Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi cumparare/configuratie masina noua  (Citit de 109996 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline stefanB

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 40
  • Auto: 2.0 TSI 4x4 DSG7 190
Re: Sfaturi cumparare/configuratie masina noua
« Răspuns #1123 : Azi la 12:58:10 a.m. »
La Passat te-ai uitat?

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 5175
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #1122 : Decembrie 19, 2025, 12:32:29 p.m. »
Golf Variant e putin mai inalt decat Golf hatchback, dar tot as da cu botul in borduri daca nu as fi atent. Din fericire sunt obisnuit de la Honda sa casc bine ochii la borduri, nu ar fi un inconvenient. Mai rau este cand ies cu spatele din parcarile in spic, trebuie sa ma asigur bine ptr ca nu vad nimic pe lateral din cauza faptului ca masina e joasa.
@cristeammm: din pacate la Tiguan am gasit doar 2 culori pe stoc; negru si gri sobolan, nici una nu imi place ptr ca prefer culorile deschise. Funny este ca gasisem un Tiguan albastru-bleu la programul Rabla din luna noiembrie, ma intelesesem cu dealerul la pret, si cand sa ma duc la dealer sa ma inscrie in program, ma trezesc ca Administratia Fondului de Mediu mi-a scos cele 2 vouchere din cont. Am ramas perplexi si eu si dealerul. Nici acum nu am inteles motivul ptr care mi-au anulat voucherele.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3662
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #1121 : Decembrie 19, 2025, 10:59:32 a.m. »
15000 de e ar fi un pret foarte bun

Nu la urcat borduri ma refeream, la parcat in fata lor, parcarile perpendiculare sau in spic
La noi cel putin sunt super inalte, si intri cu spoilerul in ele. Golful probabil e tot assa jos, sau pe aproape

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1120 : Decembrie 19, 2025, 09:19:52 a.m. »
Asa m-am gandit si eu, daca nu este 4x4, nu ai mare avantaj daca e SUV. De parcat pe borduri nu se mai pune problema in Bucuresti, s-au montat stalpisori peste tot, iar daca gasesti o zona fara stalpisori apare politia locala si iti blocheaza roata. In niciun caz nu imi iau masina pentru parcat pe borduri. Tiguanul are tousi un confort aparte, si spatiu mare la interior, este mai bine facut decat Golful. Cred ca voi merge totusi pe Golf datorita dinamicii si manevrabilitatii mai  bune, mai ales ca mai am un SUV 4x4 in familie, parca nu imi mai trebuie unul.
Pe Honda sincer nu stiu cati bani voi lua, sper undeva in jur de 15 000 euro.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3662
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #1119 : Decembrie 19, 2025, 08:23:15 a.m. »
Depinde la ce vrei sa o folosesti
Singurul plus la un Tiguan cu tractiune fata ar fi inaltimea fara de borduri
Bordurile imense din ultima perioada ma fac sa ma ingrozesc la parcarile cu meganul. SKoda cu pachet de drumuri grele era mult mai inalta in fata, bine si alta forma de spoiler.

Nu as lua SUV fara tractiune 4x4, centru de greutate mai ridicat, tendinta de a crede ca poti intra oriunde dar vei avea mari probleme cand vei ramane impotmolit, etc
Cu aia mai joasa , macar nu intri sau stai acasa cand zapada e cat masina

Honda cat merge la vanzare?
« Ultima Modificare: Decembrie 19, 2025, 08:35:38 a.m. de bogdanpiatra »

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Mesaje postate: 948
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1118 : Decembrie 19, 2025, 08:04:32 a.m. »
Poate sunt subiectiv dar din punctul meu de vedere tiguanul este unul dintre cele mai frumoase suv-uri compacte in acest moment. Banuiesc ca ambele sunt cu tractiune fata. Daca nevoia de spatiu in portbagaj este factor decisiv atunci castiga golf-ul. Daca conteaza mai mult spatiul interior este un plus pentru tiguan. Eu as alege fara sa stau pe ganduri tiguanul daca diferenta de pret si ulterior de consum nu ar reprezenta un impediment. Orium ambele sunt masini bune iar motorul de 1.5 tsi este laudat prin toate prezentarile de pe net.
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1117 : Decembrie 18, 2025, 09:12:50 a.m. »
Profitand de programul rabla din aceste zile, ma gandesc serios sa imi achizitionez o masina noua. Dupa indelungi testari si analize, au ramas in finala VW Golf variant si VW Tiguan, ambele cu motorizari 1.5 TSI 150 CP mild hybrid, ambele masini fiind pe stoc. Pe interior arata cam la fel, cu un plus pentru Tiguan care are materiale mai de calitate, inlcusiv pe fatetele usilor, plus suport lombar electic la scaunele din fata si spatiu berechet. La condus mi s-a parut mai placut Golful variant, pentru ca este mai manevrabil si cu o vizibilitate mai buna. Spatiul pe locurile din spate este bun si la Golf variant, masina bine antifonata, si foarte luminoasa ptr ca are plafon panoramic. In schimb Tiguanul are si mai mult spatiu (mai ales pe lateral si inaltime), dar vizibilitatea este slaba de tot pe distante mici; din cauza botului ridicat nu vedeam cat mai am pana la obiectul din fata, ceea ce este un mare inconvenient. Si latimea este o problema la Tiguan, la 1.86 m latime cam greu sa o bagi in parcarile noastre. La dinamica avantajul este in favoarea Golfului, la viteze mari se duce mai bine decat Tiguanul. Ca pret, tot Golful este in avantaj, fiind cu 5500 euro mai ieftin. Ma rog, cam acestea ar i avantajele si dezavantajele, voi ce ati alege daca ati fi in locul meu?
« Ultima Modificare: Decembrie 18, 2025, 09:17:13 a.m. de vizitator »

Offline Daniel

• Moderator General
  • Mesaje postate: 2789
  • Garfield I'm not always right, but I'm never wrong
  • Auto: Tivoli Grand, 1.5 GDIT 163 CP
« Răspuns #1116 : Decembrie 14, 2022, 02:45:50 p.m. »
Si eu apreciez ca 150 CP sunt cam la limita pentru caroseria asta. Dar, pentru ca nu am condus, va redau o apreciere de la un test drive facut de Automarket in 2016, cu un motor TSI de 1.4, dar tot de 150 CP: Este vorba despre celebrul TSI de 1.4 litri, capabil să dezvolte 150 de cai putere și un cuplu motor de 250 de Nm.[/size]La prima vedere nu par prea multe resurse, mai ales când ne referim la cuplul motor. Din fericire, el este livrat pe o plajă mare de turații, cuprinsă între 1500 și 3500 de rotații. Dincolo de această zonă, motorul pe benzină pare că gâfâie. Mașina cântărește o tonă și jumătate, ceea ce ar putea să vă sugereze ideea unui diesel, care vine cu mai mult cuplu.
Skoda Fabia Sedan Elite, 1.4 MPI, benzina, 16 V, 101 CP
Fosta Skoda Octavia 2 Elegance, 1.8 TFSI, 16 V, 160 CP

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1115 : Decembrie 14, 2022, 02:29:44 p.m. »
1)Eu zic ca nu merita diferenta de 5000 euro in plus ca sa iti iei diesel si 4x4  :-SS
2)Kodiaq 1.5 TSI DSG 150 CP nu e submotorizat, dar e cam la limita. Ai un demaraj 0-100km/h de 9.8 secunde, la fel ca vechea Octavia 2 face-lift 1.4 TSI 122 CP. Te descurci binisor cu ea, dar nu poti avea pretentii de sportiv. M-am uitat pe configurator si vad ca acum exista doar varianta cu DSG, asta e bine ptr ca asa scapi si de efectul ,,kangaroo" (dat in nas) la plecarea de pe loc.  ;)
Kodiaq 1.5 TSI 150 Cp DSG mi se pare o alegere buna.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2694
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #1114 : Decembrie 14, 2022, 08:03:07 a.m. »
Long time no see :)
Si eu studiez optiunea de a lua un Kodiaq. Am aruncat o privire pe configuratiile existente, pentru ca eu snt mai spontan, nu am de gand sa astept 8-9 luni sa-mi vina o masina.
Ma intreb daca merita diferenta de bani de vreo 5000 EU dintre 1.5 TSI si 2.0 TDI. Ma rog, diferenta vine si din faptul ca 1.5 nu e 4x4.

Referitor la putere, e chiar asa submotorizata la 150CP? Am ajuns la o varsta la care nu am nevoie de acceleratii 0-100 sub 10s :)
bicicleta

Offline Tibaldi

• Junior
  • *
  • Locaţia: Caransebes, Caras-Severin
  • Mesaje postate: 42
  • Auto: Skoda O3FL 1.4 TSI Manuala
« Răspuns #1113 : Octombrie 12, 2022, 05:33:44 p.m. »
Sunt curios:la care diler din Timisoara nu te-au lamurit cum trebuie?
Lume multa...oameni putini.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1112 : Octombrie 12, 2022, 08:43:58 a.m. »
150 CP pe caroseria de 1525kg a Kodiaqului e cam la limita...as merge pe cel de 200 CP.
Am fost la test drive cu modelul pre-facelift (cand motorul 2.0 tdi avea 190 CP) si se misca asa cum trebuie, nu am simtit nevoia de mai mult. Cred ca acesta este optimul ptr Kodiaq: 190-200 CP.  ;)

Offline TONI

• Doar inscris
  • Locaţia: LUGOJ
  • Mesaje postate: 12
  • Doar Inscris
  • Auto: SKODA SUPERB TDI 4X4
« Răspuns #1111 : Octombrie 12, 2022, 08:21:56 a.m. »
Doresc sa cumpar un Kodiaq 2.0tdi dar nu stiu care motorizare sa o aleg.
Ce diferente sunt intre 150cp si 200cp , in afara de 50cp 40nm cuplu si bineinteles 2000 euro.
Ajunge oare pt caroseria asta 150 cp , care motor e mai fiabil ?
La dealer in Tm nu am putut obtine mare lucru ,o informatie tehnica competenta.
Multumesc de ajutor anticipat.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1110 : Iunie 18, 2021, 11:51:54 a.m. »
Exact, ai pus punctul pe rana: niciun dealer neamt nu va vinde unui roman o masina noua fara TVA din simplu motiv ca nu are incredere ca acesta va plati TVA in tara in care inmatriculeaza masina. Teroetic TVA-ul platit acolo se poate recupera, dar nu stiu eu cum.. :042:
Ar fi util sfatul colegilor care si-au adus masina noua din afara.
@adisp, tu cum ai procedat cand ai achiztionat masina din Ungaria? Ti-au dat masina fara sa platesti TVA? Merci
« Ultima Modificare: Iunie 18, 2021, 11:54:47 a.m. de vizitator »

Offline judge

• Gold member
  • Mesaje postate: 1233
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #1109 : Iunie 17, 2021, 06:19:15 p.m. »
I stand corrected. Înseamnă că au introdus regim derogatoriu pentru mașinile noi, dar mi se pare horror, pentru că dacă ești român te pun ăia sigur la plată și în țara de unde cumperi - nu va avea nici dracul încredere că un român nu face vreo manțocărie  Așa că plătești de 2 ori, și dă-i apoi să recuperezi banii. E no go, basically.

Mai bine îl lăsau ca pentru celelalte.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Sfaturi cumparare/configuratie masina noua de stefanB
[Azi la 12:58:10 a.m.]

Proprietare nou de Skoda Fabia 1.0 TSi din 2023 de bazucker
[Decembrie 21, 2025, 06:38:29 p.m.]

MOTORIZARE 1.2 TSI 105 CP de micutu82
[Decembrie 17, 2025, 01:04:54 p.m.]

AOKI-Mazda 3 sedan IV 2.0 E-Skyactiv X 186cp 6AT Exclusive de vizitator
[Decembrie 15, 2025, 08:46:36 a.m.]

Jurnal bord Honda Civic 1.6idtec 120 CP de vizitator
[Decembrie 10, 2025, 10:14:21 a.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de james kilowatt