Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Benzina vs Diesel - in general  (Citit de 106714 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Adytz

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: FOCSANI
  • Mesaje postate: 224
  • Uita-te in retrovizoare! S-ar putea sa fiu acolo.
  • Auto: BKD 2.0 TDI + DSG 6
Re: Benzina vs Diesel - in general
« Răspuns #122 : Februarie 17, 2009, 11:49:52 a.m. »
Am si eu un prieten cu un megane dn 2008 cu motor de 1.4 de 100 de martoage. are consumu mediu 10%, si la a mea am 6.8 mediu pe aproape 4k de kilometri. unde mai pui ca el are nush ce card la benzinaria aia cu Efix si il costa benzina aia ieftina la ei 3.6 lei litru.
El imi argumenta ca plateste putin la RCA  :067: ninja3
Skoda Octavia II  2.0 TDI (BKD) 140 HP, DSG, Maxidot, Pegasus 17", Sasiu Sport, Alarma, Parktronic, Argintiu Briliant.

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
« Răspuns #121 : Februarie 17, 2009, 11:39:51 a.m. »
1.4 benzina economicos?  ninja3
daca asta inseamna ca are consum cat un 1.9 TDI cu putere dubla, sunt de acord
motoare economicoase de 1.4 benzina sunt doar cele montate pe Golf 3 si Polo 6n - 60 de martoage, in rest vax albina
« Ultima Modificare: Februarie 17, 2009, 11:41:49 a.m. de FABIAn RuSu »
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline GTI paua

• Gold member
  • Locaţia: Cj
  • Mesaje postate: 641
« Răspuns #120 : Februarie 17, 2009, 11:34:23 a.m. »
... N-AU o astfel de productie ...
Cum nu?
Au pus diesel pana si pe mandria lor nationala :JAGUAR.  >:)
Priveste in retrovizoare daca te urmeaza ingerul tau pazitor...
....................................

Offline iulian325

• Junior
  • *
  • Locaţia: IASI
  • Mesaje postate: 70
« Răspuns #119 : Februarie 17, 2009, 11:23:25 a.m. »
se compara mere cu pere in cazul in care cine compara are legatura cu mediul auto si deci poate fi obiectiv

dieselul momentan este o moda in .ro (majoritatea soferilor parcurg 10-15000km/an iar drumul zilnic este compus din 2 curse de 15-20 min) unde nu avem autostrazi iar starea drumurilor te fac sa te gandesti de 2 ori inainte de a pleca undeva
in acest caz un motor mic pe benzina este clar cea mai buna alegere avand consum mic si intretinere ieftina
pe de alta parte in cazul masinilor de firma care parcurg 100 000km/an logic motorul diesel este alegerea optima

eu le-am ales pe ambele...

Offline BLiTZ

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 404
  • Newbie! :D
  • Auto: 911
« Răspuns #118 : Februarie 17, 2009, 10:53:56 a.m. »
...Vrei o chiulasa mai speciala? Gasesti in UK.
Vrei o axa cu came mai speciala? Gasesti in UK in "N" versiuni,gata facuta.
Vrei pistoane sau biele mai speciale? Gasesti in UK.
Sunt buni in domeniu,dar nationalisti...
Chiar eram curios sa vad daca zici :) si-ai zis. Desigur, nu zic nu! Pe partea de performanta, mai departe de utilizarea de zi cu zi, sunt foarte buni. Au atatea nume in motorsport. Eu insa ma refeream la masinile de zi cu zi: N-AU o astfel de productie :P. In fine, sa-i lasam!
Ești prost și vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Ești cel mai prost? Aprinde și stopul de ceață (sau stopurile de ceata)! ©Ioana

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • FABIA 1.9
« Răspuns #117 : Februarie 17, 2009, 10:41:58 a.m. »
englezii sunt niste arogranti prosti care stramba din nas cand aud de diesel.
crezi? poate "formatorii de opinie" din emisiunile lor televizate...
englezul de rand e mai pragmatic - de ce oare Fabia RS diesel a reprezentat in GB 18% din totalul vanzarilor de Fabia (iar la noi abia sunt cateva) ? e drept raportat la puterea noastra de cumparare, pretul respectiv era prohibitiv sau te trimitea la o clasa superioara; insa la ei, unde asigurarea te usuca, avantajul RSului l-a reprezentat includerea intr-o clasa inferioara de asigurari
oricum "aroganta" asta benzinareasca exista peste tot, inclusiv la noi, motivatiile fiind de regula ipocrite (ca pute, ca zgomot)
recunosc ca si eu am avut "apucaturi" din astea pana sa conduc mai mult un diesel
cu o benzina sunt de acord atunci cand imi furnizeaza la consumul respectiv o putere mult superioara unui diesel, proportional cu acest consum - adica sa zicem ca pe un diesel de 2 litri ma multumesc 200 cai - proportional astept 300 cai de la un bezinar cu cilindree similara - daca nu-i are, aleluia, verdict :"submotorizat" :D

Offline GTI paua

• Gold member
« Răspuns #116 : Februarie 17, 2009, 10:13:48 a.m. »
Ma refeream strict la CR.
Iar ca sensibilitate datorata carburantului ,ma refeream la defectiuni datorate carburantului.Daca impuritatile nu le luam in calcul (elementele filtrante facandu-si treaba),nu la fel stau lucrurile cu apa,care in cazul unui benzinar nu aduce daune atat de mari ca in cazul unui diesel,ca sa nu mai pomenim de motorina speciala pentru iarna.
Varianta cu PD nu o iau in calcul ,deoarece nu reprezinta nici prezentul si nici viitorul.Versiunile de motorizare cu PD sunt aproape strict productie pentru est. Deocamdata.Motoarele cu PD nu pot fi aduse la o norma de poluare superioara.
Pe Skoda am intalnit pe versiunile RS prima motorizare diesel  si cred ca este singura,deci nu ma mira reactia englezilor,care intre noi fie vorba sunt cei mai buni preparatori de motoare.Vrei o chiulasa mai speciala? Gasesti in UK.
Vrei o axa cu came mai speciala? Gasesti in UK in "N" versiuni,gata facuta.
Vrei pistoane sau biele mai speciale? Gasesti in UK.
Sunt buni in domeniu,dar nationalisti;e treaba lor,insa de multe ori au dreptate.
In privinta motorizarilor si transmisiilor,Skoda are un foarte mare avantaj preluand de la VW versiunile deja "trecute" ,insa carora li s-au rezolvat problemele tehnice.
La un vs. de acest gen nu se cere o concluzie,motorizarea aleasa ar trebui sa fie in mod normal in functie de necesitatile fiecaruia ,lucru care nu se intampla intotdeauna.
Stiu persoane care fac 5-7000 km pe an,au cumparat diesel si care avand motorina cumparata in septembrie inca in rezervor,le aduce defectiuni tehnice la o utilizare in decembrie.
« Ultima Modificare: Februarie 17, 2009, 10:28:04 a.m. de M i c u t z u »

Offline BLiTZ

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #115 : Februarie 17, 2009, 08:58:56 a.m. »
Ce pun in balanta la "benzina vs diesel" d.p.d.v tehnic...
Ai enumerat plus-uri si minus-uri; o concluzie?

Totusi, am niste nelamuriri:
1. de ce consideri ca PD-urile (sa zicem, doar ele sunt majoritare in momentul asta pe piata skoda, mai avem pana intra CR-ul in paine) sunt mai sensibile la motorina? Mie personal nu mi se pare. Dupa 4,5 ani de service Skoda pot sa spun ca PD-uri au avut o rata extrem de mica de defectare (indiferent de cauze; nu luam in considerare PD-urile piezo de pe BKP-ul ce echipa Passat B6). Iar motorina de pe piata, care mai nou trebuie sa respecte norme EU5, este de e medie (ma refer aici la grupurile mari si nu la statii de cartier).
In alta ordine de idei, ai luat in considerare pretul pentru injectoare de MPi sau de FSI?
In plus eu sunt de parere ca benzinarul este mult mai expus la calitatea indoielnica a carburantului.

2. La care pompa de inalte te referi? la cea de pe PD sau de pe CR? cea de pe PD are la randul ei o rata de defectare aproape insignifianta, parerea mea din nou.

Master, Fabian: daca viitoarea fabie rs va arata ca cea din imaginea de la promotor, sigur mi-o voi lua. P.S. englezii sunt niste arogranti prosti care stramba din nas cand aud de diesel. Acum, (aici urmeaza sa zic o prostie), stamba din nas la 170CP turbo benzina? Personal nu dau 2 lei pe parerile lor (de formatori de opinie) de mari critici!

Master, din niste surse stiu ca skodarii au insistat la Vw sa dezvolte impreuna 1.4TSi-ul la 200CP. Acum, la cum mi-a placut 140CP-ul ala de pe G5... cred c-ar fi si ala minunat pe fabie.
« Ultima Modificare: Februarie 17, 2009, 09:03:42 a.m. de BLiTZ »

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • FABIA 1.9

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #113 : Februarie 16, 2009, 11:06:19 p.m. »
Un alt zvon ar zice ca noua fabia RS va fi echipata cu un 1.4 TSi pe la vreo 200CP.

E doar un zvon, noua Fabia RS va avea 160-170CP maxim, e doar "familista" grupului, Seat va avea probabil 180CP minim.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline GTI paua

• Gold member
« Răspuns #112 : Februarie 16, 2009, 10:42:41 p.m. »
Ce pun in balanta la "benzina vs diesel" d.p.d.v tehnic,referindu-ma doar la un benzinar turbo vs. un diesel cu common rail?
-pret de achizitie aproape egal
-ambele motoare au ECU
-ambele motoare au injectoare ( de 3 ori mai scumpe la diesel, si mult mai sensibile la un carburant prost)
-ambele au bujii,insa cele cu scanteie sunt mai ieftine cu o treime decat cele cu incandescenta,insa daca luam in balanta durata lor de viata (35k km scanteie si 100k km incandescenta) putem considera scor egal.
-turbo la benzinar mai scump decat la diesel
-ambreiajul mai ieftin la benzinar (ca sa nu mai pomenim de volanta dubla a unui diesel  :D)
-benzinarul are o pompa de carburant ,iar dieselul doua ,dintre care cea de inalte cu un cost prohibitiv.
-suporti motor/cutie mai ieftini la benzinar
-EGR se defecteaza mai des la diesel decat la benzinar,stilul de condus avand o influenta devastatoare
-filtrul de particule la diesel ,mai scump si greu de intretinut ,decat un catalizator de benzinar cu sondele lambda aferente.
-electronica benzinarului este mai "stufoasa" ,deci risc potential de defectare mai mare
-benzinarul mai silentios si fara vibratii ,comparativ cu un dieselar
-benzinarul se incalzeste mai repede
-consum incontestabil mai mic de motorina decat benzina (rentabilitatea majora a unui diesel)
-valoarea la revanzare mai mare la un diesel
« Ultima Modificare: Februarie 16, 2009, 10:54:33 p.m. de GTI paua »

Offline BLiTZ

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #111 : Februarie 16, 2009, 10:17:29 p.m. »
GTI, eu n-am avut ocazia sa-l testez pe viraje. Din pacate n-am parcurs decat linii drepte insa este intr-adevar mortal, echipat cu cutie cu 6 rapoarte, relativ scurte mmmm, sound-ul exceptional si cat de cat discret. Totusi mi s-a facut frica pe la 180km/h (in tr.4 la rosu)... batea un usor vant laterat si efectiv am avut impresia ca daca misc putin de volan ma rastorn (evident ca nu era asa dar senzatia asta am avut-o din pricina faptului ca este extrem de usor golful cu 1.4).

Totusi, sa revenim versus-ul din topic: am impresia ca un benzinar (si de cilindree relativ mica in general) sufera mai mult la variatia calitatii combustibilului... dieselul in schimb cred ca compenseaza intretinerea si pretul mai scump cu o fiabilitate mai buna si consumuri mai mici (evident doar in cazul in care este corect exploatat).

Offline !onutz

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 54
« Răspuns #110 : Februarie 16, 2009, 09:53:51 p.m. »
avantajul la TSI este ca are si turbo si compresor si trage si in turatii joase si in turatii inalte....asa se justifica de ce golf GTI iese pe 2 in favoarea unui golf GT(170cp TSI)
Octavia II Elegance, APR STAGE I 1.9TDI

Offline GTI paua

• Gold member
« Răspuns #109 : Februarie 16, 2009, 09:22:34 p.m. »
Ca tot ai pomenit de 1.4 TSI ,l-am probat pe Golf varianta de 170 CP si...este un fenomen  @-) .
Putere multa la o greutate foarte mica,fapt ce duce la o echilibrare optima a masinii si o stabilitate mai buna in curbe.Datorita taxelor de tot felul ,aceste motorizari mici dar potente sunt viitorul in industria auto.

Offline BLiTZ

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #108 : Februarie 16, 2009, 08:43:50 p.m. »
GTI, apropos, 1.4 TSI de la VW ai incercat? Ti-l recomand cu caldura pe cel de 140CP, deasemenea cu 2 compresoare. Mi s-a parut de-a dreptul senzational. Mai este varianta de 120CP dar nu are decat turbocompresor si mai este si o varianta pe la 170CP dar pe aia nu am incercat-o. Se zvoneste ca pe stand a fost dus pana undeva pe la 220CP dar apar probleme mari de racire. Un alt zvon ar zice ca noua fabia RS va fi echipata cu un 1.4 TSi pe la vreo 200CP.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de Iulian M
[Aprilie 06, 2026, 12:50:32 a.m.]

* Mesaje recente

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de james kilowatt
[Aprilie 17, 2026, 05:21:12 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 01:07:59 p.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]