Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pt rodaj  (Citit de 120055 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
Re: Sfaturi pt rodaj
« Răspuns #65 : Mai 03, 2010, 10:48:31 p.m. »
sum sa se invete masina puturoasa???? ce dracu, e fier.

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
« Răspuns #64 : Mai 03, 2010, 09:37:41 p.m. »
lasa dracu' prostiile si da-i talpa .. cam asa se traduce tot ce scrie acolo .... :))
dn experienta propie, cu condus pe  o gramada de masini, si noi si mai putin noi, iti spun asa: daca o inveti de la inceut p[uturoasa, asa va merge mu; te vei ruga de ea sa aiba un demarj bun. Eu i-am dat talpa de la inceput si n-a avut nici pe naiba (sa vorbesc mai plastic, nu prea urat ...); nu stiu daca aveam cu ea 3000 cand i-am dat 200 pe autostrada ... toata treaba e sa fie motorul cald; banuiesc eu ca nu te apuci sa-i dai 200 imediat ce-ai plecat de pe loc  :015: ; motoarele astea sunt si ele rodate pe banc, iinte de a fipuse pe masini, sa nu crezi ca sti primul care-i duce turatiile la 5000  :D ...
« Ultima Modificare: Mai 03, 2010, 09:40:54 p.m. de Shymano »
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline designeru

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 205
    • vsdej.ro - Salveaza o imagine
  • Auto: Octavia2 - 1.6TDI CR
« Răspuns #63 : Mai 03, 2010, 09:33:03 p.m. »
Logic daca o luam pana se incalzeste motorul avem voie sa facem toate cele mentionate de tine :)) ..
Cred ca ei au vrut sa zica: dupa ce se incalzeste motorul faceti ce scrie mai sus... scuze daca n-am fost clar  #-o
Octavia2 - 1.6 TDI CR - Black Magic

Offline B e b e

• Gold member
  • Locaţia: B-sti
  • Mesaje postate: 1268
  • Auto: O2 My2008 1.6FSI
« Răspuns #62 : Mai 03, 2010, 09:28:42 p.m. »
...
Mai este o observatie: toate chestiile de mai sus, se aplica doar dupa ce motorul a ajuns la temperatura normala (90 de grade... cred).
...

Logic daca o luam pana se incalzeste motorul avem voie sa facem toate cele mentionate de tine :)) ..
Cheap Tunning: DRL, CH, LH, 2 lampi de ceata pe frana. Hard Tunning: plasa protectie radiator AC
VagCom 908

Offline designeru

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #61 : Mai 03, 2010, 09:26:35 p.m. »
Copy + Paste + traducere din "Owners Manual" (adica manualul proprietarului):

Pana in 1,000 km:
- nu depasi mai mult de 3/4 din turatia disponibila (turatia disponibila = de la 0 pana unde incepe rosu pe ceas)
- nu "da talpa"
- pe cat posibil ocoleste turatiile mari
- nu atasa remorca

Intre 1,000 si 1,500 km:
- poti mari progresiv turatia pana la 100% din turatia disponibila (turatia disponibila = de la 0 pana unde incepe rosu pe ceas)
- nu e recomandat sa folosesti turatii mari (gandeste-te la mediu, consum, etc)
- nu e recomandat sa folosesti turatii prea mici (filtru de particule - cred eu, nu e mentionat)

Mai este o observatie: toate chestiile de mai sus, se aplica doar dupa ce motorul a ajuns la temperatura normala (90 de grade... cred).

Chestiile de mai sus sunt trecute in pagina 202 din A5FL_Octavia_OwnersManual.pdf downloadat de pe site-ul oficial. Daca Skoda zice sa intretin masina asa... eu zic ca ei stiu ce zic... si nu vorbesc prostii... nu?

Offline designeru

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #60 : Martie 11, 2010, 10:57:16 a.m. »
De fapt... doar acum am vazut pe site-ul OMV scrie: „OMV Sprint Diesel” -    carburant Euro 5... ma gandeam ca e Euro 4... si sa nu fie probleme daca motorul e Euro 5...

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #59 : Martie 11, 2010, 10:51:35 a.m. »
Eu în manual nu am găsit indicaţii la viteza de deplasare ci doar la turaţie. Deci cred că e ok dacă nu depăşeşti 2500rpm.
Cred că e mai bine să faci drumul ăsta pe care ţi l-ai propus, măcar pe autostradă n-o să ai parte de drumurile execrabile de la noi şi mai mult mergi cu viteză constantă, ceea ce e şi recomandat în perioada de rodaj. Părerea mea e că e foarte ok.  :082:
Mai pui şi faptul că părerea generală foarte bună despre combustibilii din Europa spre deosebire de ce găseşti la noi. La OMV nu cred că găseşti Euro4, mai ales că la Petrom la pompă au doar Euro5. Dar să fii atent totuşi, o întrebare nu strică dacă nu scrie pe pompă ce livrează.
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline designeru

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #58 : Martie 11, 2010, 09:03:41 a.m. »
Fiind nou in ale EURO4/5 vin cu niste intrebari care sper sa-si gaseasca raspunsul... Va rog sa luati in considerare viitoarea masina (mai am 34 de zile de asteptare pana vine) cu motor 1.6 TDI - CR, care e mentionat ca fiind EURO 5 cu filtru de particule.

• pana acum alimentam doar de la OMV (Sprint Diesel sau Alpin Diesel, in functie de anotimp), dar aveam un motor 1.5 dCI - Euro 3 (Dacia Logan 3+ anisori). Imi era mai comod asa, tinand cont ca eu calatoresc foarte mult prin Europa si OMV cam este peste tot (pana in Germania). Pot sa continui alimentarea cu aceasta motorina? E motorina Euro5 sau Euro 4? Sau nu conteaza?  :042: Evident n-am avut niciodata nici o problema... toate au mers impecabil pe vechiul motor.
  • in legatura cu rodajul... planuiesc dupa ce iau masina sa fac un drum de ~2,500 km intr-un weekend (Romania - Franta). Nu sunt un teribilist care sa mearga cu viteze exagerate (nici macar pe autostrada)... dar parca 140 km/h nu e o viteza chiar asa mare. Dupa cei ~2,500 km stau 5 zile linistit cu drumuri doar de oras... apoi in weekendul urmator inca ~2,500 inapoi in RO. Sa tot fie 5,000 km in 10 zile. E ok tipul asta de rodaj? Sau mai bine las masina in RO, sa se plimbe altcineva cu ea, drumuri mai scurte (cateva sute de km / zi) si sa ma duc cu altceva? Vreau sa mentionez ca fiecare din cei 2,500 km vor fi facuti cu o oprire cam la jumatatea drumului. Evident, din loc in loc o sa verific uleiul... si nivelul la motorina  ;)
Va multumesc pentru timpul acordat si pentru viitoarele raspunsuri probabile.  :080:

Offline GTI paua

• Gold member
  • Locaţia: Cj
  • Mesaje postate: 641
« Răspuns #57 : Decembrie 26, 2008, 12:19:07 p.m. »

Motorina euro5 are continut de sulf mai mic,de aceea este utilizat in special de masinile ce au filtru antiparticolar  (DPF la VAG sau FAP la PSA).
Toate masinile importate cu motoare mai performante sunt deja euro 5.
« Ultima Modificare: Aprilie 27, 2009, 09:38:49 a.m. de M i c u t z u »
Priveste in retrovizoare daca te urmeaza ingerul tau pazitor...
....................................

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #56 : Decembrie 26, 2008, 12:09:41 p.m. »
Pai motoare Euro 5 nu prea sunt la noi, oricum.
bicicleta

Offline GTI paua

• Gold member
  • Locaţia: Cj
  • Mesaje postate: 641
« Răspuns #55 : Decembrie 26, 2008, 11:44:22 a.m. »
motoru meu e EU4 si eu ii bag EU5...merge super....dar cica se arde mai repede....
Daca nu ai filtru antiparticule,este inutil sa platesti in plus pentru motorina aia.
Priveste in retrovizoare daca te urmeaza ingerul tau pazitor...
....................................

Offline Ioan

• Gold member
  • Locaţia: Hunedoara
  • Mesaje postate: 666
  • Auto: 1.9 TDI (BXE)
« Răspuns #54 : Decembrie 25, 2008, 11:43:37 p.m. »
Combustibilul EURO5 este mai uscat decat EURO4.
P.S: Completeaza te rog semnatura sa stim si noi ce masina ai.
Skoda Octavia 1.9 TDI (BXE) Elegance 2008

Offline TiberiuS

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 153
« Răspuns #53 : Decembrie 25, 2008, 11:36:50 p.m. »
motoru meu e EU4 si eu ii bag EU5...merge super....dar cica se arde mai repede....
Skoda O2 Elg, 1,9TDI, 2008, esp, maxi-dot, scaune incalzite, jante 16', PDG, senzori parcare.

Offline Bogdan_bubu

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 187
  • Cinstea nu este o vocatie, cinstea este o optiune.
  • Auto: VW GOLF 7 - 1.4 TSI(103kw)
« Răspuns #52 : Iulie 24, 2008, 04:38:54 p.m. »

Offline sabin

• Doar inscris
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 5
« Răspuns #51 : Iulie 24, 2008, 04:27:38 p.m. »
in cateva zile, voi intra in posesia unui scout tdi.. fiind un motor Eu4, dauneaza cu ceva daca este alimentat cu motorina Eu5? mai ales in perioada de rodaj?
de obicei pun la masina moto Eu5 pentru ca o simt un pic mai nervoasa.
multumesc!
Octavia Scout      iulie 2008

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()