Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Judge: Toyota Land Cruiser 100 4.2 l Diesel (2002)  (Citit de 33015 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
Re: Judge: Toyota Land Cruiser 100 4.2 l Diesel (2002)
« Răspuns #11 : Iulie 15, 2011, 02:22:58 a.m. »
cum de nu are filtru de polen???

in rest sa te bucuri de ea. eu mai dau la coclauri un j12 si te-as sfatui sa nu tii anvelope uzate sub 50% bazandu-te pe 4x4.

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #10 : Iulie 14, 2011, 03:38:52 p.m. »
Wow, mașina e super, să ai parte de ea! La ce dotări are, e ca și cum ai levita cu fotoliul din sufragerie peste coclauri  :))
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #9 : Iulie 14, 2011, 01:09:01 p.m. »
Pasiunea asta cu expeditiile le am si eu dar sa stii ca nu le pot sustine financiar actualmente...decat folosind integrala de strada. Y60-ul ar fi fost o nebunie de-a mea si am fost aproape anul trecut in primavara asa iau unul LWB cu 5000 :D
Avea chederele parbriz cromate, A/C, oglinzi/geamuri el, OME, MRL ... pt cunoscatori (eu aspiram sa devin unul pe atunci)
Dar a aparut ceva si l-am ratat la mustata...apoi in iunie-iulie m-am felicitat :))

Este super ca-ti poti permite un HDJ...putine masini mai sunt azi ce erau acum 10 ani (doar Toyota mai oferteaza masina off-road cu adevarat, restul sunt jucarii...DIN PACATE :( )
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline judge

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1180
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #8 : Iulie 14, 2011, 12:59:00 p.m. »
Multam Doru! Bag de seama ca esti familiarizat cu fenomenul. Eu greu sa mai gasesti Y60-uri si HDJ80-uri in mintile lor. Eu de-asta m-am dus catre HDJ100. 120-ul e alta mancare de peste, eu m-am ferit de ea.

Nu are frigider ARB pe ea, ci doar coolbox-ul original. Vreau sa ii pun la anul frigider ARB alaturi de sertare, dar va insemna multi bani. ARB si-a diversificat mult gama, au intrat puternic si pe accesorii.

Iacata si cateva explicatii pentru cei care ar fi interesati: blocantul central nu conteaza, este prezent doar pe masinile cu 4x4 permanent. La Y60 de exemplu nu exista blocant central.

Cat despre blocanti fata-spate: stiu masini de concurs care nu au blocant fata. Eu pe Y60 am blocanti fata-spate ARB, dar fata o blochez extrem de rar. Singura masina care dupa stiinta mea are 3 blocanti standard (de fabrica) in acest moment este Mercedes G-Klasse.

In plus, LC100 are IFS (independent front suspension), deci s-a renuntat la puntea rigida fata (e prezenta doar pe HDJ105, modelul australian), asa ca nu mai vine cu blocant fata. Inteleg totusi ca se poate pune blocant fata (aftermarket) si pe IFS.

Blocantul fata pe o masina de sosea sau expeditie e overkill. In plus, nu stiu daca ati condus masini cu blocantul fata activat - nu mai ai directie. De ce? Pentru ca puntile merg pe principiul diferentialului liber, intrucat atunci cand iei o curba, roata din interior parcurge o distanta mai mica decat roata din exterior, astfel incat ele trebuie sa se miste liber una fata de cealalta. In momentul cand ai activat blocantul, practic fortezi rotile sa se miste sincron, ceea ce face aproape imposibila virarea. Se simte activarea blocantului si pe spate, pe fata e dezastruos.

Mai mult, cred ca majoritatea l-ar fi activat si in conditii in care nu ai nevoie (de ex. pe asfalt) si atunci te-ai trezi cu plangeri legate de grupuri fata sparte si accidente produse datorita pierderii controlului.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #7 : Iulie 14, 2011, 11:56:57 a.m. »
Vulpea zice uitandu-se la struguri: daca avea 3 blocanti...ma inclinam ! :))

S-o stapanesti sanatos ! Acum vreo 1-2 ani visam la un patrol y60 2.8rtd sau toyota hdj80 cu 3 blocanti...dar m-a linistit Boc.

Are frigider ARB ? S-au lasat de accesorii caroserie si s-au apucat oamenii de electrocasnice ? :))
« Ultima Modificare: Iulie 14, 2011, 01:02:58 p.m. de A V A T A R »
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #6 : Iulie 13, 2011, 11:29:43 p.m. »
@M i c u t z u, ff_2004_06 & roberto: multumesc pentru urari, chiar apreciez!

Avea 204 CP - nu stiu cati au scapat. Mie mi se pare foarte greoaie, dar sper sa nu fie din cauza cailor fugiti, ci din alte doua motive: (i) cutie automata (foarte puturoasa, 4 trepte, groaznica la fuga, dar buna la tras); si (ii) greutate fenomenala (2600 kg la gol).

In mod cu adevarat suprinzator, chiar existau toate dotarile respective. Pana la urma, Land Cruiser 100 (si acum 200, dar nu insa 120 si acum 150) sunt un fel de S-Klasse al masinilor de teren (la Mercedes nu veti crede ce dotari si performante are G-Klasse - nu are legatura cu GL sau ML, asa cum 100 sau 200 nu au legatura cu 120, respectiv 150).

Gasisem una chiar mai dotata si mai noua (vroiam sa imi iau una post 2003 care avea noua cutie in 5 trepte), insa sunt 2 probleme: (i) astea mai noi sunt chiar mai scumpe (troacele astea isi pastreaza valoarea ceva de speriat, in genul G-Klasse); si (ii) cea pe care o gasisem nu prea era in mintile ei (nu fusese foarte bine ingrijita si in plus fusese suita atat de bine pe o stanca ca i-au strambat urechea de la sasiu unde se prinde bascula, iar eu la chestii de-astea ce tin de sasiu nu ma bag).

Asigurarea nu e mult, cred ca am dat pe RCA RON 650 pe un an de la un asigurator cat mai ok (ca regula eu imi fac si RCA-ul de la firme cat mai serioase ca sa evit problemele - daca RCA-ul nu deconteaza cum trebuie, poti fi dat in judecata si tu alaturi de asiguratorul RCA de catre asiguratorul CASCO al celui prejudiciat).

Nu stiu daca are sens sa ii fac CASCO si mai apoi nu stiu daca imi face cineva CASCO la o troaca atat de veche - asiguratorii cam ocolesc masinile peste 8 ani. Ea a costat dupa negocieri EUR 12.500. Sunt destul de sigur ca se putea si mult mai bine, dar asta e. Impozitul in CT e RON 6.000 pe an pentru 4200 cmc - stiu asta sigur de la Patrol-ul 4.2 benzinar. In alte localitati e mai scump - poate ajunge si la RON 8.000.

Daca e cineva interesat de masini de expeditie si accesorii, imi va face placere sa va raspund cat de bine pot.

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #5 : Iulie 13, 2011, 11:23:25 p.m. »
Jos palaria ! :082: Ce sa zic.......frumoasa pasiune ai.
Land Rover Discovery 3

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #4 : Iulie 13, 2011, 09:31:37 p.m. »
Faina masina, sa te bucuri de ea!
Existau toate dotarile enumerate in 2002?  :-o
De curiozitate: cat a costat? Si cam care sunt costurile cu ea (asigurari, impozit...)?
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #3 : Iulie 13, 2011, 07:52:18 p.m. »
Sal!E faina bestia.Cati cp are/avea? Ce greutate are?Sa va poarte cu bine prin toate locurile posibile :082:
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #2 : Iulie 13, 2011, 02:45:13 p.m. »
Alte cateva poze si chestii majore de facut:

(1) jenti (sunt cam varza) si anvelope - asta stiu ca o sa ma doara rau la buzunar, sa vad daca pot salva jentile actuale (sablat si revopsit).

(2) 2 sertare expeditie ARB, unul cu cu podeaua superioara rulanta pentru frigider (pentru cei mai putin familiarizati, e vorba de 2 sertare de 1 m si ceva lungime care se pun unul langa altul in portbagaj, ajuta la organizarea prin masina, suporta pana la 100kg sarcina si pot fi incuiate).

(3) frigider ARB 60l.

(4) parasolar (FoxWing?) legat de Rhino Rack.

(5) tinichigerie.
« Ultima Modificare: Iulie 13, 2011, 03:01:53 p.m. de judge »

Offline judge

• Gold member
Judge: Toyota Land Cruiser 100 4.2 l Diesel (2002)
« Răspuns #1 : Iulie 13, 2011, 02:30:30 p.m. »
Si desi probabil nu va interesa pe nimeni, iacata detalii despre noua masina de expeditie (asta pentru ca Patrol-ul va intra la taiat pentru a fi exclusiv de concurs, asa ca adio masina de expeditie).

Ergo: e o Toyota Land Cruiser 100 din 2002 cu 215.000 km la bord, motor diesel 4.2 l (6 in linie), 204 CP, cutie automata (4 viteze), blocant central si blocant spate.

Dotari (aici o sa muriti de ras): airbag-uri frontale, laterale si cortina, climatronic (FARA filtru de polen), suspensie ajustabila pe inaltime (3 niveluri), suspensie variabila (confort vs. sport, 4 setari), tapiserie piele, scaune electrice ajustabile pe 8 directii (memorie pentru sofer), coloana volanului ajustabila electric, cu memorie si retractabila automat, cruise control, senzor de ploaie, volan cu comenzi audio, incalzire in scaune, oglinzi electrice, incalzite, rabatabile si in R se lasa automat in jos, incalzire auxiliara (nu webasto, e o pompa auxiliara cu comanda proprie, frigider (chiar e frigider) cu 2 setari in cotiera, magazie 6 CD-uri integrata in bord, CASETOFON, control independent ventilatie pe spate, spalatoare pentru faruri (nu sunt Xenon), senzori de parcare spate si camera video marsarier (ambele aftermarket, dar FOARTE utile), multe boxe (foarte bune pe fata, cam slabe pe spate), antena retractabila electric, folie pe geamurile din spate si luneta (DIN PACATE, voi vedea cum poate fi data jos).

Desigur ca are niste probleme (chiar acum masina e in service), dar se vede ca a fost bine ingrijita.

Am comandat deja un Rhino Rack si abia astept sa vina si sa pun cortul Hannibal pe ea.

Am facut cam 1.000 km cu ea, consum de 15% in oras si 13% in afara. Afara am mers pe cruise 130 kmh, si am urcat pana la 170 kmh in cateva depasiri. Se comporta al naibii de bine. E insa puturoshica, si dupa ce m-am suit in Patrol-ul 4.2 benzinar am zis ca decolez.

Anyhu, troaca asta ma face foarte fericit, abia astept sa bat o bucata din tara cu cortul pe ea. E foarte linistitor sa stii ca radar-ul nu are de ce sa te ia...

Iacata si niste poze facute in Vama. Pentru interior am folosit un obiect foarte larg (fisheye), asa ca pozele au distorsie.

Nu faceti glume pe seama numerelor, vor fi schimbate cat de curand pe CT. :)
« Ultima Modificare: Iulie 13, 2011, 03:00:24 p.m. de judge »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()