la concluzia ca pneurile care sunt umplute cu mai mult de 90% azot au o durata de functionare mai mare. De asemenea, ele isi pastreaza manevrabilitatea, durabilitatea si rezistenta in timpul rularii.
In cadrul aceluiasi studiu s-a demonstrat ca anvelopele umplute cu azot vor imbunatatii siguranta in timpul rularii si vor avea un efect benefic asupra consumului de carburant. “Rezultatul pe care il asteptam din partea azotului era sa mentina presiunea in pneuri, ceea ce ajuta la conservarea proprietatilor acestora”, a declarat un oficial NHTSA.
In cele 90 de zile de teste de laborator, pneurile umplute cu azot au avut o scadere a presiunii cu doua treimi mai mica decat a celor umflate cu aer. Media pe luna a acestei scaderi de presiune a fost de 1.39 de procente, in timp ce anvelopele umplute cu aer au inregistat o pierdere de 2.13% .
“Cercetarile arata ca pneurile umflate in mod corect isi pot prelugi durata de functionare cu pana la 25% si, de asemenea, scad consumul de carburant al masinii cu pana la 5%”, a declarat Mike Wise, seful Kwik-Fit Fleet, o companie care ofera astfel de servicii.  :082:

Sursa : w w w.automarket.ro/stiri/confirmare-stiintifica-azotul-prelungeste-durata-de-viata-a-pneurilor-26264.html
Skoda Octavia 3 Style /2.0 TDI /2017; VW Polo 2019

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
« Răspuns #207 : Noiembrie 12, 2009, 09:45:46 p.m. »
eu oricum modific mult presiunea in functie tipul de traseu: gropanele urbane sau sosea/autostrada, plus ca diferenta pe spate e chiar mare in functie de incarcatura....so..... ninja3
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline F L O R I N

• Gold member
« Răspuns #206 : Noiembrie 12, 2009, 06:19:30 p.m. »
Eu nu pot sa spun decat ca,timp de 2 ani jumate nu am facut niciodata presiunea la rotile umflate cu azot,nici cand le am pus iarna pe masina dupa 7 luni de stat in beci unul peste altul,ceea ce ma face sa cred ca este cel mai indicat. Pur si simplu le am dat jos pe cele de vara si le am pus pe cele de iarna.

Offline C R I S T I

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 247
  • Auto: 2,5 TDI
« Răspuns #205 : Noiembrie 12, 2009, 05:43:57 p.m. »
Temperatura se pastreaza aceiasi fara sa conteze anotimpul.  ;)

atunci azotul nu e bun iarna!!!
Skoda Superb 2,5 TDI - grila&pleoape Matting Tuning, eleron&ornamente Milotec, SMD light tuning.

Offline F L O R I N

• Gold member
« Răspuns #204 : Noiembrie 11, 2009, 08:25:03 p.m. »
Asta la pneurile climatizate! =))

Da,tratate cu nitroxid de azot,la fel ca la masina lui Batman.  :-B

Back on topic  :71:

Offline king@rthur

• Gold member
  • Locaţia: out
  • Mesaje postate: 1320
« Răspuns #203 : Noiembrie 11, 2009, 08:16:02 p.m. »
 =)) Daca mai deschideti 2 topicuri ca asta nu mai intru in veci pe ala de glume =)) =))

Offline leonard_c

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Iasi,Romania
  • Mesaje postate: 185
  • Auto: 1,6 MPI BSE
« Răspuns #202 : Noiembrie 11, 2009, 07:34:09 p.m. »
Asta la pneurile climatizate! =))
Skoda Octavia 2 Trend 1.6 MPI/102 cp,PDG,2008

Offline F L O R I N

• Gold member
« Răspuns #201 : Noiembrie 11, 2009, 06:02:44 p.m. »
Temperatura se pastreaza aceiasi fara sa conteze anotimpul.  ;)

Offline C R I S T I

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 247
  • Auto: 2,5 TDI
« Răspuns #200 : Noiembrie 11, 2009, 05:54:46 p.m. »
al naibi de google! stie cineva raspunsl la intrebarea mea?
Skoda Superb 2,5 TDI - grila&pleoape Matting Tuning, eleron&ornamente Milotec, SMD light tuning.

Offline F L O R I N

• Gold member
« Răspuns #199 : Noiembrie 11, 2009, 05:46:55 p.m. »
                Azotul este constituentul principal al aerului , încare se găseşte în proporţie de 76% de masă sau 78% de volum . A fostdescoperit în anul 1674 de către Jean Mayow care nu i-a putut stabiliindividualitatea chimică . Lavoisier ajunge la concluzia că aerulconţine pe lângă oxigen un nou element pe care l-a numit  AZOT – fără viaţă.         
În natură azotul este format din N14  şi  N15 în raport atomic de272:1. El se întâlneşte şi sub formă de combinaţii cum ar fi azotatulde potasiu şi azotatul de sodiu . Deoarece face parte din compoziţiaproteinelor , azotul este un component indispensabil organismelor.
Azotul pur se obţine din aer sau din substanţe care îl conţin şi carese pot descompune uşor , de exemplu azotitul de amoniu :
  NH4NO2=  N2 + 2 H2O
            Industrial, azotul se obţine odată cu oxigenul prinlichefierea şi distilarea fracţionată a aerului lichid . Aceasta serealizează prin câteva detente şi condensări succesive , în decursulcărora se produce o scădere de temperatură suficientă pentru separareacomponentelor aerului .
 Conform procedeului G. Claude , aerul uscatşi decarbonat ( prin trecere peste NaOH ) , comprimat şi răcit la -170°C într-un schimbător de căldură , este supus unei detente de la50atm la 5 atm . La baza coloanei se adună aer lichefiat bogat înoxigen , care este constituentul mai puţin volatil ; azotul sub formăgazoasă , se ridică în coloană , străbate refrigerentele şi sub formălichidă , se colectează în rezervorul central de la baza coloanei la-183°C , sub 5 atm . De aici , azotul este recirculat spre vârfulcoloanei unde se produce din nou o detentă , de la 5 atm la 1 atm .Fracţiunea gazoasă , formată din azot practic pur , părăseşte coloanaprintr-o conductă din vârf . Lichidul rămas curge prin talere , seîmbogăţeşte din ce în ce în oxigen , întâlnit în contracurent , seadună sub formă de oxigen lichid aproape pur ( 98% ) . Azotul rămasdupă îndepărtarea oxigenului mai conţine şi gaze rare existente înatmosferă şi chiar urme de
  - 1 -
oxigen . Azotul se păstrează şi se transportă comprimat la 150 atm întuburi de oţel . În stare pură , azotul se obţine prin descompuneretermică a azidei de sodiu sau de bariu:
  2 NaN3 = 2 Na + 3  N2

Azotul este un gaz incolor , fără miros , mai uşor decât aerul . În apăse dizolvă mai puţin decât oxigenul . Azotul nu întreţine arderea şideci nici viaţa ; din această cauză poartă numele de azot , de lacuvântul grecesc azotos =  fără viaţă . Vechea lui denumire este nitrum , adică generator de nitru (  silitră ) ; de aceea i se mai spune şi nitrogen,  iar simbolul, iar simbolul lui a rămas N .

Offline king@rthur

• Gold member
  • Locaţia: out
  • Mesaje postate: 1320
« Răspuns #198 : Noiembrie 11, 2009, 05:32:52 p.m. »
Harle... :-~ poate te trezesti cu azotul scos din roti =))

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 26, 2026, 09:12:57 p.m.]

Cine suntem si ce putem face pt a va ajuta? de vquzby
[Iunie 26, 2026, 10:41:53 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

* Mesaje recente