Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Probleme tehnice 1.4 16v  (Citit de 165028 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline T. Carmen

• Expert
  • Mesaje postate: 729
Re: Probleme tehnice 1.4 16v
« Răspuns #200 : Noiembrie 07, 2014, 10:41:34 p.m. »
Dupa ce verifici ce a mentionat Avatar, verifica in capacul de pe acumulator: siguranta 6 si 7.
In habitaclu va trebui sa verifici siguranta 25.
Uite, sa ai idee ce va trebui sa verifici:

Schema sigurantelor:

Ce am mentionat, este pentru problema pe ABS.
Pentru martorul presiune ulei, va trebui sa verifici conexiunea la senzor, daca totul este ok, va trebui sa inlocuiesti senzorul...dupa cate am inteles la Fabia nu este scump, il vei inlocui tu. Daca martorul se aprinde si dupa inlocuirea senzorului, atunci lucrurile se complica. Va trebui sa vorbesti cu un mecanic, sa masoare presiunea sa vezi exact cum stau lucrurile.
Servodirectie: posibil probleme cu senzorul G250.
Cred ca ar fi bine sa faci o diagnoza, postezi erorile, si putem discuta...cum doresti.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #199 : Noiembrie 07, 2014, 05:52:37 p.m. »
Salut, de curând am cumpărat o skoda fabia 1.4,16v, 74,2001 KW...precizez ca am luat-o din piață din Bacău și pana acasă la Iași nu a făcut nici o problemă pana ieri când mi s-a aprins martorul ABS și a început sa țiuie, apoi pe rand au inceput sa se aprindă cel de la servo +motor+lampa roșie de ulei.etc...M-am riscat și am mers cu ea...am pus-o pe tester și mi-au ieșit foarte multe erori de comunicare cu calculatorul...Au fost șterse toate și fără nici o problema am mers cam 30 de km și au început să apară din nou din păcate.. E foarte deranjanta treaba...mașina merge foarte bine fără probleme motor.

Nu te uiti sa vezi daca toate contactele de la baterie sunt in buna regula? Si daca mufele (ECU si baterie) sunt bine fixate?
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline cashonly

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 120
  • Proprietar de Skoda
  • Auto: Skoda Fabia 2005
« Răspuns #198 : Noiembrie 07, 2014, 09:50:51 a.m. »
Multumesc T.Carmen, am dat comanda pentru ele. Acum urmatoarea intrebare, este nevoie sa schimb antigelul? Si ce tip de antigel trebuie sa folosesc?
Skoda Fabia Combi 2005 1.4cc 16v 101cp BBZ

Offline grumy.andrey

• Doar inscris
  • Locaţia: Iasi, Romania
  • Mesaje postate: 1
  • Tapatalk User
« Răspuns #197 : Noiembrie 06, 2014, 10:12:32 p.m. »
Salut, de curând am cumpărat o skoda fabia 1.4,16v, 74,2001 KW...precizez ca am luat-o din piață din Bacău și pana acasă la Iași nu a făcut nici o problemă pana ieri când mi s-a aprins martorul ABS și a început sa țiuie, apoi pe rand au inceput sa se aprindă cel de la servo +motor+lampa roșie de ulei.etc...M-am riscat și am mers cu ea...am pus-o pe tester și mi-au ieșit foarte multe erori de comunicare cu calculatorul...Au fost șterse toate și fără nici o problema am mers cam 30 de km și au început să apară din nou din păcate.. E foarte deranjanta treaba...mașina merge foarte bine fără probleme motor.

Offline T. Carmen

• Expert
« Răspuns #196 : Noiembrie 06, 2014, 06:47:43 p.m. »
N90617501
 036103677
6Q0122291F

Offline cashonly

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 120
  • Proprietar de Skoda
  • Auto: Skoda Fabia 2005
« Răspuns #195 : Noiembrie 06, 2014, 02:11:38 p.m. »
salut, motorul skodei mele fabia este 1.4cc 16v 101cp model BBZ, se pare ca pierde ulei pe la epurator si antigel pe robinetul de golire (cel din dreapta jos a radiatorului daca privesti din fata masinii) are cineva idee ce coduri au garniturile epuratorului si robinetul de golire antigel? eventual de unde le pot cumpara?
Skoda Fabia Combi 2005 1.4cc 16v 101cp BBZ

Offline T. Carmen

• Expert
« Răspuns #194 : Octombrie 21, 2014, 07:15:39 p.m. »
In opinia mea, cred ca ar fi bine sa mergi la cei care au inlocuit EGR-ul, deoarece valva este noua, ai garantie,  nu stiu daca este corect sa remediezi tu problema. Eu pot sa-ti prezint documentatia, cum se demonteaza, ce ar trebui sa verifici, dar asta implica demontarea EGR-ului.  Nu cred ca este corect sa platesti inlocuirea piesei vechi deoarece era o eroare inregistrata, dupa care se monteaza o piesa noua....rezultatul? Bani aruncati.... aceeasi eroare. Am inteles corect?
Spune-i mecanicului sa arunce o privire si la MAP.

Offline mariusilie161

• Doar inscris
  • Locaţia: Romania
  • Mesaje postate: 1
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Fabia 1.4/16v
« Răspuns #193 : Octombrie 21, 2014, 01:29:27 p.m. »
Va rog ajutati-ma si pe o mea cu o Problema la o Skoda Fabia 1.4 16v, am schimbat la valva de EGR Serviciu for cca imi dadea EROARE si statea martorul Aprins IAR ACUM tot Nu se stinge martorul, ca spune sunt eroarea 16786 EGR Sistem, P0402 excesiv de debit. Va multumesc!
« Ultima Modificare: Octombrie 21, 2014, 09:44:17 p.m. de M i c u t z u »

Offline nIGhTSoN

• Doar inscris
  • Locaţia: Mioveni
  • Mesaje postate: 16
  • Auto: 1.4 16v 55kw 75CP
« Răspuns #192 : Septembrie 26, 2014, 10:50:07 p.m. »
Nu era vorba ca nu am incredere in ce spui tu. Eu nu cred ca acel cablu are vre-o problema si nu intelegeam din postul anterior care era obiectivul inlaturarii acelei izolatii. Dupa ce fac diagnoza o sa postez aici eventualele errori si vedem daca acel cablu are vre-o problema.

Ideea este ca cei de la Skoda din Pitesti nu prea mi s-au parut seriosi. Fratimio a fost cu masina acum 2 ani si i-au zis ca GMV-ul mare nu functioneaza. Ce sa vezi, cand am fost eu acum nu au zis nimic de el. Singurele probleme care le-au gasit au fost cele mentionate.

Probabil daca se duce fratimio la anu' nu o sa mai fie problema cu cablul, o sa fie altceva.
« Ultima Modificare: Septembrie 26, 2014, 10:51:42 p.m. de nIGhTSoN »

Offline T. Carmen

• Expert
« Răspuns #191 : Septembrie 26, 2014, 10:33:08 p.m. »
Ai mentionat ca nu crezi sa fie o problema de la aceasta imbinare:

De aceea eu am mentionat sa inlaturi izolatia de pe manunchiul de fire, deoarece din cauza infiltratiilor pur si simplu putrezesc firele.
Daca nu ai incredere in ce am mentionat eu, poate ai incredere in cei care au gandit/proiectat masina din semnatura ta.
Uite:

Offline nIGhTSoN

• Doar inscris
« Răspuns #190 : Septembrie 26, 2014, 11:35:57 a.m. »
Nu prea inteleg, cu ce ar ajuta asta?

Ei spuneau ca problema este de la furtunul de strop gel care duce spre stropitoarea de luneta, si chestia este ca nu pierd strop gel in momentul de fata. A fost mai acum 2 ani o problema cu vasul era crapat putin si curgea din el cand era peste jumate, dar a fost schimbat si acum nu mai curge. Cei drept stropitoarea din spate nu functioneaza e infundata, dar nici nu o folosesc. Nu prea vad cum s-ar coroda. Poate doar de la umezeala in timp, dar din ce am vazut pe net cablajul ala este foarte bine izolat, are nu stiu cate straturi. Poate ca ma insel, nu cunosc mecanica masinilor prea bine, dar eu asa banuiesc.

Offline T. Carmen

• Expert
« Răspuns #189 : Septembrie 25, 2014, 11:12:12 p.m. »

Problemele care le-au gasit:
- Cablaj electric ce trece pe sub furtunurile stropgel spate deterior, datorita pierderilor de lichid de stropgel cablajul a corodat si senzorul de viteza are functionare intermitenta. Se refera la cablajul motor si care trebuie schimbat zic ei.
Trebuie demontata grila de plastic de sub stergatoare, si inlaturata izolatia de pe manunchiul de fire de la orificiul de scurgere a apei  pana sub ECU.  Manunchiul de fire ramane asa rasfirat.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #188 : Septembrie 25, 2014, 09:26:49 p.m. »
Da, o interfata VCDS se poate folosi la orice marca din grupul VAG, linistit !
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline nIGhTSoN

• Doar inscris
« Răspuns #187 : Septembrie 25, 2014, 06:55:50 p.m. »
Merci frumos!

Am postat pe thread-ul respectiv. Scuze de off topic dar cam cat ar costa cablul respectiv ca soft am vazut ca se gaseste pe net. La o adica poate chiar il cumpar, tinand cont ca fratimio se gandeste sa isi ia un VW. Banuiesc ca poate fi folosit pe toate masinile din grupul VAG, nu?

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #186 : Septembrie 25, 2014, 06:12:40 p.m. »
Pt diagnoză, vezi poate găsești un coleg de forum din Mioveni sau din apropiere, ca să te ajute - http://www.skoda-club.ro/index.php?topic=1245.300

Nu e deloc normal să se aprindă martorul când turezi motorul, iar speculația cu benzina e doar un mit. Benzina proastă poate influența aprinderea martorului, însă nu în tandem cu creșterea turației. Trebuie văzut ce erori sunt stocate și pe urmă se pot restrânge potențialele cauze ;) (De ex, la km pe care-i are mașina, poate fi vorba de o problemă de amestec generată de sonda lambda 1 care, aflată fiind la capătul vieții, trimite informații eronate către ECU, sau de un MAF/MAP -nu știu exact ce are 1.4 16V - cu probleme, sau de aer fals/pierdere de vacuum etc. De-aia zic, diagnoza e sfântă în cazul tău)
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()