Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Probleme tehnice Octavia II FL 1.8 TSI DSG7  (Citit de 34034 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
Re: Probleme tehnice Octavia II FL 1.8 TSI DSG7
« Răspuns #77 : Februarie 09, 2015, 09:38:40 p.m. »
Pare sa fie un ambreiaj dar cel mai bine faci o diagnoza si cumperi piesa/piese doar dupa diagnoza si dupa ce esti sigur ca mecanicul e de incredere.
La o cautare rapida, un kit ambreiaj pentru DSG7 e pe la 500 de euro la care se adauga manopera.
Fiind vorba de o piesa "sensibila", nu as schimba-o oriunde.

Mecatronicul nou e mai scump din cate stiu (~1000 euro) asa ca sper sa fie ambreiajul in cel mai rau caz.

Poti citi si primi asistenta aici: http://www.skoda-club.ro/index.php?topic=9082.0

Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline sorinb

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 15
  • Doar Inscris
  • Auto: Sk O2_LK DSG 1,8 160
« Răspuns #76 : Februarie 09, 2015, 07:13:12 p.m. »
NU DA Quote la ultimul mesaj,foloseste reply!!!!

Dap! Acum m-ai putea te rog lumina si pe mine (crede-ma ca sunt complet pe langa subiect) ce presupune sau mai bine zis, cam cat ar trebui sa ma coste sa repar o asemenea problema?  Adica, un ambreiaj sau mecatronicul? Ideea este , asa cum precizam si in postarea anterioara, ca sunt in Bulgaria, iar daca acei oameni imi vor zice o suma, habar nu am daca este bine sau nu :(  ; iar altcineva mi-a pomenit "un amanunt" legat de un filtru de aer, sau cam asa ceva :(
« Ultima Modificare: Februarie 09, 2015, 07:28:30 p.m. de M i c u t z u »

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3203
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #75 : Februarie 09, 2015, 07:02:46 p.m. »
Pai probabil problema binecunoscuta, ambreiajele  sau mecatronicul!

Offline sorinb

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 15
  • Doar Inscris
  • Auto: Sk O2_LK DSG 1,8 160
« Răspuns #74 : Februarie 09, 2015, 06:57:15 p.m. »
Buna seara! Revin cu o problema si sper sa primesc ajutorul vostru, din nou :) ! Astazi, am intrat in depasire si am trecut din modul Drive D in Sport S, iar dupa ce am revenit pe banda mea, m-am pomenit ca s-a intamplat ceva cu masina, in sensul ca mi s-a aprins lampa care semnalizeaza noxele, gazele, etc. , iar masina nu a mai functionat decat in vitezele D1, D3, D5, D7. Cand vroia sa treaca din D1 in D2, parca trecea un hop :(, iar apoi afisa direct D3, sau D5, acest afisaj palpaind, nu ramanand continuu! Ce credeti ca ar putea avea? Va astept ca de obicei, cu orice fel de sugestii, tinand cont ca in acest moment sunt in Bulgaria, iar bulgarii cu engleza sunt ca babele cu mitraliera :(. Am dus-o la reprezentanta din oras, Burgas si astept pentru maine un diagnostic !
Multumesc mult de sfaturi, in caz ca aveti :)

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #73 : Noiembrie 25, 2011, 11:31:09 p.m. »
Stiu ca nu are. I-am explicat care e treaba si la mine.

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Cont sters
« Răspuns #72 : Noiembrie 25, 2011, 11:20:59 p.m. »
Bre, omul nu are ambreiaj. Ce sa calce? I-a explicat judge care-i treaba...

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #71 : Noiembrie 25, 2011, 10:57:24 p.m. »
Daca am ESP cuplat pe loc io nu pot sa o turez mai mult de 4000 RPM. Ca sa pot face asta trebuie sa decuplez ESP si sa calc ambreiajul. Cu ESP decuplat si cu ambreiajul necalcat tot nu se dureaza peste 4000RPM.

Daca nici in mers la tine nu se duce mai sus de 4000rpm atunci are o problema masina ta....

Offline ST76

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 48
  • Doar Inscris
  • Auto: Sk O2, 1.8TSI, DSG7
« Răspuns #70 : Noiembrie 25, 2011, 09:49:45 p.m. »
ai dreptate, mi-am dat seama ca nu am fost prea clar (abia am intrat in casa si am incercat sa scriu cat mai repede pana ma ia fi-miu in primire si ma trage de la calculator, sa ma joc cu el). Am sesizat limitarea asta la un semafor si am incercat apoi si in mers sa o turez, pe S, insa datorita portiunii scurte cu drum mai liber nu am putut sa o turez mult (ca timp si ca numar turatii) - am avut insa senzatia ca s-a "taiat" tot la 4.000 de ture. Acum cred ca am precizat mai bine. Cred insa ca daca era o problema, ar fi aparut ceva si pe display?!

Offline judge

• Gold member
  • Mesaje postate: 1180
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #69 : Noiembrie 25, 2011, 09:38:40 p.m. »
Da, in neutru nu se tureaza mai mult. Nu prea inteleg, si in primul post te-ai contrazis de fapt: intr-un loc ai spus ca nu merge nici in mers, la sfarsit ai spus ca nu ai putut sa testezi.

Deci: ai bagat-o in S si ai turat-o pe loc sau in mers?!

Offline ST76

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #68 : Noiembrie 25, 2011, 09:36:27 p.m. »
am incercat pe o portiune de drum scurt sa ii dau S si tot nu a urcat mai mult de 4.000 ture. Esti sigur ca nu urca mai mult de 4.000 pe loc?

Offline judge

• Gold member
  • Mesaje postate: 1180
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #67 : Noiembrie 25, 2011, 09:28:47 p.m. »
Chill, in neutru nu se tureaza mai mult de atat. E ok.

Offline ST76

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #66 : Noiembrie 25, 2011, 09:27:26 p.m. »
salutare, a parut si un simptom foarte clar - am sesizat in seara asta din intamplare, ca masina nu se tureaza mai mult de 4.000 ture, nici pe loc nici in mers. Pe loc fiind, tin apasata pedala la maxim pe acceleratie si ajunge turometrul aproape de 4.000 ture, si apoi scade un pic, dupa care pedala fiind tot apasate, revine pana aproape de 4.000 dar tot nu poate sa treaca. Motorul nu se opreste. In mers nu am putut sa imi dau bine seama, insa pare sa traga ok. Nu am avut spatiu sa probez ce se intampla in mers cand ajung la 4.000 ture.

Acum stau sa imi pun intrebarea daca e de la acel test dyno sau de la o problema mai veche pe care eventual dyno a scos-o mai repede la iveala..

Offline satlantis

• Gold member
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 1033
  • Auto: yeti 1.4 tsi
« Răspuns #65 : Noiembrie 22, 2011, 04:45:41 p.m. »
E posibil sa fie uleiul mai slab calitativ, dar sigur respecta norma motorului respectiv si sigur nu este o petarda.
1.4 tsi... de la 1.8T

Offline ARM77

• Expert
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 693
« Răspuns #64 : Noiembrie 22, 2011, 03:56:12 p.m. »
Uleiurile Originale,Ford ,GM , BMW... etc ,sunt uleiuri ieftine si proaste.Nu zic ca nu sunt si exceptii ,dar foarte putine.
Iwolffy de ce crezi ca este mai ieftin uleiul Ford decat Mobilul: simplu - e o petarda de ulei.Gandeste-te ca in pretul unui bidon de ulei trebuie sa se regaseasca aditivi, ambalajul, stocarea,manipularea....De ambalat trebuie sa il ambaleze,de stocat si transportat,trebuie,atunci unde sa se faca un rabat ? La calitate....
Foste:Felicia 1.9D/2xFabia Sedan 1.9SDI/Fabia Combi 1.9TDI

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #63 : Noiembrie 22, 2011, 10:04:27 a.m. »
Cred ca ulei Mobil de care ai pus tu voi incerca si eu la urmatorul schimb.

Omul care a facut testul cu uleiul ford , avea 2 motoare identice , 2 pompe de nu mai stiu ce , si in unul a pus chiar ulei Mobil si in altul ulei Ford ( 5W30 ambele cu specificatiile Ford ACEA A1/B1 )  . A calculat numarul mediu de ore de functionare  a unui motor ce face 15.000 km si pe baza orelor de functionare a pompelor lui a dedus cam pe la ~8000 km uleiul de la ford isi pierdea din proprietati si il consuma. Completa si iara consuma si tot asa.

Bine acolo mai era o problema: Toate piesele de la Ford pe original sunt mai scumpe decat cele pe producator, mai putin uleiul. 5 litri de ulei ford 5w30 costa ~ 130 RON de aici si semnele de intrebare.  Daca e cineva interesat pot cauta link-ul cu testul facut ....

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()