Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pt rodaj  (Citit de 120045 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Harlequin

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1460
  • Auto: SKODA Tour
Re: Sfaturi pt rodaj
« Răspuns #80 : Iunie 12, 2010, 11:49:37 p.m. »
Salut, daca ai fi citit topicul de la inceput, ai fi avut raspunsurile la toate intrebarile, mai putin la cea cu ceara.  =)) =)) =))  La asemenea zvon, nu stiu daca e cineva pe-aici atat de priceput incat sa-ti raspunda...

Offline adidinsibiu

• Doar inscris
  • Locaţia: sibiu
  • Mesaje postate: 4
  • Auto: skoda 02 fl, 1.6d
« Răspuns #79 : Iunie 11, 2010, 10:52:00 a.m. »
buna ziua
sunt si eu sper de astazi proprietar de skoda o2 1,6 d coommonrail. Si as avea cateva intrebari :
1. care este rulajul recomandat pentru rodaj ( mai pe romaneste cati km trebuie masina rodata )
2. dealerul mi-a spus ca ca in primii 1500 km sa nu depasesc 3000 rot/min si sa schimb vitezele uneva intre 2.500 si 2800 rot/min.( am luat varianta cu cutie manuala )  Este adevarat, stie cineva din experienta proprie pe acest tip de motorizare ?
3. masina vine cu norma de poluare e5. ce combustibil ar fi recomandat? inainte de aceasta masina am avut un passat b5 1,9 tdi af 2000 si am alimentat de la petrom, omv sau rompetrol fara a avea probleme de motor ( ca in rest din pacate au fost destule, dar de masina second cu km probabil mult mai multi decat arata pe bord )
4. ce alte sfaturi imi dati referitor la spalarea masinii ( am citit pe ceva forumuri sa nu se spele  la perie ca se duce ceara,  etc)?
5. cum este mai indicat sa ii fac rodajul: drumuri lungi sau drumuri  in oras ? Precizez ca masina va fi utilizata cam 60-65% in mediu urban si 30-35% exterior.
Va multmesc pentru viitoarele raspunsuri.

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #78 : Mai 04, 2010, 03:42:23 p.m. »
Eu cred in treaba cu invatatul "puturoasa". Nu am comparatie la motoare diesel ca sa ma pronunt deoarece este prima, dar la benzinare aspirate am vazut diferente, dupa rodaje diferite.
Studiati si despre cutiile DSG . Se adpteaza stilului de conducere . Se recomanda atunci cand cumperi o masina SH care are calculator de injectie care permite resetarea sa sa faca acest lucru si sa se " reinvete " calculatorul cu toate stilurile de mers ale noului proprietar .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline ThunderBlue

• Gold member
  • Mesaje postate: 3246
  • Auto: skoda octavia 2
« Răspuns #77 : Mai 04, 2010, 03:17:49 p.m. »
Nu ma adresam tie deoarece nu ai cum sa verifici si banuiesc ca experienta ta vis a vis de acest subiect se rezuma doar la o masina noua . In schimb Roberto, poate sa-i gaseasca oricand in oras.

Roby .. cred ca vorbesti aiurea .. daca ar fi castigat liniute, curse .. etc. atunci da ! .. ai fi putut spune ca are un stil agresiv .. dar asa ..  nu este mai agresiv decat un pusti de 20 de anisori ..

Cel care a deschis topicul a vrut o parere despre rodaj si nu ca sa faci tu conversatie cu orice pret, ocazie cu care faci si mistouri ieftine. Iti lipseste creasta colorata, dar deja te repeti ca un papagal. Iti sugerez ca din acest moment sa ai o conduita normala pe acest forum si sa mai citesti o data regulamentul.
« Ultima Modificare: Mai 04, 2010, 03:20:40 p.m. de ThunderBlue »

Offline B e b e

• Gold member
  • Locaţia: B-sti
  • Mesaje postate: 1268
  • Auto: O2 My2008 1.6FSI
« Răspuns #76 : Mai 04, 2010, 03:09:47 p.m. »
Pai daca le vindeai pana in 100k .. normal ca nu cadea nimic pe ele ... da intreaba-i pe cei care le-au reparat dupa si vorbim dupa aia.
Cheap Tunning: DRL, CH, LH, 2 lampi de ceata pe frana. Hard Tunning: plasa protectie radiator AC
VagCom 908

Offline ThunderBlue

• Gold member
« Răspuns #75 : Mai 04, 2010, 03:06:00 p.m. »
Bah, e adevarat ca la mine nu a existat masina care sa n-o forjez la limita(superioara  :D )  dar spre mirarea ta, nu a fost una care sa ma lase in drum. Mai mult de atat, nu am vandut niciuna in vreo stare tehnica indoielnica, asta pot sa-ti spun sigur, iar dovada stau cei care mi-au cumparat masinile. Ma ghidez dupa urmatorul dicton, da-i masinii ce-i mai bun, ca sa nu te lase-n drum  :D
Asa ca reviziile le fac la timp stii bine, sau chiar mai devreme, combustibili nu mi-am batut joc, bagam ulei castrol sau mobil chiar si in Dacii.

Revenind la subiect, am avut trei Breakuri noi noute. Primei i-am facut un rodaj mai slabut de frica sa nu bulesc motorul. Apoi, la prima segmentare pe la 90K de km, mi-a zis mecanicul care-mi era si bun prieten, sa-i dau forja ca sa n-o invat puturoasa. Si n-a mai fost. Apoi la celelalte 2 am procedat la fel, faceam comparatie intre a mea si a varului meu care o avea pe sora-sa, masini iesite in acelasi timp din fabrica, acelasi model.
A treia a fost Dacie pe injectie si fugea de manca pamantul si n-am avut nicio problema cu ea. Am vandut-o la 75K.
Un Tico, nou nout si ala + o Solenza luata tot la 0 km, nu am avut cu ele niciun fel de probleme, fugeau de rupeau si alea. Ma intrebau amicii daca le fac chestii pe la motor... niica nimicuta.
Asa ca din experienta proprie vorbesc si nu din auzite, la mine a functionat si cred in lucrul asta.

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #74 : Mai 04, 2010, 02:59:11 p.m. »
Nu te lasa indus in "oroare" de lentoarea in gandire si de aspectul de imbatranit prematur, omul chiar e iute. :)
Land Rover Discovery 3

Offline B e b e

• Gold member
« Răspuns #73 : Mai 04, 2010, 02:54:13 p.m. »
Roby .. cred ca vorbesti aiurea .. daca ar fi castigat liniute, curse .. etc. atunci da ! .. ai fi putut spune ca are un stil agresiv .. dar asa ..  nu este mai agresiv decat un pusti de 20 de anisori ..
Cheap Tunning: DRL, CH, LH, 2 lampi de ceata pe frana. Hard Tunning: plasa protectie radiator AC
VagCom 908

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #72 : Mai 04, 2010, 02:39:18 p.m. »
Ioane, aici se vorbeste de rodaj, nu de linsaj.:)) Stilul tau de condus iti poate deschide oricand poarta catre un post in echipa Remat Rally.=))
Land Rover Discovery 3

Offline ThunderBlue

• Gold member
« Răspuns #71 : Mai 04, 2010, 02:03:53 p.m. »
Eu cred in treaba cu invatatul "puturoasa". Nu am comparatie la motoare diesel ca sa ma pronunt deoarece este prima, dar la benzinare aspirate am vazut diferente, dupa rodaje diferite.

Offline B e b e

• Gold member
« Răspuns #70 : Mai 04, 2010, 09:56:08 a.m. »
Poate tu .. io abia astept sa cumpar un bolid de CT cu nr. de B ... sa imi iasa si mie ceva din diferenta de la remat :))
VagCom 908

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #69 : Mai 04, 2010, 09:49:34 a.m. »
de aia cand cautam sa cumparam o masina cautam una intretinuta, eventual a vreunui mos... ca i-a dat jar si a invatat-o cu el :)). Colmatarea turbinei sau uzura pieselor nu cred ca intra in discutia despre cum se invata motorul. Daca se blocheaza, turbina crapa, si cu alta noua motorul nu va fi in continuare puturos.

Offline B e b e

• Gold member
« Răspuns #68 : Mai 04, 2010, 09:46:30 a.m. »
o samanta de adevar cred ca e si asta cu invatatul. eu daca am mers peste 80% in afara localitatilor preponderent cu a 5-a ... intr-a 4-a la aceeasi turatie mi se pare un pic mai zgomotoasa ... s-o fi tocit mai bine rotita de a 5-a ... o fi placebo ca irina a sesizat prima .. asta nu mai stiu ...

si mai e si varianta pentru diesel unde invatatul puturos inseamna colmatarea turbinei sau ce piese minune mai sunt pe evacuare ..
VagCom 908

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #67 : Mai 04, 2010, 08:48:36 a.m. »
Shymano alea cu rodatul pe banc sunt poveşti. Ai vreo dovadă ca să-ţi susţii afirmaţiile sau vorbeşti din cultura populară? Cine dracu stă să-ţi rodeze ţie motorul când astea se fabrică pe bandă rulantă?
Eu am făcut rodajul ca la carte, nu ca în manual. Adică am învăţat-o puturoasă, după aprecierea colegului de mai sus.  L-)
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline Harlequin

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1460
  • Auto: SKODA Tour
« Răspuns #66 : Mai 03, 2010, 11:47:12 p.m. »
Am mai auzit duda asta cu invatat masini puturoase, de parca e un cal, nu o tabla...  :76:

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()